Spillerne samles på sidelinjen

Kampreferat: Vi slap med 2-3 i skidt sæsonstart

Vi var advaret, og spillerne var forberedte. I sidste års sæsonpremiere kom OB foran i 1. minut – denne gang gik der 10 minutter. I første omgang parerede Kalle Johnsson en giftig afslutning fra Mads Frøkjær, men OB fastholdt angrebet og mod et alt for passivt FCK-forsvar spillede Frøkjær bolden tilbage til Jens Jakob Thomasen, der fra kanten af feltet hamrede bolden op i det nærmeste kryds.

De næste 5-6 minutter fik vi et par hjørnespark, men uden at komme til afslutninger, og i stedet viste fynboerne vejen til netmaskerne. Den stærkt spillende Frøkjær spillede Jebali fri i dybden, da vores defensiv igen blev udspillet alt for let, og han øgede til 2-0 med et fladt spark i det lange hjørne.

Sidste år gik der en halv time, før vi kom bagud 0-2, men dengang formåede vi trods alt at kæmpe os tilbage og reducere inden pausen. Det var der ikke tegn på i dag, og OB kunne let have øget føringen midt i halvlegen, da Sabbi prikkede bolden forbi Bjelland og slap helt fri, men Kalle var langt ude af sit mål og parerede med brystkassen.

Falk trak ind fra venstre et par gange, men afsluttede lige i Oliver Christensens handsker, og ellers havde vi stort set ikke noget, der mindede om chancer. Mange opspil løb ud i sandet, dødbolde og indlæg blev headet væk af det fynske forsvar, og 3-4 gange tabte spillerne på skift nogle nemme bolde ud over sidelinjerne.

Syv minutter før pausen stod Sabbi meget fri i feltet og sendte et godt hovedstød mod mål, og fem minutter senere hamrede han løs fra spids vinkel, men begge gange afværgede Kalle. Inden pausefløjtet måtte han alligevel gå den tunge gang ind i målet for tredje gang, for i sidste minut så trak Jebali sig fri i feltet og kunne helt uhindret firsttime et fladt indlæg fra Skjelvik ind ved nærmeste stolpe.

For første gang i mere end 25 år var vi bagud 0-3 ved pausen i Superligaen, mens OB kunne se tilbage på en af deres bedste halvlege nogensinde. Ståle lagde heller ikke fingre imellem i sit pauseinterview og kaldte indsatsen direkte pinlig. Det var der næppe mange derhjemme foran skærmene, der var uenig i!

Det blev dog bedre, da vi efter en trippeludskiftning (Kaufmann, Mudrazija og Bartolec ind for Daramy, Stage og Varela) kom med mere energi i starten i en 4-4-2 med midtbanediamant, hvor Jonas Wind lå bag frontløberne Kaufmann og Wilczek. Det skabte mere pres på hjemmeholdet, men vi skabte stadig ikke chancer.

Først efter en times spil, da Tverskov og Lund en enkelt gang slap markeringerne på Wilczek, og så slog polakken til og headede et fint Bengtsson-indlæg ind til 1-3.

Med en halv time igen tændtes et lille håb, men OB lurede hele tiden på kontraer, så det var en risikabel offensiv satsning, vi kørte frem med. Det gav dog bonus 20 minutter før tid, da fynboerne ikke clearede et indlæg ordentligt, og lynhurtigt var Wilczek over bolden og sparkede den fladt ind i det lange hjørne til 2-3.

Men OB beviste, at kampens udvikling ikke kun skyldtes, at vi var dårligt kørende - de spillede klogt og koncentreret og satte kort efter 2-3-målet en offensiv ind, som resulterede i en kæmpe dobbeltchance til Jebali og indskiftede Thrándarson. Men vi slap med skrækken og holdt håbet i live om at få bare det ene point med hjem.

Fischer afløste Falk, og Marios fik debut i stedet for Bjelland, men vi formåede ikke at udnytte det momentum, som vi trods alt fik med de to reduceringer. OB opgav næsten helt at køre kontra og koncentrerede sig om de defensive dyder, og det lykkedes. Set med FCK-briller lykkedes det bare lidt for nemt, men selvfølgelig var der nerver på i den fynske lejr langt ind i tillægstiden, hvor vi desperat prøvede at fremtvinge den afgørende mulighed.

Men ret beset havde vi ikke andet end de to chancer, som Wilczek udnyttede, og set over kampen som helhed, så fortjente OB absolut sejren. Når støvet har lagt sig, ser 3-2 ikke slemt ud på papiret, men når man lige har vasket tavlen ren og glædet sig til at starte den nye sæson på en frisk, så kunne indsatsen - især før pausen - næsten ikke være værre!