Birger Meling, Rasmus Falk og Mohamed Elyounoussi

Kampreferat: Total dominans fra start til slut

Lyngby havde ikke taget point i Parken siden 2001, og denne eftermiddag var de heller ikke i nærheden af det, for mestrene dominerede fuldstændig kampen fra start til slut.

Neestrup gik tilbage til en 4-3-3 efter City-kampen og skiftede to mand, Mattsson og Falk startede i stedet for Ankersen og Froholdt: Grabara – Jelert, Vavro (12.: Meling), McKenna, Diks – Mattsson (64.: Diogo), Falk (74.: Clem), Elyounoussi – Roony (61.: O Højlund, Óskarsson (61.: Cornelius), Achouri

Lyngby kom med ny energi og tro på tingene under David Nielsens ledelse, og han sendte dette hold på banen: Jensen – Gregor, Magnusson, Bjelland (68.: Lissens), Hamalainen – Kumado, Winther (58.: Magnusson), Rømer, Chukwuani (81.: Fraulo) – Gudjohnsen (58.: Amon), Gytkjær (81.: Opoku)

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo
Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Lyngby lagde friskt nok ud, og de første 4-5 minutter var da også relativt jævnbyrdige og uden nogen aktioner i de to felter.

Tvungen Vavro-udskiftning
Første nærgående forsøg stod Kevin Diks for i 8. minut, da han headede et Mattsson-hjørne tæt forbi mål. Kort efter måtte han flytte position fra backen til centerforsvaret, da Denis Vavro tog sig til lysken og måtte udskiftes med Birger Meling.

Da vi kom i gang efter et par minutters spilstop, begyndte vi at lægge mere og mere pres på Lyngby, som dog forsvarede sig bravt i deres 5-3-2-formation, så vi kom ikke til det helt store. Men tålmodigheden fejlede ikke noget, og vi fortsatte ufortrødent, hvis vi mistede bolden og måtte begynde forfra.

Lyngby kom derimod ikke til noget som helst, for de få gange hvor de kom op på den sidste tredjedel med bolden, så erobrede vi hver gang bolden uden for feltet.

Kevin Diks
Kevin Diks headede tæt forbi i starten. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Stigende tryk og flere forsøg
Midt i halvlegen begyndte vi at blive nærgående, da Achouri og Roony havde nærgående forsøg forbi målrammen, og kort før den halve time fik Mattsson en fin chance, da Óskarsson fornemt spillede ham fri i venstre side af feltet efter et kvikt opspil, men også han skød forbi.

Efter 34 minutter headede Elyounoussi forbi på et af vores mange hjørnespark, og kort efter ramte han heller ikke plet, da han forsøgte at flugte på et svært Jelert-indlæg.

Lyngby fik siden en enkelt kontrachance, som Magnusson afsluttede ved at sparke forbi mål, men spørgsmålet er, om et mål havde overlevet et VAR-tjek, for Meling fik en albue i hovedet af Gytkjær, da han startede kontraen.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson-forsøg efter forarbejde af Orri Óskarsson. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Tre mål på syv minutter
Mål blev der til gengæld i 39. minut, da Casper Winther ville heade et Elyounoussi-indlæg til hjørne, men i stedet sendte det forbi David Jensen og i netmaskerne, og selv om vi endnu ikke selv haft et forsøg inden for målrammen endnu, så førte vi fuldt fortjent med 1-0.

Og så gik det ellers stærkt. To minutter efter blev et Jelert-indlæg clearet ud af Lyngby-feltet, hvor Falk som sædvanlig lurede, og han bankede til den med venstre, og via Pascal Gregors arm strøg den i nettet til 2-0.

Rasmus Falk
Rasmus Falk øger til 2-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Siden overplacerede Roony en skudchance uden for feltet, og Achouri var lige ved at få en tilfældig chance i feltet, og Roony nåede at afslutte endnu engang, inden de 45 minutter var gået. Og der var stadig tre minutters tillægstid, hvor vi fortsatte det enorme pres, som Lyngby-forsvaret længe havde været under.

Jelert headede tæt forbi på et flyvende hovedstød, da Achouri viste stort overblik og fandt ham i feltet, og bedst som Lyngby måske troede, at de kunne slippe til pausen med 0-2, så slog vi til igen.

Roony sendte Mattsson afsted, han trak forbi Bjelland uden for feltet og lagde bolden perfekt til rette for Elyounoussi, som med en præcis firsttimer sendte bolden over i det lange hjørne til 3-0. En meget, meget smuk scoring af den stærke nordmand, som i øvrigt også blev en sikker vinder, da fansene stemte om Carlsberg Man of the Match.

Mohamed Elyounoussi
Mohamed Elyounoussi fejrer det flotte 3-0-mål. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Fortsat dominans efter pausen
Efter pausen fortsatte vi, hvor vi slap, og Jelert fik en stor chance i 49. minut, da han skød i sidenettet efter en giftig Elyounoussi-tværbold tæt under mål.

Fem minutter efter var David Jensen ude i fuld længde for at redde et Kevin Diks-langskud, og kort efter burde vi nok have haft frispark på kanten af feltet, da Bjelland var tæt på at flå trøjen af Elyounoussi i en duel.

Men karakteristisk for holdpræstationen denne eftermiddag, så kværnede vi ufortrødent videre, og man fik den tanke, at Lyngby måtte føle sig lidt, som vi selv gjorde i den første kamp mod Man. City i Parken.

Lyngby kunne simpelthen ikke spille sig ud af vores aggressive pres, og når de endelig havde bolden i egne rækker, så mistede den hurtigt igen og stillede sig ned igen for at forsvare sig så godt som muligt.

4-0 ved indskiftede Diogo
Midt i halvlegen kom Cornelius og Diogo ind for Óskarsson og Mattsson, og Diogo nåede kun lige at røre bolden et par gange, inden han i 67. minut øgede til 4-0 efter en lækker detalje.

Falk spillede ham på kanten af feltet, og han vendte lynhurtigt rundt og afsluttede fladt, inden Bjelland kunne nå at tackle, og så hvislede bolden over græsset og i mål, inden David Jensen nåede ned til den.

Diogo Goncalves
Diogo fejrede sit comeback efter en kort skadepause med 4-0-målet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Et kvarter før tid kom Clem og Højlund ind for Falk og Roony, og nu var vores enorme tryk ved at aftage lidt, så gæsterne kom lidt mere på bolden og fik kørt nogle angreb igennem og afsluttet, men kun en enkelt gang måtte Grabara i aktion og redde en afslutning fra indskiftede Opoku til hjørne.

Lyngby kom til lidt, men tæt på 5-0 i tillægstiden
Spænding var der aldrig, men selvfølgelig ville det være rart med et tredje clean sheet i fire kampe, og det lykkedes også. I tillægstiden strammede vi også lige grebet igen og lagde pres på dem, og i allersidste minut headede Diks lige forbi på et Diogo-indlæg, og man forstår hollænderens ærgrelse over ikke lige at komme på tavlen, selv om der altså stod komfortable 4-0.

William Clem
William Clem var blandt 2. halvlegs fem indskiftere. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

En såkaldt pligtsejr, men stadig en kamp, der ikke vinder sig selv – det blev den efter en topkoncentreret holdindsats af alle mand, og ser man bort fra 1. halvleg i Herning har det været en glimrende indledning på Superliga-foråret. Men der er lang vej endnu…