Jens Stage

Kampreferat: Nede 0-2, men tættest på sejren

I en anderledes sæsonoptakt end normalt, uden træningslejr og internationale modstandere  træningskamp, var vores anden og sidste træningskamp henlagt til Harboe Arena i Slagelse sammen med tre andre kampe, for at Divisionsforeningen kunne teste VAR, der indføres i 3F Superligaen denne sæson.

Vi var uden landsholdsspillerne Kalle, Pierre, Zeca, Nelsson og Daramy, men Jonas havde fået lov at tage tilbage fra U21-landsholdet af hensyn til hans lange skadepause sidste sæson og den korte ferie efter United-kvartfinalen.

Vi lagde fint fra land og havde ganske fint kontrol på kampen i de første 20-25 minutter, hvor Fischer havde en god mulighed for at bringe os foran efter 20 minutter. Men alene med Thomas Mikkelsen fik han ikke bolden forbi ham, men lagde den i anden omgang tilbage til Wilczek, der ikke fint rent træf, så Mikkelsen fik afværget bolden op på overkanten af overliggeren.

Lyngby havde stort set intet haft oppe i vores felt, før André Riel pludselig blev spillet helt fri efter 25 minutter i en situation, hvor Marios Oikonomou pressede for højt op og skabte et hul, som Lyngby udnyttede. Ellers gjorde vores nye græske stopper et fint indtryk og spillede med stor autoritet, men selvfølgelig skal han lige vænne sig til vores måde at forsvare os på.

Efter målet kom Lyngby bedre med i kampen, mens vores spil blev mere urytmisk, men syv minutter før pausen var Jonas Wind tæt på at udligne. Oviedo fandt Wilczek i feltet med et indlæg, og han lagde bolden godt til rette for Jonas, men Mikkelsen nåede ned og reddede hans flade skud.

I stedet udnyttede Lyngby endnu en fejl i vores bagkæde, denne gang i Bjellands side, og det så ud som om vi et splitsekund forventede en offside-kendelse, men dommerne vurderede, at der var en ny spilsituation, og i den spillede de Frederik Gytkjær helt fri for tomt mål, så han kunne trille 2-0 ind kort før pausen.

Efter pausen kom Kaufmann og Bartolec ind for Jonas og Oviedo, og Varela gik over på højre back. Vi satte os hurtigt på spillet, og efter kom vi på tavlen, da Varela fandt Wilczek i feltet, og han gav den første prøve på sin målnæse i den hvide trøje og reducerede.

Få minutter efter stod det 2-2, da Kaufmann kraftfuldt pandede et Fischer-indlæg i nettet fra nært hold, og nu havde vi virkelig momentum i kampen. Yderligere tre minutter efter pegede Benjamin Willaume-Jantzen på pletten – muligvis efter at have konfereret med VAR, det var lidt svært at vurdere fra tribunen – efter at Christian Greko havde holdt lidt for længe fast i Jens Stage under et hjørne, men Pep Biel skød ikke bedre, end at Mikkelsen kunne snuppe straffesparket.

Vi holdt fortsat trykket på Lyngby, som var sjældne gæster i den anden ende, og 12 minutter før tid fik Pep Biel endnu en stor chance, da Kaufmann spillede ham fri, men igen reddede Mikkelsen. Kort forinden havde Marios et saksespark, der ikke gik langt forbi mål, og Pep Biel og Mudraijza havde også forsøgt sig med et par langskud, som dog ikke sad inden for rammen.

Hjælmhof fik de sidste tyve minutter i stedet for Mudrazija, og mod slutningen kom Victor Kristiansen og Rasmus Højlund ind for Varela og Wilczek og nåede også at sætte et fint aftryk på kampen, som dog ikke førte til flere chancer eller scoringer, selv om vi pressede godt på i tillægstiden.

Nu er der seks dage tilbage til den sidste finpudsning inden sæsonpremieren i Odense søndag aften – og fra torsdag er truppen intakt igen, når landsholdsspillerne er tilbage.