Kampreferat: Man vs. FCK

De danske mestre spillede meget bedre end i den seneste kamp mod Celtic, men modstanderen var klart bedre. Når man sad med en følelse af, at 3-0 var et ærgerligt resultat, så var det mere måden og tidspunkterne, målene kom på. Nøgternt set var sejren ikke for stor i forhold til spil og chancer.

F.C. København stillede med samme 11, som indledte kampen mod. Tobias Linderoth var stødt til truppen om morgenen, og Oscar Wendt og William Kvist var blevet deres småskader kvit. Alex Ferguson måtte derimod i sidste øjeblik ændre på to pladser i forhold til den først annoncerede holdopstilling, idet Rio Ferdinand og Ryan Giggs ikke var klar til at spille og i stedet blev erstattet af Darren Fletcher og Wes Brown.

Kampen fik en dramatisk start, da Wayne Rooney efter blot 30 sekunder sendte Louis Saha helt alene igennem med Jesper Christiansen, men landsholdskeeperen gik godt ned i skuddet og præsterede en feberredning. En mulighed, der opstod da Gravgaard kom til at heade bagud på en lang fremlægning, og Brede Hangeland ikke nåede at få bremset den kvikke Rooney, inden han fandt hullet mellem de to midterforsvarere.

Det blev signalet til en forrygende United-offensiv i de følgende minutter kørte United, hvor vores forsvar tydeligvis skulle bruge lidt tid på at vænne sig til de kvikke kombinationer, som kom i et betydeligt hurtigere tempo end i den hjemlige liga. Efter syv minutter måtte Lars Jacobsen lave en lille nødbremse på Patrice Evra nede ved baglinien, og på frisparket fyrede Ronaldo frækt lige på mål, men Christiansen var atter vågen og parerede mellem venner og fjender.

Trods hjemmeholdets gode åbning, var det de mange tusinde FCK-fans, der hørtes mest på Old Trafford, som faktisk kun var omkring halvfyldt helt frem til et kvarter før tid. Deres blå-trøjede helte var efterhånden også kommet godt med i kampen og turde holde mere på bolden og presse længere freme på banen end i Glasgow.

Efter 17 minutter var United dog tæt på igen, efter at Lars Jacobsen havde satset forkert i en nærkamp med den rapfodede Ronaldo, som i stedet kombinerede sig fri i venstre side, men afsluttede lige forbi den fjerneste stolpe.

FCK kom godt ind i kampen
I den anden ende fik Michael Silberbauer sendt et langskud af sted efter et godt ryk op ad midten, og midt i halvlegen spillede gæsterne sig frem til sin første rigtigt farlige chance – Hutchinson holdt godt på bolden på kanten af feltet og spillede på tværs til Marcus Allbäck, der en meter uden for feltet vendte sig og trykkede af, mens van der Sar nåede godt ned til hans flade afslutning.

Den officielle UEFA-statistik sagde nu 50/50 i ”ball possession”, og optimismen spirede. Lars Jacobsen og Oscar Wendt sås langt oppe på Uniteds halvdel, Hutchinson og Silberbauer bevægede sig godt rundt på banen, og på lægterne var det fortsat FCK-fansene, der dominerede lydbilledet.

Omkring den halve time var Fredrik Berglund tæt på at komme helt fri efter en flot, dyb stikning fra Hjalte Nørregaard, der havde fået serveret bolden med en delikat hælaflevering fra Allbäck. Og pludselig fik Lars Jacobsen også fremtvunget et hjørnespark – vores kun tredje hidtil i turneringen. Gravgaard nåede højest ved fjerneste stolpe, men headede et pænt stykke forbi. Da Hutchinson kort efter serverede en god skudmulighed til Berglund, sad man virkelig og gned sig forventningsfuldt i hænderne, men prompte slog United til i den anden ende. Rooney stak igen bolden ned mellem midterforsvaret, og så stod Saha igen ansigt til ansigt med Jesper Christiansen, men blev igen den lille i duellen, da Jesper gik stærkt ud i ham.

Minutter efter præsterede Jesper en mirakuløs dobbeltredning – Ronaldo lagde bolden til rette for Michael Carrick, der huggede til fra distancen, men Jesper nåede godt ned og parere. Returen røg lige ud til Darren Fletcher, der omgående bankede til den, men keeperen var på tæerne og reddede igen.

