Spillerne takker fansene efter kampen

Kampreferat: Stærk holdindsats bragte os tilbage på vindersporet

Scoringer af Jonas Wind og Kevin Diks sikrede en fortjent 2-0-sejr over OB for ca. 2.000 begejstrede FCK-fans, der endelig kunne tage til udekamp igen.

Thorup skiftede seks mand fra torsdagens Torpedo-kamp: Kristiansen, Khocholava, Zeca, Daramy og Wind startede i stedet for Bengtsson, Boilesen (karantæne), Lerager, Bøving og Pep Biel. OB skiftede to mand, Frøkjær og Okosun for Fenger og skadede Thrandarson.

Da vores spillere var ude og mærke græsset ca. fem kvarter før kickoff, blev de for første gang i lang tid budt velkommen af vores egne fans, hvoraf en del allerede var på plads i det næsten udsolgt udeafsnit med plads til 1.900. Et dejligt bevis på, at vi nærmer os mere ”normale” Superliga-tilstande efter halvandet år med corona-restriktioner.

FCK-fans i Odense

Stærk start med chancer og mål
OB kom fint fra start, men der gik ikke mange minutter, før vi også kom frem over stepperne, og i modsætning til hjemmeholdet skabte vi hurtigt en række store chancer.

Stage forlængede et langs Diks-indkast fra venstre, så Daramy fik en stor skudchance, men han formåede ikke at holde bolden nede. Minuttet efter strøg Stage afsted i venstre side, og Daramy fik endnu en god skudchance, men sparkede tæt forbi fra kanten af feltet.

Efter 12 minutter blev vores offensive tilgang belønnet efter et fremragende opspil, hvor Nelsson skiftede langt over til Diks, der stødte med frem i højre side og trak ind i banen, hvor han fandt Jonas Wind i mellemrummet. Han tog et par træk og scorede med et velplaceret, fladt spark i det lange hjørne.

Jonas Wind

Stor dominans den første halve time
Vi sad nu totalt på kampen, og når OB engang imellem forsøgte sig oppe på vores halvdel, så stod vi meget solidt og koncentreret i kæderne.

Midt i halvlegen havde Daramy et af flere hurtige ryk i venstre side, hvor han periodevis gjorde hvad der passede ham, fra baglinjen fandt han Wilczek, som ikke fik rent træf, og det endte med et blokeret Diks-forsøg lige uden for feltet.

Man noterede sig, at både Zeca og Falk vandt hovedstødsdueller med den store Okosun, og da vi rundede de halve time så det helt trygt og komfortabelt ud med vores otte afslutninger (to inden for rammen) mod deres to afslutninger forbi.

Carlos Zeca

En sløj Skjelvik-aflevering på egen halvdel spillede Stage helt fri, men Alexander Juel prikkede bolden fra ham, inden han nåede at afslutte. Kort efter var Daramy på færde igen i en lynhurtig kontra, efter Zeca og Falk havde erobret bolden midt på vores halvdel. Han kom langt ind i feltet, men overplacerede desværre sin inderside-afslutning.

OB kom igen inden pausen
Ved pausefløjtet ærgrede man sig over, at vi ikke havde scoret et par gange mere i den første halve time, for i det sidste kvarter arbejdede OB sig godt ind i kampen og skabte flere muligheder for at udligne.

Deres første egentlig chance kom efter 34 minutter, da Zeca blokerede et forsøg fra Bashkim, hvorefter Thomasen bankede bolden over mål fra kanten af feltet.

Frem mod pausen kom vi til at stå for langt tilbage på banen og holdt ikke godt nok i bolden, når vi fik den. OB-fansene vejrede især morgenluft, da Sabbi faldt ind i feltet efter en lille nærkontakt med Zeca, men forseelsen skete lige uden for, og Bashkim sparkede frisparket i muren.

Kort før pausen fik Thomasen endnu en stor skudchance i feltet, men denne gang parerede Grabara godt og sørgede for, at vi holdt føringen til pausen.

Kamil Grabara

Diks fordoblede føringen
Efter pausen trykkede OB også på de første 5-10 minutter, men uden at komme til chancer, og i stedet slog vi til i den anden ende. Daramy sendte med hælen Victor Kristiansen til baglinjen, og Diks kastede sig og headede hans indlæg i mål med lidt hjælp fra Oliver Christensen, der næppe er helt tilfreds med, at han kun fik slået bolden ind i sidenettet.

Lidt efter blev Falk trådt hårdt over hånden af Jebali efter en hård tackling på midten, men han kunne heldigvis fortsætte sit store arbejdsraseri på de defensive midt, hvor han og Zeca leverede en stærk indsats i dag. Men det var der mange, der gjorde, for det var en stærk, kollektiv indsats, der betød, at vi nu igen satte os på spillet.

Midt i halvlegen kom Højlund og Lerager ind for Wilczek og Daramy, og senere kom Pep Biel og Ankersen ind for Jonas Wind og Jens Stage, hvilket betød at Ankersen sluttede kampen som højre kant.

Kevin Diks

Endnu et clean sheet
Tyve minutter før tid sendte Bashkim et hårdt skud tæt forbi Grabaras mål, men først i de sidste ti minutter begyndte OB igen at nærme sig en reducering. Alexander Juel headede et indlæg tæt forbi, og Mart Lieder skød på tværs af mål, da han fik chancen fra spids vinkel, og en reducering her kunne godt have skabt ubehagelig spænding.

Et minut så Grabara ud til at have kontrol over bolden, da han tæt under mål gik i luften og greb et OB-hjørne, men Opondo buldrede ind i ham, så han tabte bolden og Diks’ clearing på stregen endte i eget net. Til vores store raseri godkendte Jakob Kehlet målet, men ombestemte sig heldigvis efter et VAR-tjek. Nelsson nåede dog at få en advarsel for protester, og den bliver ikke annulleret, selv om han jo sådan set havde ret.

Meget mere skete der ikke og efter fem minutters tillægstid – hvor Bøving forgæves ventede på en indskiftning – lød fløjten for sidste gang til stor jubel for de 2.000 FCK-fans. Efter de to skuffende uafgjorte hjemmekampe var det her lige hvad vi havde brug for – og især i en uge, hvor manges blikke er rettet mod næste søndags Derby. Men først skal vi lige en tur til Plovdiv!