Spillerne jubler efter kampen

Kampreferat: Pep Biel-hattrick i total Derby-triumf

Hvilken kamp! Ja, alle kampe er vigtige, og alle sejre giver tre point, men nogle sejre føles bare federe end andre, og det her var én af dem.

Især efter vores haltende sæsonstart med tre point i tre kampe, men også fordi det gik ud over rivalerne fra Vestegnen foran en fyldt Parken med 32.630 på tribunerne.

Hjemvendte Daramy gik direkte ind i start-11’eren sammen med Diks og Khocholava, sidstnævnte fordi Boilesen ikke var blevet klar efter en mindre skade. Brøndby kom med næsten sammen hold, som i torsdags slog FC Basel i Conference League-kvalifikationen, men i Superligaen havde de også hentet kun tre point.

Spillerne går på banen

Fuld fart fra start
Allerede i andet minut skabte vi en kæmpe chance, da Daramy strøg ind fra kanten forbi 3-4 modstandere og spillede Haraldsson fri midt for mål, men Mads Hermansen nåede godt ned og parere hans afslutning.

Så var vi i gang! Brøndby havde bolden mest den næste periode, men kom ikke til chancer, før vi igen lynede med en ny, stor chance efter hurtige kombinationer frem ad banen.

Victor Kristiansen opfangede en fejlaflevering på midten, og Lerager spillede Claesson, der fandt Pep Biel, som elegant lagde bolden til rette for Diks. Hollænderen kom i fuld fart et par meter inde i feltet, men hamrede bolden tæt forbi.

Gæsterne var stadig mest på bolden, men holdt den meget inden for egne rækker uden at komme frem til noget mod en meget koncentreret og solid FCK-organisation.

Tidlig føring ved... ja, hvem?
Der var mere fart over feltet, når Daramy og Victor K kombinerede i venstre side, som om de ikke havde bestilt andet det sidste års tid.

På en af deres aktioner fik vi et hjørne, som Pep Biel smed indover. Khocholava og Diks kolliderede med et par forsvarere, mens bolden røg ud til Falk, der skød på mål – og via Khocholavas hæl endte den i nettet.

Spørgsmålet er, om den også ramte den liggende Diks på vejen – det mente han selv bagefter – men det må andre afgøre de næste dage. Vi følger foreløbig Superliga.dk og DBU’s app, der krediterer Falk.

OPDATERING: Mandag fik David Khocholava målet

Denis Vavro og Rasmus Falk

Brøndby-udligning
Bare fem minutter senere udlignede Brøndby på den ene af deres to afslutninger i 1. halvleg – den anden sendte Riveras forbi mål fem minutter før pausen.

Divkovic og Cappis kombinerede uden for feltet i højre side, og sidstnævnte fyrede et fladt langskud af, som Kalle så for sent og kun fik en fingerspids-fornemmelse for, inden bolden strøg i mål tæt op ad stolpen.

Vi bevarede den kontrol over kampen, som vi også havde haft før udligningen, og spillet bølgede frem og tilbage mellem felterne de næste ti minutter uden at der skete alverden.

Hákon Arnar Haraldsson

Pep på pletten til 2-1
Kort før den halve time stod Victor K og Daramy bag endnu et flot opspil, som endte med, at Claesson spillede Pep Biel helt fri foran mål, men han fik ikke ordentligt træf på det store tilbud.

Det fik spanieren derimod i det 33. minut, da han igen dukkede op på rette tid og sted og headede en Hermansen-returbold ind til 2-1.

Opspillet kom efter et langt Khocholava-skift, som Diks fremragende tog med i sin førsteberøring, inden han spillede Haraldsson. Hermansen halvklarede hans skud, og som en ”fox in the box” fulgte Pep op fra sin falske 9'er position.

Pep Biel

Solid dominans og 3-1 før pausen
Nu omsatte vi vores dominans til mere og mere spil med bolden og mere og mere tryk på deres forsvar, og det gav gevinst i det 45. minut efter endnu et fint opspil.

Som om vi ikke havde kantspillere nok, gik Vavro med frem i højre side, fik bolden af Haraldsson og skød hårdt og fladt mod mål, og inde foran prikkede Pep bolden ind til 3-1.

I de sidste sekunder af tillægstiden var det ikke langt fra, at Divkovic nåede op til et sjældent Brøndby-hjørne tæt under mål, men vi gik til pause med en velfortjent to måls-føring efter en glimrende 1. halvleg i fin kontrol i kraft af en solid defensiv og mange fine offensive aktioner - og den sædvanlige forrygende opbakning fra tribunerne.

Pep Biel og Rasmus Falk

Bombardement efter pausen
Vi indledte anden halvleg med et regulært bombardement af Brøndbys bageste bastioner. Først skød Haraldsson lige på Hermansen efter et præcist indlæg fra Lerager, og kort efter tryllede Daramy på baglinjen og tørrede to mand, inden han var lige ved at få bolden forbi Hermansen.

Vi fulgte op med et par hjørnespark og en giftig Khocholava-afslutning, som blev rettet af til endnu et hjørne, og nu trak det efterhånden op til det fjerde mål.

Mohamed Daramy

Historisk Derby-hattrick
Vi skulle dog hen midt i halvlegen, før det kom, men så var det til gengæld også historisk: vi fik nemlig Derby-historiens første hattrick, da Claesson spillede Daramy i feltet, og efter endnu en Hermansen-halvklaring, prikkede Pep Biel returbolden ind til 4-1.

Pep stormede straks ud og omfavnede Zeca, der varmede op ved sidelinjen, og et par minutter efter var tiden inde til et følelsesladet øjeblik i Parken.

Kæmpe hyldest til Daramy og Zeca
Først blev Daramy klappet af banen efter en fantastisk kamp, og herefter bragede bifaldet ned over Zeca, der afløste ham og fik comeback efter sin lange pause og fik straks anførerbindet fra sin gode ven Falk.

Mohamed Daramy og Carlos Zeca

Zeca kunne ikke have ønsket sig en bedre kulisse end en fyldt Parken og en Derbysejr, for selvfølgelig var kampen nu afgjort, men han markerede sig stærkt med 4-5 solide bolderobringer på sin gamle plads som 6'er, mens Falk rykkede lidt frem som 8'er.

Brøndby skal være glade for, at vi ikke fortsatte vores offensive stormløb, for så havde de for alvor fået ørerne i den velsmurte og veloplagte FCK-maskine.

Cruise control
I stedet kørte vi sejren sikkert hjem i et lavere gear, og de sidste 15-20 minutter skete der ikke alverden, bortset fra at Brøndby igen havde bolden meget, men stadig ikke kom til noget særligt, før Kvistgaarden testede Kalle med et fladt skud langt inde i tillægstiden.

Til allersidst viste Zeca, at han ud over den ”græske krog” også havde medbragt den ”græske saks”, for han klippede lige benene bagfra på Bell og fik et gult kort.

Carlos Zeca

Den efterfølgende dødbold blev kampens sidste spark, og så begyndte fejringen efter en fortjent og på mange måder forløsende Derbysejr, hvor vi var i kontrol fra start til slut og diskede op med masser af lækre offensive aktioner – og lukkede godt af bagude.

Vi er på sporet igen - nu skal vi bare blive der!