Diogo Gonçalves

Kampreferat: Vi fik mest ud af vores gode halvleg

Begge trænere havde ret: ”Vi spillede en rigtig fin 1. halvleg,” sagde Jacob Neestrup. ”Vores gode 2. halvleg blev ikke belønnet," sagde Thomas Reis.

Neestrup valgte at sende disse 11 i den bagende varme i Kufstein, hvor temperaturen ved kampstart stadig lå lidt over 30 grader: Grabara – Ankersen, Diks, Lund, Jelert – Lerager, Falk, Johannesson – Roony, Larsson, Diogo.

Arena Kufstein
Smukke omgivelser omkring banen i Kufstein. Foto: Mathias Sørensen, FCK.DK

Men spillerne har trænet i høje varmegrader siden ankomsten til træningslejren i fredags, og vi satte os tidligt på kampen. hvor tyskerne kom i problemer efter 15 sekunder, præcis som i deres seneste testkamp, hvor de kom bagud efter en slem fejlaflevering.

Denne gang lænede dig sig op ad mindst et gult kort, da den unge Talibidi rev Jordan Larsson omkuld, da han ellers ville have haft frit løb ned mod deres mål, men slap med en påtale fra den østrigske dommer.

Efter 8-9 minutter var både Lerager og Diogo tæt på efter et Roony-hjørne, men Lerager headede på tværs, og ved fjerneste stolpe headede Diogo over mål.

Lukas Lerager
Lerager højt til vejrs. Foto: Mathias Sørensen, FCK.DK

Siden havde både Diogo og Larsson udmærkede forsøg, og vi sad fuldstændig på spillet og satte mange fine angreb op mod et Schalke-hold, som helt konsekvent spillede mand-mod-mand over hele banen. ”Det har jeg aldrig nogensinde prøvet at spille mod,” sagde Elias Jelert bagefter!

Men vi håndterede det godt og skabte mange problemer for dem, selv om de midt i halvlegen kom mere på bolden, men uden at de kom til noget, der lignede chancer.

Kort efter den halve time var Diks lige ved at spille Lerager helt fri, da han tog et godt dybdeløb, men morgendagens 30-års fødselar fik lige akkurat ikke fik bolden med sig.

Men ti minutter før pausen kom vi foran efter et virkelig lækkert opspil, der var som taget lige ud af den lærebog, som Neestrup og co. underviser i på træningsbanen.

Jelert spillede på tværs foran deres felt, Diogo hoppede over bolden og satte kurs ind i feltet, hvor Lerager fandt ham med en præcis stikning – og portugiseren firsttimede kuglen fladt ind i det lange hjørne.

Det var absolut fortjent, og fire minutter efter fordoblede Roony føringen, da han skruede et frispark over den tyske mur og ind tæt op ad stolpen – efter at han selv var blevet væltet nogle meter uden for feltet.

Roony Bardghji
Roony øger til 2-0 på frispark. Foto: Mathias Sørensen, FCK.DK

Efter pausen skiftede vi planmæssigt Vavro, Sørensen, Clem og Claesson ind for Lund, Ankersen, Falk og Johannesson, mens Schalke – som i deres foregående testkampe – skiftede hele holdet.

Om det var udskiftningerne, der gjorde udslaget, skal være usagt, men vi fik i hvert fald et noget andet kampbillede, hvor Schalke satte sig solidt på spillet og allerede efter få minutter var ved at score efter et hjørne, inden Lerager clearede tæt på målstregen.

Fem minutter senere var marginalerne med os, da Grabara mistede en bold ude i feltet, og Idrizi (der kort forinden havde et listigt skud tæt forbi mål) skød på underkanten af overliggeren, hvorfra bolden ramte Vavro i nakken inde foran stregen og studsede på tværs af mål og tæt forbi stolpen.

Lidt efter røg Vavro i græsset efter et sammenstød i vores felt, og det så ikke godt ud, da han måtte hjælpes fra banen, og Oscar Højlund kom ind på en uvant stopperplads.

Heldigvis var Vavro klar igen kort efter og fik lov til at blive indskiftet for Lerager, og Oscar rykkede op på sin normale midtbaneplads.

Oscar Højlund
Oscar Højlund prøvede en uvant stopperplads. Foto: Mathias Sørensen, FCK.DK

Kort efter havde tyskerne endnu en stor chance, da Keke Topp i fri position flugtede et indlæg lige over mål, men meget mere blev det heller ikke til.

Schalke kunne ikke holde det intense tryk, som de kom ud med lige efter pausen, men vi kunne stadig ikke finde de mange gode takter frem fra første halvleg, så den sidste fjerdedel af kampen blev en lidt rodet affære.

Oscar Højlund havde vores bedste forsøg med et langskud tæt forbi det ene målhjørne (inden han sluttede som stopper, da Diks blev udskiftet), mens Schalke ikke rigtig kom til noget.

I løbet af halvlegen skiftede vi løbende fem af de spillere, der ikke gik ud i pausen, og det endte med, at kun Grabara og Jelert fik alle 90 minutter, for ”slutopstillingen” var: Grabara – Jelert, Højlund, Vavro, Sørensen – Jørgensen, Clem, Claesson – Sahsah, Oskarsson, Karamoko.