Kampreferat: Søn vs. FCK

God FCK-start på kampen
Det regner altid i Haderslev… sådan føltes det i hvert fald denne første aften i Movember, hvor kun 1.400 personer havde trodset efterårskulden og fundet vej til det forblæste fodboldstadion. Det var marginalt flere, end da sønderjyderne for et par år siden sendte løverne hjem med et forsmædeligt 0-5-nederlag, men denne aften fik de lokale helte ikke et ben til jorden.

Begge trænere havde skiftet ud på 6-7 pladser i forhold til den seneste Superliga-runde, og for københavnernes vedkommende betød det bl.a., at 18-årige Danny Amankwaa fik sin første kamp fra start, og at Michael Jakobsen og Christian Grindheim også var tilbage på holdet.

Gæsterne indledte godt med et højt boldpres og aggressivt angrebsspil, der efter bare 4 minutter var ved at give Santin en friløber, da Vingaard spillede ham godt fri i dybden med en maskeret stikning, men SønderjyskE-keeperen Kenneth Stenild nåede først på bolden. Kort efter var Santin igen på spil og kom godt til baglinjen i venstre side, men ramte desværre ikke en medspiller inde foran med sit indlæg. Kantspillerne Vingaard og Gíslason fik også sendt afslutninger af sted inden for de første 10 minutter, men Vins røg et stykke forbi, mens islændingens sad lige på Stenild.

Efter 12 minutter kom den hidtil største mulighed, da Vingaard spillede Gíslason i højre side af feltet efter en fin kontra, men Stenild kom godt ud og parerede hans afslutning. Afvekslende, underholdende og chancerigt – som en behagelig og tiltrængt afveksling efter indsatsen i Horsens i mandags, hvor hjemmeholdet kom frem til alt for mange chancer.

Det gjorde SønderjyskE ikke i dag, og bortset fra et par indlæg i FCK-feltet skulle man hen til midten af halvlegen, før de som et lyn fra en sort og regnvåd himmel stod for kampens mest nærgående forsøg, da venstreback Florian Hart gik med frem og hamrede et langskud på den ene opstander.

Smuk scoring af Amankwaa på endnu en Remmer-assist
Herefter fulgte en relativt tam periode af kampen, hvor ingen af holdene rigtig lykkedes med noget, men 9 minutter før pausen slog gæsterne til. Et FCK-frispark midt på deres banehalvdel blev hurtigt taget og endte ude hos Christoffer Remmer, og den unge "assistent" (der har slået målgivende afleveringer i tre af sine fire optrædender) serverede et fint indlæg i feltet, som Danny Amankwaa tæmmede og resolut sparkede op i det ene målhjørne med en følt inderside. En smuk detalje af det unge angrebstalent, der dermed kom på tavlen i sin tredje kamp for klubben.

Sønderjyderne protesterede for at han brugte hånden eller armen, da han tæmmede bolden, men Claus Bo Larsen stod godt placeret og affejede alle protester. Alligevel fik den rutinerede dommer tørt på i pausen, da han – formentlig og forhåbentlig af helt egen drift – valgte at udskifte den gennemvåde røde trøje med en neongrøn…

Fornemt opspil da Santin fordoblede føringen
Ellers var der ikke meget, der forandrede sig efter pausen, hvor københavnerne stadig var i fin kontrol med begivenhederne mod et overraskende tamt hjemmehold, der ikke engang på dødbolde formåede at true FCK-forsvaret. Og efter syv minutter fornemmede man, at kampen fandt sin afgørelse, da Santin øgede til 2-0 efter fornemt opspil af Vingaard og Amankwaa. Anførerer spillede bolden præcis i dybden til Amankwaa, der uselvisk lagde den til højre til den endnu mere fri Santin, der enkelt kunne sparke den i tom kasse.

Kort efter frygtede man det værste, da Daniel Christensen kastede sig ned i en vanvittig tackling på Thomas Delaney, der nærmest fik revet benene væk under sig, men heldigvis kunne han lidt efter rejse sig og spille videre, mens synderen indkasserede et meget gult kort.

Ariël Jacobs valgte efter en times tid at forynge angrebet ved at tage Santin ud og sende 19-årige Cornelius ind ved siden af 18-årige Amankwaa, så gæsterne nu stillede med to danske mestre i angrebet – begge var nemlig med til at sikre guld til U19-holdet i juni!

Kampen skred frem uden de helt store begivenhederne, hvor løverne havde indtaget den klassiske cruise control-position, hvor man med sikker boldomgang oppe på sønderjydernes banehalvdel sørgede for at holde dem helt ude af kampen. TK afløste Delaney 17 minutter før tid, og et par minutter efter sendte 16’eren Amankwaa godt af sted i venstre side af feltet, og igen viste han stor overblik ved at lægge bolden fladt tilbage til Vingaard, der fra kanten af feltet sparkede bolden på stolpen…

3-0 ved Cornelius - og ikke langt fra 5-0...
Seks minutter før tid blev der comeback til Mustafa ”Mos” Abdellaoue, der ikke har været i kamp siden AGF-kampen i PARKEN den 12. august, og han skulle ikke bruge mange minutter før han slap helt fri i feltet på endnu en god Vin-stikning i dybden, men desværre overplacerede han sit skud, der gik forbi mål. Kort forinden havde Cornelius dog definitivt lukket og slukket med en scoring til 3-0, som primært skal krediteres Pierre Bengtsson, der drev gæk med en sønderjyde i feltet og sendte et præcist indlæg ind til Corner ved forreste stolpe, der styrede den i netmaskerne.

I overtiden var Cornelius ikke langt fra at blive dobbelt målscorer, da han hamrede bolden tæt forbi den ene stolpe, så med en smule mere skarphed kunne løverne have fået en regulær 5-0-revanche, men mindre kan bestemt også gøre det, og der var ingen malurt i aftenens pokalbæger – kun en masse regnvand!