Kampreferat: RCD vs. FCK

Bagud med sammenlagt 2-1 var devicen for F.C. København klar i returopgøret mod Mallorca i UEFA Cup'ens anden runde. Minimum to scoringer skulle der til, hvis drømmen om avancement skulle realiseres. Og to scoringer blev det til i kampen, desværre kun en enkelt til hver, trods et stort chance-og spillemæssigt overtag til københavnerne, der skuffende ikke resulterede i mere end det mål Martin Albrechtsen scorede tre minutter før tid.

Mens F.C. København stillede med samme elleve som i kampen mod AGF søndag, holdt Mallorcas træner sit omdiskuterede ord om at stille med et B-hold og havde derfor kun genvalgt tre mand fra det hold, der sejrede flot over Sociedad i La Liga i weekenden.

En taktik i overensstemmelse med klubbens besynderlige udmelding om at UEFA Cup'en kun har tredjeprioritet i den spanske klub.

Med dette i baghovedet var det også logisk at Mallorcas fire-backkæde ikke virkede synderligt sikre i kampens start, hvilket F.C. Københavns offensiv flere gange var ved at drage fordel af med gode stikninger bag forsvaret. Desværre kom Zuma en postgang for sent, mens et par dybdeløb af Nørregaard indikerede muligheder.

En udefinerbar spansk modstander leverede dog kampens første større chance, men et veltimet hovedstød omkring det første kvarter strøg udenom Kihlstedts stolpe.

Til trods for det spanske tegn på puls, lod løverne sig bestemt ikke afmærke af dette og fortsatte med at være spilstyrende. Som tilfældet var det i kampen mod AGF kom Hjalte Nørregaard som nævnt atter i prægtige dybdeløb og halvvejs inde i halvlegen burde midtbanespilleren havde scoret, men hans hovedstød fra fri central position akrobatisk reddet af keeperen ved det ene målhjørne.

Tydeligt var det at mulighederne var til stede bag den usikre spanske forsvarskæde og omkring den halve time burde Zuma havde scoret, men han formåede ikke at lobbe bolden i mål trods at den spanske keeper indbød til dette med en decideret skovtur.

Halvlegen ud fortsatte med opløftende og chanceskabende københavnsk spil, men lige så flot det var, ligeså frustrerende var det at opleve, at den klare overvægt i alle spilles facetter og de enorme mængder af plads ikke resulterede i nogen retmæssige scoringer, til trods for at især Røll forsøgte at omgøre dette.

Den mål-løse halvleg taget i betragtning gav spillet i denne klare løfter om at et brugbart resultat kunne opnås i anden halvleg, hvis (til dels) tempoet og især chanceudnyttelsen blev intensiveret.

Fra anden omgangs start stod det klart at Mallorca ikke havde tænkt sig at ændre noget på deres spillemæssige koncept, hvorfor billedet var det samme; F.C København i stor boldbesiddelse mod et spansk hold tydeligt ude på at trække tempoet ud af kampen.

Desværre gav denne cocktail ikke den ønskede effekt, i hvert fald ikke set med københavnske briller, for trods at chancerne stadig blev til, var den igen gal med afslutterfærdighederne især hos Álvaro, der ellers atter gled godt ind i kombinationerne i front i dag.

Der var til gengæld ikke noget galt med målnæsen hos Nagore, da han midtvejs i halvlegen fik bolden serveret af Stankovic og nemt headede Mallorca i front. En underlig desillusioneret og tam fornemmelse at blive efterladt med som hvidklædt og ikke et retmæssigt billede af slagets hidtidige gang.

Med udsigten til at score to gange for at fremtvinge forlænget spilletid sendte Hans Backe Peter Møller ind i stedet for Røll og det var lige ved at give en "halvvejs bonus", men 32 svigtede på en friløber ved at sende sin afslutning i fødderne på keeperen.

Som det oftest går når et hold satser fremad giver det blottelser bagud og dette også tilfældet i aftenens kamp. Således burde Mallorca havde fjernet en hver tvivl, da københavnernes forsvar svigtede opdækningen med en stor dobbeltchance til følge. Heldigvis var Kihlstedt på plads og afværgede det endelige dødstød.

Mod slutningen kastedes fristes man til at sige langt om længe alle mand frem i en sidste desperat satsning på en scoring og såmænd om det ikke lykkedes Martin Albrechtsen at nette efter en dødbold, da han flot headede bolden i kassen. Med udligningen tændtes en gnist af håb, men med blot tre minutter tilbage af ordinær spilletid var tiden ved at ebbe ud for de københavnske forhåbninger,

Og det gjorde den kynisk to minutter inde i dommerens overtid efter at et tungt pres og et par Álvaro afslutninger ikke skabte det livgivende mål. Dermed exit Europa og det med en fornemmelse af at det sagtens kunne have været anderledes på baggrund af spaniernes indsats og indstilling, der desværre, sat på spidsen, indimellem virkede som om at have en negativ smittende effekt på de danske gæster, der således ikke kendte deres besøgstid på den ellers gæstfrie ferieø.