Kampreferat: Vej vs. FCK

Vejle kunne let have bragt sig foran
Mestrene stillede op til sæsonens sidste kamp uden en række af de normale stamspillere, som enten var skadet (Lars Jacobsen, Berglund, Ailton) eller blev sparet af hensyn til de kommende landskampe (Gravgaard, Linderoth, Grønkjær). I stedet blev der plads i startopstillingen til Bertolt på den centrale midtbane, flankeret af Hjalte og William, mens Silberbauer spillede offensiv midtbane i en ”diamant”. I Linderoths og Gravgaards bar Allbäck for første gang anførerbindet fra start.

Det var de nedrykningsdømte vejlensere, der kom bedst fra start, og med lidt held kunne de have ført med både to og tre mål, inden mestrene vågnede op og meldte sig ind i kampen. Efter 8 minutter halvklarede Jesper et godt forsøg fra Pinones-Arce, og returen røg lige ud til Alex Nørlund, men med en lynrefleks fik Jesper hånden hans hovedstød, inden der i øvrigt blev vinket offside. Tre minutter senere slap Brian Nielsen helt fri i vores venstre side og skød fladt, men Jesper fik lige akkurat snittet bolden uden om den fjerneste stolpe.

Som om det ikke var nok, fik backen Mijatovic lov at fyre af midt i feltet efter et hjørne, og kun en super fodparade af Jesper forhindrede et jysk føringsmål. Men så gik gassen lidt af hjemmeholdets ballon, og gæsterne begyndte at få bedre greb om spillet uden ligefrem at dominere. Først efter 18 minutter noterede man det første forsøg inden for målrammen, da Allbäck headede lige på Hoffmann. Men det var tydeligt at det offensive spil led under tre midtbanefolk, der helst vil ligge centralt, så der var ikke meget spil over kanterne.

Efter 25 minutter fik vi det første hjørne, og efter at Mackan var ved at komme på skudhold, fik Silberbauer fyret af, og det lignede en bold, der var strøget ind under overliggeren, hvis den ikke var blevet rettet af til nyt hjørne.

Halvlegens største tilbud
Det førte ikke til noget, og det gjorde det desværre heller ikke efter 28 minutter, da halvlegens så ubetinget største tilbud tilfaldt Hjalte. Niclas havde spillet Hutch godt fri i dybden, og alene med Hoffmann ville han servere den for fødderne af Hjalte, men den lå alt for langt fra ham, og han nåede kun at sende bolden i sidenettet i stedet for det tomme mål.

Det rystede dog ikke Vejle mere end at de kunne slutte halvlegen bedst af med flere udmærkede angreb og et par gode forsøg fra Kim Kristensen og den flittige Pinones-Arce. 0-0 efter en underholdende og jævnbyrdig første halvleg, og skulle nogen have haft en føring med ud til 2. halvleg, skulle det have været hjemmeholdet.

Ståle benyttede pausen til at skabe mere bredde på midtbanen, da han sendte Jeppe Brandrup ind i stedet for Bertolt. I stedet gik Hjalte ind centralt, hvor han tydeligvis befandt sig bedre, mens Jeppe hurtigt viste sig at sætte godt fart på højrekanten. Således havde han efter 5-6 minutter et glimrende ryk ind i banen, som han afsluttede med et venstre-hug lige over mål – og efter et lille kvarter fik han endnu en god skudchance, da han kom ind fra højre, men skød denne gang i sidenettet.

Efter en lille times tid fik Pinones-Arce Vejles første gode tilbud efter pausen, da Nørlund spillede ham fri i vores højre side, men svenskeren med det chilenske navn afsluttede lige på Jesper. Det blev dog indledningen til en udmærket periode for hjemmeholdet, hvor de ihærdigt forsøgte at lægge pres på mestrene, men trods mange gode tilløb manglede der lige den sidste skarphed og præcision.

FCK-pres mod slutningen gav ikke bonus
Byens Hold gik i løbet af halvlegen over til en mere traditionel 4-4-2 med Silber som hængende angriber og Hutch nede på venstre midt.12 minutter før tid fik Lasse Qvist chancen i stedet for Silber. På det tidspunkt havde mestrene sat sig ganske tungt på kampen mod et træt Vejle-mandskab, og i slutminutterne blev der SAS Liga-debut til Jacob Neestrup, der afløste Hjalte på den centrale midtbane og gjorde det fornuftigt de få gange, han nåede i aktion.

Sidste gode mulighed for at slutte af med en sejr var et direkte frispark i overtiden et par meter uden for feltet, da Søren Pallesen nedlagde Jeppe, men Niclas ramte ydersiden af stolpen. Således sluttede det som det begyndte, og københavnerne kan dermed se tilbage på en hel sæson som ubesejrede på udebane, og hvor man kun har sluppet sølle seks mål ind i 16 kampe. Vejle fik et point med til sommerferien, som skal bruges til at forberede sig på 1. divisionsbold, og set over kampen som helhed var det såmænd fortjent nok.