Diogo Gonçalves, Roony Bardghji og Kevin Diks

Kampreferat: Solid sejr kørt sikkert hjem

De to hold
I forhold til Breidablik-kampen i onsdags startede Ankersen, Sørensen, Achouri og Roony i stedet for Jelert, Lund, Lerager og Larsson, hvilket gav denne start-11'er: Grabara - Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen - Diogo, Clem, Falk - Roony, Óskarsson, Achouri.

Desuden var der glædeligt comeback til Nicolai Boilesen, som tog plads på bænken sammen med blandt andre nyankomne Mohamed Elyounoussi.

Randers startede med samme hold som senest mod Hvidovre, dvs med ugens nyankomne Oliver Olsen og Ernest Agyiri på bænken.

>> Se alle matchfacts m.m. på kampsiden

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo
Spillerne med indmarchbørn fra Klub Leo. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Tidlig Randers-chance
Vi havde en plet, der skulle vaskes væk efter den dårlige første halve time i onsdagens 6-3-sejr over Breidablik, men der gik lige 6-7 minutter, før vi fandt det rigtige vaskeprogram.

Gæsterne fik nemlig en giga-chance efter bare tre minutter, da Edgar Babayan strøg forbi Diks ude på kanten og fra baglinjen fandt Stephen Odey med et cutback – men nigerianeren skovlede bolden over Grabaras mål.

Diogo åbnede scoringen
Men fem minutter senere førte vi 1-0 efter vores første gennemspillede angreb gav gevinst, og siden så vi os ikke tilbage.

Diks fik bolden næsten helt oppe på midten af Randers’ banehalvdel og fandt en helt fri Falk foran feltet. Han snurrede rundt om sig selv, mens Diogo strøg på tværs foran ham, fik bolden for sine fødder og sendte den køligt forbi Carlgren.

Diogo Gonçalves
Diogo Goncalves scorer til 1-0. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Tre minutter senere brød Randers et af vores opspil og ville køre kontra, men et stykke inde på deres halvdel tacklede en forudseende Vavro bolden for næsen af Odey og tænkte, hey, er det ikke længe siden, jeg har spillet højre kant?

Den slovakiske stopper strøg afsted efter bolden i højre side og slog et fladt inderside-indlæg ind i feltet, hvor den nye Randers-stopper, Lammers, generede Orri nok til, at han ikke fik ordentligt ram på indlægget tæt under mål.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson tæt på. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


FCK-dominans
Kort efter blev Orri hevet ned af Hugo Andersson, da Diogo sendte ham afsted med en flad stikning i dybden, men Diogos dødbold ramte en i muren og gik til et hjørnespark, som blev efterfulgt af to mere, som vi dog ikke fik noget ud af.

Men vi sad godt på kampen, og i 19. minut fik Roony en god skudchance lige uden for feltet, men afslutningen sad lige på Carlgren, som parerede.

Minuttet efter burde Falk have fordoblet føringen, da Ankersen slog et fint, fladt indlæg midt i feltet, men fra 8-9 meters afstand sendte han bolden højt over Randers-målet.

Roony-mål på brillant Falk-oplæg
Det slog dog ikke vores utrættelige midtbanekreatør ud af stilen, og i 23. minut serverede han fra midten af banen en helt perfekt fremlægning til Roony, som løb fri af bagkæden i det helt rigtige sekund, rundede Carlgren og sendte bolden i mål.

Men den aflevering… det var altså som at se en billardverdensmester støde ballen millimeterpræcist over det grønne klæde.

Roony Bardghji
Roony jubler efter 2-0-målet. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


3-0 på Diogo-straffe begået mod Orri
Vi fortsatte ufortrødent med at lade angrebsmaskinen køre på fulde omdrejninger, og kort før den halve time fik Orri straffespark, da Mikkel Pedersen kantede ham bagfra, da islændingen i en ellers ikke alt for farlig situation ville slå et fladt indlæg tæt på baglinjen.

