Aktion i Horsens-feltet

Kampreferat: Velfortjent sejr, selv om afgørelsen faldt sent

"Nu må må vi se, om vi kører dem over fra start lige som sidst, eller om vi først afgør det til sidst, hvor de forhåbentlig bliver lidt trætte. Men bare vi får de tre point!" Citat Jonas Wind i en optakt inden kampen.

Med fem ændringer siden The New Saints-kampen roterede vi igen lidt, men helt ude af truppen var Robert Skov, som tidligere på dagen blev annonceret på vej til Hoffenheim. Horsens stillede op som i søndags, da de vandt 3-0 i Silkeborg.

Mange FCK-chancer i starten
Allerede i de første ti minutter tilspillede vi os et par ganske gode muligheder, der med lidt held og præcision havde givet kampen et andet forløb. Først da Bartolec snittede et hjørne videre, som voldte Michael Lansing en del problemer, og kort efter, da Jonas Wind fik en bold fra Fischer og klogt lagde den til rette for Jens Stage, mens der manglede lidt saft og kraft i skuddet, som blev blokeret.

Vi satte os solidt på tingene, og uden at spillet sprudlede havde vi kontrol over tingene uden at give noget som helst væk bagude. De kom til et par indlæg i ny og næ, men præcisionen manglede, og Sten Grytebust havde kun én redning i kampen, og det var først efter pausen...

Der gik nu også en rum tid, før vores spilovertag udmøntede sig i egentlig chancer. Det kneb med at skabe noget i åbent spil, men otte minutter før pausen fandt vi en sprække i Horsens' solide defensiv. Jonas snittede fornemt en bold videre til N'Doye, der trykkede af i feltet, men Sivert Heltne blokerede til hjørne.

Fortsat spilovertag efter pausen
Efter pausen fortsatte vi det massive spilovertag, og efter tre minutter headede N'Doye på stolpen efter et fint indlæg fra Jonas i højre side. Carlo Holse kom også til et par afslutninger, men den ene blev blokeret, og den anden headede han forbi.

Facit efter en time: stadig total FCK-dominans, men ingen scoringer.

Midt i halvleg havde hjemmeholdet deres eneste reelle afslutning inden for målrammen, da Michael Lumb trykkede af fra venstre side, men det voldte ikke Grytebust problemer at gribe ham ud.

Tyve minutter før tid var N'Doye nærgående igen, da han fik bolden af. Zeca og vendte rundt lige uden for feltet og trykkede af, men Lansing nåede ned til hans flade skud.

Jonas og N'Doye slog til
Ti minutter før tid lavede vi en trippel-udskiftning, der sendte Pierre, Thomsen og Daramy ind for Bartolec, Stage og Fischer - og minuttet efter fik vi omsider hul på bylden og belønning for at vi tålmodigt havde holdt os til gameplanen.

N'Doye headede et indlæg ned til Jonas, der tæt under mål brysttæmmede og helflugtede, men først fik den over stregen efter Lansing havde reddet i første omgang.

Tredje mål i tre kampe - hvad skal det ikke blive til?

Fire minutter før tid kom 200-kamp jubilaren N'Doye også på tavlen, bare syv sekunder efter Grytebust havde stået med bolden i hænderne. Men på et langt udspark snittede Daramy bolden videre med hovedet, og med et fladt spark listede N'Doye bolden forbi Lansing, der ellers fik labberne på. TV-billederne viste dog, at han var offside, da han modtog bolden - ret skal være ret.

Den københavnske sejr bør inden dog kunne indvende noget mod. Vi var klart bedst over hele kampen og vandt også chancestatistikken overlegent.

Tre kampe, ni point - og de tæller lige så meget, som de sidste point i foråret!