Kampreferat: SIF vs. FCK

For tredje gang i løbet af sæsonen blev det til en 3-0 snitte i det jyske, da Silkeborg viste effektivitet og sikrede sig en vigtig sejr i kampen for overlevelse i SAS Ligaen. 5.211 tilskuere så opgøret, der gennemgik en mærkværdig udvikling.

Kampens dommer Tonny K. Poulsen sad i kø på motorvejen, hvorfor startfløjtet lød et kvarter senere end planlagt. I kø stod også F.C. Københavns spillere indledningsvist foran Silkeborgs straffesparksfelt, der på det nærmeste var belejret i halvlegens første halvdel. Men den store forskel i dag var effektiviteten og det prædikat var ganske simpelt ikke hæftet på udeholdets spillere i dagens kamp. Zuma, der startede helt oppe i front havde flere muligheder for at indlede scoringen, men sydafrikanerens forsøg blev enten blokeret af heroisk kæmpende forsvarsspillere eller keeper Henrik Ipsen.

F.C. København var ovenpå i starten, eksemplificeret ved at forsvarsspilleren Martin Albrechtsen flere gange gik helt med frem og sågar forsøgte sig med et sjældent set langskud. Midtbanen med Nielsen og Bisgaard centralt og de unge spillere Bergvold og Nørregaard på henholdsvis venstre og højrekant bevægede sig godt for hinanden og satte Silkeborg under pres, men den sidste aflevering og ikke mindst den velkvalificerede afslutning manglede desværre.

Som halvlegen skred frem, kom Silkeborg mere med i kampen og i takt med at udeholdet ikke fik udbytte at det klare overtag, fik silkeborgenserne troen på at det kunne lade sig gøre. Og denne tro blev for alvor underbygget, da en hjørnesparksbold omkring den halve time dumpede ned hos Anders Veller, der mellem venner og fjender luskede bolden ind til hjemmeføring.

Kort efter scoringen var Peter Møller ved at bringe balance i regnskabet, da han med sin stort set eneste afslutning i kampen sendte bolden tæt forbi mål på et udmærket indlæg fra Nørregaard. Samme Nørregaard var selv manden bag næste F.C. København afslutning, men hans skud fra kanten af feltet blev rettet af og sneg sig lige udenom stolpen.

Konstaterende at marginalerne og effektiviteten manglede kunne løverne kort efter gå til pause, med fornemmelsen af at spillet havde kørt godt, men at det var Silkeborg, der var foran.

Føringen til hjemmeholdet fik F.C. København langt op på banen i anden halvlegs start, men igen blev overtaget langt fra udnyttet. I stedet kunne Silkeborg koncentrere sig om kontraløb, og det var de gode til. Et boldtab af Martin Bergvold blev kostbart, da Henrik Schnedler opfangede bolden og med et præcist indlæg fandt han Christoffer Poulsen, der ved fjerneste stolpe flugtede bolden i kassen. 2-0 målet blev afløst af en gigantisk Zuma-chance, men atter engang manglede koldblodigheden og reduceringen udeblev.

Effektiviteten manglede til gengæld ikke hos hjemmeholdets Bo Nielsen, da han efter en times spil opsnappede bolden lidt udenfor feltet og med en par fikse vendinger, fik han bragt sig fri foran Rabos mål og dunkede efterfølgende bolden højt og hårdt op i nettet.

Det mål punkterede fuldstændig kampen. F.C. Københavns spillere virkede lamslåede og trods en offensiv indskiftning i form af Todi Jónsson for Martin Bergvold, blev der sandt for dyden ikke produceret nogen nævneværdige chancer i resten af halvlegen.

”Målløse” måtte F.C. Københavns spillere således gå for banen uden at være i nærheden af de tre point, det ellers så ud til at skulle blive til vurderet på kampens første halve time. Påskens stramme program giver dog holdet mulighed for hurtigt at revanchere sig, idet AaB kommer på besøg allerede 2. påskedag.