Mens Diogo gjorde sig klar ved 11-meter pletten, stod Patrik Carlgren længe ti meter væk fra målet og drak vand – muligvis af den tro, at der var VAR-tjek, indtil dommeren signalerede, at han altså godt snart måtte bevæge sig ind mellem stængerne. Det gjorde han, og han gik også til den rigtige side, da Diogo sparkede, men bolden tordnede i netmaskerne til 3-0.

Diogo Gonçalves
Diogo Goncalves øger til 3-0 på straffe. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Tæt på 4-0 før pausen
Det lignede en afgørelse – og det var det også. Randers kom ganske vist en del på bolden i halvlegens sidste kvarter, hvor vi gik lidt ned i omdrejninger, men stadig havde ganske god kontrol over kampen – og nogen chancer kom de overhovedet ikke til.

I stedet var Orri i det 35. minut meget tæt på at nå frem til en flad Achouri-tværpasning tæt under mål, men det blev ved de 3-0 ved pausen.

Debutant fra 2. halvlegs start
Da spillerne kom på banen igen, var der debut til Mohamed Elyounoussi, som afløste Achouri på kanten, og nordmanden gav flere prøver på sine færdigheder, men viste i nærkampene også, at der stadig mangler lidt, før kampformen er der.

Mohamed Elyounoussi
Dagens debutant - Mohamed Elyounoussi. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Randers fik et frispark 9-10 meter uden for feltet, som Simen Nordli skød i muren, men ellers kom de stadig ikke til noget som helst, og tiden gik på den måde, vi gerne ville have den til, når vi førte 3-0 og havde en vigtig kamp igen på tirsdag.

Efter en times tid kom Lerager ind for Diogo, og kort efter fik Boilesen også en varm hyldest fra fansene, da han varmede op på sidelinjen.

4-0 ved Diks på dødbold
Det var dog endnu for tidligt at give ham comeback, men i stedet kunne vi juble over, at vi kom på 4-0 i det 66. minut. På et hjørne fra Christian Sørensen sørgede Elyounoussi for at screene Kopplin væk, så Diks relativt uhindret kunne stige til vejrs og heade bolden ned i det lange hjørne.

Kevin Diks
Kevin Diks header Christian Sørensens hjørnespark i mål til 4-0. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Siden kom Jordan Larsson og Oscar Højlund ind for Orri og Falk, og vi holdt presset på et modløst Randers-hold. Oscar var meget tæt på at score sit første mål i FCK-trøjen, da han i 72. minut stormede med frem og var lige ved at nå frem og flugte på et indlæg fra Lukas Lerager, som i øvrigt overtog anførerbindet, da Falk udgik.

Oscar Højlund
Oscar Højlund tæt på at komme på tavlen. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Randers skabte kun en reel chance efter pausen, da Grabara et kvarter før tid reddede fra Stephen Odey – som dog viste sig at være offside i opspillet…

Nej, det var en kamp, vi kørte sikkert hjem på en klassisk cruise control, og hvor har vi dog også længtes efter kampe som denne – hvis vi ser bort fra i onsdags, hvor spændingen var til at overse, da først vi vendte 0-1 til 3-1.

Der var dog stadig anledning til et enormt jubelbrøl fra tribunerne, og det kom efter 80 minutter, da Boilesen blev indskiftet for Roony og dermed fik comeback lidt over ni måneder efter sin korsbåndsskade - og samtidig overtog anførerbindet.

Nicolai Boilesen
Comeback til Nicolai Boilesen. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK


Elyounoussi centimeter fra debutantmål
Fansene kunne også let have fået et femte mål at gå hjem på, da Elyounoussi i sidste minut styrede en Sørensen-dødbold på stolpen, hvorfra den sprang op i hænderne på en forstenet Carlgren.

4-0 var dog også et retvisende udtryk for styrkeforholdet denne lørdag eftermiddag, og dermed hentede vi den niende sejr i ti kampe – og fik revanche for, at Randers brød sejrsstimen ved at spille 1-1 i sæsonafslutningens betydningsløse badedyrskamp i Parken.

Sektion 12
Over 25.000 var i Parken og fik en fornøjelig eftermiddag. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK