Kampreferat: Leg vs. FCK

To mål imod de danske mestre i kampens sidste minutter var det eneste malurt i bægeret i en ellers fin præsentation i aftenens træningskamp mod et velorganiseret og aggressivt polsk modstander. Der var uofficiel debut til klubbens nye tjekkiske forsvarsspiller Pospech som spillede en god kamp, og der var to flotte mål fra Byens Hold.

Klokken 18.30: Termometer sagde 11 grader og opvisningsbanen var grøn og hurtig: Ideelle betingelser for den første træningskamp på La Manga. Legia Warszawa var modstanderen, et fysisk stærkt og aggressivt kollektiv, som virkede godt organiserede fra starten, og sluttede kampen stærkere efter de havde skiftede samtlige elleve spillere ud efter en times spil!

Efter en forsigtig åbning, hvor det var klart at Legia Warszawa ikke havde tænkt sig at tabe en eneste duel uden en fight, var det F.C. København der stille og roligt tog styringen. Klubbens tjekkisk fløjspiller, Libor Sionko, var en konstant trussel, midterforsvaret med Mikael Antonsson og Gravgaard var solide og midtbanen med William Kvist i hans yndlingsposition, var som sædvanlig arbejdsom og bevægelig.

Den første chance i kampen kom til Libor Sionko som skød lige over på et frispark efter fem minutter, mens det blev mere og mere klart som kampen skred frem, at ham og Pospa allerede har etableret telepatiske fornemmelser for hinandens løbemønstre, da de fandt hinanden gang på gang og Pospa var tit involverede, sammen med Sionko, i arbejdet langt fremme på banen. Den tjekkiske forsvarsspiller viste også glimt af sine enorme hurtighed i et par gode defensive aktioner.

FCK’s første mål kom efter 20 minutters spil, da Legia Warszawa var midt i den eneste periode i første halvleg, hvor de havde en del boldbesiddelse - uden at de på nogen måde var farlige. Nathan Coe (Jesper Christiansen sad over med en skulderskade) sparkede langt op til en hurtigløbende Ailton Almeida som snød en forsvarsspiller før han sparkede hårdt og resolut forbi den fremstormende målmand: Et flot angribermål. Ailton havde også en stor chance to minutter senere da han kom først på et Oscar Wendt indlæg fra venstre side, men målmanden lavede en flot feberredning på stregen.

13 minutter senere sluttede FCK’s bedste angreb, da Jesper Grønkjær sparkede fra kanten af feltet til 2-0 efter et flot løb ind fra venstre kant og en hurtig 1-2 med Ailton. Første halvleg sluttede med F.C. København i kontrol og en norsk dommer som delt advarsler ud til højre og venstre til de hårdt spillende Legia Warszawa-spillere.

Anden halvleg startede hvor den første sluttede med FCK i kontrol. Hutch kom ind for Grønkjær og Zanka byttede med Gravgaard og den unge forsvarsspiller fik hurtig smagt træningsfodbold ”polsk stil”: Han klarede sig fint. Allbäck, som vandt mange fysiske dueller mod det polske midterforsvar, kom tæt på scoring efter et Sionko hjørnespark og de ”double-tjekker” på højre side forsatte med at terrorisere modstanderen i starten af halvlegen.

Efter 60 minutter skiftede kampen karakter i bedste ”NFL-stil”. Legia Warszawa skiftede hele holdet ud! Lige pludselig stod vores hold med bare to udskiftninger over for en helt ny modstander. Warszawa II viste sig at være lidt mere angrebsvillige end Warszawa I, men de fortsatte også med deres aggressive spillestil. Kampsproget blev mere hårdt og kontant, og det kulminerede med lidt tumult i det 73. minut efter Ailton viste sin utilfredshed efter at han var blevet slagtet for femte gang i kampen. Det endte med en del skubberi mellem spillerne og to gule kort blev uddelt før alle huskede at det var ”bare” var en træningskamp.

De danske mestre skiftede ud i den sidste fase af kampen og Laudrup, Neestrup og Qvist kom ind, mens der stod 2-0 på den lille lystavle, og det lignede en fortjent sejr til Byens Hold. Men i det 84. minut scorede Legia Warszawa til 2-1 efter et hårdt indlæg fra venstre siden. Fire minutter senere var den gal igen. Et meget højt hjørnespark blev ikke sparket ordentligt væk og bolden faldt ned foran en polsk spiller, der nemt kunne styre bolden i målet fra 6 meter: En ærgerlig slutning på en kamp som F.C. København alt-i-alt kan være mest tilfredse med.