Kampreferat: Roberts rekord, Williams farvel - og et ærgerligt nederlag

Over 26.000 tilskuere mødte op til sæsonafslutningen og bidrog til, at vi denne sæson havde vores højeste tilskuer-gennemsnit siden 2010/11-sæsonen - og trods 1-3 nederlaget til FCN det næsthøjeste pointgennemsnit på hjemmebane nogensinde, også kun overgået af 2010/11-sæsonen.

Det lå i kortene, at William Kvist i dag skulle på banen og sætte sin sidste klubrekord i form af kamp nr. 425, så dette imponerende tal var indgraveret i den flotte Guldløve, han fik overrakt af Bo Rygaard inden kick-off. Det andet store tema var, om Robert Skov kunne sætte alletiders scoringsrekord - og det lå nok i baghovedet hos den målfarlige kantspiller, der ikke spillede en af sine bedste kampe. Men who cares... han gjorde det jo!

Veloplagt første halve time
Men først efter en første halvleg, hvor vi burde have bragt os foran med et par mål i en meget veloplagt halv time, hvor det ene fine angreb efter det andet skyllede ned mod gæsternes mål.

Fischer slap fri på en løs bold allerede i første minut, men bankede bolden forbi, og efter otte minutter headede Jonas Wind lige på Nicolai Larsen efter Robert havde lavet en tunnel på Mathias Rasmussen og sendt Ankersen til baglinjen.

Da uret ramte 13:00 var det tid til den obligatoriske badedyrs-tifo, og Michael Johansen - der dømte sin sidste kamp, inden han stopper karrieren - valgte at stoppe spille et par minutter, så alle kunne nyde det flotte syn.

Efter vi kom i gang blokerede Nicolai Larsen en Fischer-afslutning fra spids vinkel efter et kvarter, og lidt efter nåede han fornemt ned til en flad Daramy-afslutning efter endnu et fint opspil. Efter 25 minutter spillede Skov Ankersen fri i højre side, men igen forhindrede Nicolai Larsen en scoring med en flot refleksredning.

Et brøl af forventning gik gennem tribunerne, da Fischer blev nedlagt lidt uden for FCN-feltet, men Skovs dødbold sad i muren. Kort efter den halve time fik Skov også en flot tværbold fra Daramy, men fik ikke rent træf på sin afslutning med højre, så bolden gik et stykke forbi fjerneste stolpe.

FCN sluttede bedst af - og scorede
Men herefter mistede vi grebet om kampen, og nordsjællænderne kom længere frem på banen, hvor de havde været sjældne gæster i den første halve time. Selv om vores forsvar ikke så fuldstændig solidt ud, kom de dog ikke til det store før tre minutter før pausen, da Amon slap forbi den fremstormende Joronen i feltet, men tøvede længe nok til at Joronen nåede tilbage og kaste sig ned og få handsken på bolden, så Vavro kunne afværge på målstregen.

Minuttet efter var han dog chanceløs, da Andreas Skov Olsen spillede Mohammed Kudus fri til skud, og inden Papagiannopoulos nåede ned og blokere, bankede han bolden i nettet.

Roberts historieskrivning
Efter pausen gik der lige 5-7 minutter, før vi fik offensiven til at virke, men så kom chancerne igen - Ankersen slap fri efter fint forarbejde af Daramy og Fischer, men igen var Nicolai Larsen på plads og parerede forsøget fra spids vinkel. Minuttet efter fik Fischer også en stor chance, men sparkede tæt forbi den fjerneste stolpe, og da bolden endelig lå til en Skov-afslutning, gled han i afsættet og fik ikke ordentligt ram på kuglen.

FCN havde ikke meget at byde på offensivt, bortset fra et Skov Olsen-frispark, som Joronen reddede nede ved den ene stolpe - og i stedet skete det, vi alle sad og ventede på: Fischer erobrede en bold dybt nede på egen halvdel, og Falk sendte Skov afsted fra omkring midterlinjen. Han løb fra sin oppasser og nede i feltet ramte han bolden lige akkurat så skævt, at den snød Nicolai Larsen - der kun fik tåspidsen på - så den gik ind via indersiden af stolpen!
Et historisk øjeblik, hvor en spiller for første gang laver 29 mål i en Superliga-sæson - og så er han ikke engang angriber!

Vi gik i stå efter udligningen
Måske var det glæden over, at denne milepæl blev nået en halv time før sæsonen var slut, der fik holdet til nærmest at gå i stå - i hvert fald blev kampen mere og mere rodet, og nordsjællænderne må have fornemmet, at her var der mulighed for at hente slutspillets første sejr.

De skruede i hvert fald op for tempoet i offensiven og fangede vores forsvar ude af positioner med små 20 minutter igen, så Skov Olsen let kunne score på Mikkel Rygaards frispilning. FCN dominerede nu kampen fuldstændig, og fem minutter før tid brændte indskiftede Godsway Donyoh en regulær friløber, da Joronen reddede flot.

Vi prøvede at svare igen med et Pieros-hovedstød lige over mål, og en udmærket Fischer-afslutning fra kanten af feltet, men i stedet slog gæsterne sejren fast langt inde i overtiden, da vi spillede med Ahmed Daghim på højre back og William i midterforsvaret...

Mesterskabet kom hjem
Synd for de mange tilskuere, at de ikke fik en sejr til at afslutte den fantastiske sæson, men så var det heller ikke værre: efter sidste års katastrofe-sæson er vi mestre igen, vi kom i europæisk gruppespil igen, og Robert fik sin historiske topscorer-rekord - og da N'Doye nåede 22 scoringer, har en Superligaklub for første gang to spillere med over 20 mål. Og sidst, men ikke mindst fik William Kvist slået klubrekorden for 105. gang, siden han tog den fra Hjalte Nørregaard for et par år siden...

425 kampe i FCK-trøjen! Den bliver svær at slå - men I er meget velkomne til at prøve, Zanka og Delaney ;-)