Kampreferat: Sjette sejr i syv kampe

Efter mange dage med strålede solskin – og isnende kulde – begyndte sneen at falde halvanden time før kickoff, men desto mere glædede de få tilstedeværende i Parken sig over, at der var tag på. Den nye græsbane stod også snorlige, så man kunne jo håbe på en god gang fodbold, hvor spillerne ikke blev straffet for at prøve en flad indersideaflevering.

Det blev de heller ikke, men til gengæld blev de straffet for meget andet…

Forrygende indledning
Indledningen på kampen blev meget livlig og chancerig, og vi kunne let have ført 2-1 efter ti minutter. Falk havde et nærgående forsøg (efter en tunnel af Fischer), som Lawrence Thomas nåede godt ned til, og Bundu headede et perfekt Bartolec-indlæg på stolpen, og Fischer skruede et frispark lige over mål - og på en giftig kontra løb Jeppe Simonsen fra vores forsvar og sparkede tæt forbi den fjerneste stolpe!

Puha, for en åbning! Det kunne næsten ikke fortsætte sådan, og det gjorde det heller ikke. De næste 20 minutter skete der ikke alverden, bortset fra at vi fik godt styr på defensiven, men til gengæld havde svært ved selv at skabe noget i den anden ende. Og det samme kunne SønderjyskE sige…

Action i FCK-feltet

Falk måtte udgå
Midt i halvlegen fik Victor Ekani en skudchance lige uden for feltet, men ramte uheldigvis både bolden og Falks balle/baglår. Falk kom på benene og fortsatte nogle minutter, men virkede for hæmmet af slaget og udgik til fordel for Pep Biel. Gætdoktor.dk vil nok mene, at Falk er klar igen efter et par dages hvile med Netflix, brunsviger og kyndig behandling af sundhedssektoren.

Det så værre ud, da Zeca fem minutter senere blev tacklet voldsomt af Victor Ekani på midten af banen, men efter at have sundet sig lidt, kunne han fortsætte. Heldigvis, for hvornår har vi sidst spillet uden både Zeca og Falk?

Rasmus Falk

Langt indkast bag føringsmål
Kampen bølgede stadig frem og tilbage uden at nogen af holdene for alvor havde overtaget, men desto vigtigere var det at få det første mål – og det fik vi syv minutter før pausen på en lækker detalje.

Præcis som i Horsens kylede Bartolec et langt indkast ind i feltet, og denne gang snittede Jonas Wind den videre – i duel med tre granvoksne sønderjyder – hvorefter Fischer sprintede fra to andre sønderjyder og elegant sendte bolden i nettet mellem benene på Thomas. Muy bien, Rubén Sellés!

Viktor Fischer

Det lignede således en pauseføring, indtil et minut inde i tillægstiden, da Mads Albæk bankede bolden fladt ind i det lange hjørne, efter at vi egentlig havde clearet et indlæg, men Fischer mistede bolden på vej op ad banen.

Så havde man lige et helt kvarter til at ærgre sig over den uskrevne regel om, at en scoring lige inden pausen er supervigtig. Altså for dem, der scorer. Men den regel gjaldt ikke i aften, for blot tre minutter efter pausen, så førte vi igen – og var en mand i overtal!

Straffe og udvisning
Bundu rykkede godt fri i højre side af feltet, og på hans indlæg firsttimede Jonas lige på Thomas, og på returbolden lavede Ekani åbenbart farligt spil på Fischer. Han  havde allerede et gult kort for tacklingen på Zeca før pausen og fik nu endnu et og dermed også et rødt.

Jonas Wind gik til 11-meter pletten og satte bolden så hårdt og præcist ude ved den ene stolpe, at det ikke hjalp Thomas, at han gik til den rigtige side.

Jonas Wind

Herefter virkede det som om, at vi havde kontrol over tingene, selv om de stadig fik irriterende mange hjørnespark og lange indkast, men ser man på statistikken over ”momentum”, så sad vi solidt på kampen.

Chancer til at øge føringen
Da vi nærmede os en times spil, begyndte vi også at skabe chancer nok til at udbygge føringen til det, som i fodboldsproget hedder ”at lukke og slukke”, og som – hvis det lykkes – omgående hedder ”den farligste føring”:

Fischer skruede et fint indlæg ind til Jonas tæt under mål, og han dirigerede bolden den rigtige vej, men fik for lidt fart på, så Thomas snuppede den. Pep Biel tog chancen og skød på mål på et frispark ude fra siden, men Thomas lod sig heller ikke overrumple denne gang.

Vi fortsatte presset, og sønderjyderne virkede efterhånden lidt trætte og måske også modløse, selv om man ved, at de aldrig giver op, før bussen har nået Storebæltsbroen på vej hjem.

Med godt 20 minutter igen kom Lerager ind for Fischer, og Pep Biel blev rykket op som venstre forward, og kort efter sløsede vi en stor kontrachance væk, da Zeca ikke kunne bestemme sig til hvem han vil spille, så det endte med målspark.

Få minutter efter blev Bundu spillet helt fri i feltet af Lerager og Jonas, men var tættere på at ramme FCK TV’s Christian Boier bag målet end netmaskerne…

Mustapha Bundu

Nyt FCK-straffe
Med et kvarter igen satte Glen Riddersholm – ifølge jeres udsendtes hukommelse – Superligarekord i Parken ved at udskifte fem mand på én gang og gå over til kun at spille med tre nede bagved. Der gik dog ikke mange minutter, før Putros pegede prompte på pletten i SønderjyskE-feltet. Bevares, Patrick Banggaard havde da hånden på skulderen af Stage, da de jagtede dødbolden, men det lignede endnu et tyndt straffe, da Stage faldt omkuld.

Jonas satte straffesparket til højre for keeperen, der gik til sin venstre side, og så slap vi da for at køre kampen til ende med en spinkel 2-1-føring? Nej! Præcis et minut senere, fløjtede dommeren for straffe til gæsterne, da Zanka gled nede ved baglinjen og kort strejfede bolden med hånden. Så skal der jo dømmes straffe, da det gode, gamle begreb ”uforsætligt” ikke længere gælder. Men efter de to straffespark, vi selv fik, er det nok ikke det rette tidspunkt at diskutere rimeligheden i at straffe Zankas hændelige uheld.

Jonas Wind scorer på straffe

3-2 og ny spænding
Marc Dal Hende tordnede straffesparket i nettet, og så var vi lige vidt. De ti sønderjyder gjorde et ihærdigt forsøg og satsede hele butikken, og ja, lidt nervøs er man jo altid, men de kom heldigvis ikke til chancer.

Tværtimod burde vi have scoret 4-2 i det 93. minut, da Pep Biel i en kontra spillede Bundu helt fri, men uselvisk spillede han på tværs til Wilczek, men polakken fik ikke rent træf, så bolden gik tæt forbi. Wilczek havde kort før afløst Jens Stage, og endnu et signal om Thorups tilgang til tingene, at vi sætter en angriber ind, når vi fører 3-2 og er under pres!

Nu blev det ”kun” 3-2, men dermed har vi hentet 19 point af 21 mulige i de seneste syv kampe og er nu oppe på en delt 3. plads med AGF. Der er stadig et stykke vej endnu, både spillemæssigt og tabelmæssigt. Men det går den rigtige vej!