United slog til før og efter pausen
I det 39. minut gik det imidlertid galt. Paul Scholes fik bolden af Saha uden for feltet, tog et kort træk og fyrede et tørt hug af, som strøg ind ved Jesper Christiansens højre stolpe. Kort efter kunne Ronaldo have øget på et hovedstød tæt under mål, da han fik lov at løbe fra Lars Jacobsen og Brede Hangeland, der forgæves appellerede for offside, men vores storspillende keeper fik kastet sig og slået bolden væk.

F.C. København kunne, trods scoringen, gå fortrøstningsfulde til pause og drøfte hvordan man kunne fortsætte de gode takter og måske skabe de chancer, der skulle til for en udligning. Men ak… den plan gik i vasken inden der var spillet et minut. Gravgaard fik ikke clearet en lang bold op ad banen, og så headede han i stedet Rooney helt fri – men nåede dog godt tilbage og fik afværget til hjørne. Det var dog en stakket frist, for hjørnet blev sendt ind foran mål, hvor John O’Shea lidt heldigt fik ram på bolden i duel med Brede Hangeland, og så stod det 2-0.

Alle scorings-tidspunkter er dårlige, og nogle er dårligere end andre, og det her var – 1. halvleg i betragtning – blandt de værst tænkelige og lukkede naturligvis lidt af luften ud af kampen.

10 minutter inde i halvlegen valgte Ståle Solbakken at sende Razak Pimpong og William Kvist ind for Hjalte Nørregaard og Fredrik Berglund. Kvist tog højrekanten af midtbanen, mens Silberbauer gik inde på den centrale, og Pim i angrebet.

Minuttet efter burde United have haft et straffe, da Jesper Christiansen temmelig klart væltede Paul Scholes i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. United sendte Alan Smith og Ole-Gunnar Solskjær på banen, men hele holdet var stille og roligt gået et gear eller to ned for at køre kampen hjem på rutinen.

F.C. København kom samtidig ganske godt tilbage og havde flere godt gennemspillede angreb. Tobias Linderoth fik en langskudsmulighed, som han sendte over mål, og Hutch kom til en relativt fri afslutning fra kanten af feltet, hvor van der Sar måtte ud i fuld længde for at hindre canadieren i at skrue bolden ind ved fjerneste stolpe.

På lægterne var kampen også afgjort
Stemningen på det berømte Old Trafford var fortsat underligt tam og død, bortset fra de tappert syngende og heppende FCK-fans, som dårligt kunne siges at have ret, da de sang ”You only sing when you’re winning”…! Havde sangduellerne været en boksekamp, havde vi ført tårnhøjt på point...

Rooney fik chancen for at blive sine skægstubbe kvit, da Alan Smith fik foræret et frispark en meter uden for feltet i højre side efter at have revet og flået i Gravgaards trøje, inden han smed sig. Men anføreren sparkede ukoncentreret frisparket i muren, og må fortsat lade skægget stå... Alan Smith gjorde til gengæld hvad han kunne for at pådrage sig en advarsel ved først at lave en klodset og tydelig hævnakt på Gravgaard for næsen af linievogteren, og kort efter gik det ud over Lars Jacobsen. Men det fik sært nok ikke andre konsekvenser end, at Smith mistede koncentrationen og kort efter kiksede i total fri position foran mål, da Solskjær serverede ham en direktør…

United lukkede og slukkede - men ikke uden for banen
Med 10 minutter igen syntes kræfterne at sive lidt ud af de tappert fightende københavnere, der dog stadig forsøgte at komme frem på banen. Derfor forekom det ekstra ærgerligt, at den indskiftede Kieran Richardson fik lov at øge på et tilsyneladende ufarligt langskud fra 25 meters afstand, som Jesper Christiansen gik helt fejl af og ikke fik blokeret ordentligt, så han i stedet måtte se bolden snige sig langsomt over målstregen til 3-0.

Solskjær havde chancen til at øge i de sidste minutter, men Jesper var igen helt på tæerne og afværgede med en fodparade. Martin Bergvold, som havde afløst Silberbauer 8 minutter før tid, fik kampens sidste tilbud, da Linderoth spillede ham fri i venstre side af feltet, men hans flade afslutning gik lige på tværs foran målstregen.

Slutfacit på banen altså 3-0 til United – men på lægterne vurderer FCK.DK det til 4-0 til de tilrejsende danskere!