Kampreferat: Kanonkamp da målkongerne byttede plads

Før kampen stod César Santin længe nede ved omklædningsrummet og ventede især på én mand: Dame N'Doye. Og der var stor gensynsglæde, da de to tidligere holdkammerater mødtes. De to mest scorende i klubbens historie: Santin med 84 mål, og N'Doye med 82.

Santin tog plads på tribunen med sin søn, og N'Doye trak trøje nr. 14 over hovedet - og efter 22 minutter var der rokeret i kongerækken!

Efter et par AaB-hjørnespark i kampens indledning, blev nordjyderne blæst ud af banen af en veloplagt FCK-offensiv, der lige brugte de første fem minutter på at finde sine ben. Og så gik det stærkt...

Boile fandt Fischer i feltet, og han trak til baglinjen og lagde bolden perfekt på tværs til fjerneste stolpe, hvor N'Doye enkelt åbnede ballet med sin første scoring efter hjemkomsten. Så sad vi ellers på tingene, og bortset fra et enkelt indlæg - som Bjelland køligt tog sig af - var AaB ikke oppe i vores ende, før det efter et kvarters spil blev 2-0.

Skov søgte ned mod AaB-feltet og ville spille 1-2 med N'Doye, men i stedet ramte den et par aalborgensere, før han fik den igen - og fikst spillede N'Doye fri i feltet med en tunnel på Okore, hvorefter senegaleseren resolut sendte bolden op i det ene målhjørne til 2-0.

Dame N'Doye


Så gyngede Telia Parken for alvor og sektionen i særdeleshed, og "Olé, Super Dame N'Doye"-sangen gjaldede længe og højlydt - men han var ikke færdig endnu... Vi dominerede stadig spillet fuldstændig, og efter 22 minutter stjal N'Doye bolden fra Magnus Christensen og spillede Fischer til skud, men det prellede af på stolpen. Fischer samlede dog bolden op nede ved hjørneflaget og smed den indover, hvor N'Doye steg til vejrs og headede spindelvævet væk fra det andet målhjørne.

Hattrick på 16 minutter! Ikke nok til at slå Pavlovics rekord fra Lyngby-kampen, men nok til at passere Santin på evigheds-topscorerlisten. Og så har N'Doye vel at mærke "kun" brugt 156 kampe mod Césars 220.

Dame N'Doye


Det er nemt at sige her bagefter, men det lignede unægtelig game, set og match allerede her, hvor der manglede 3/4 af kampen. AaB var helt væk, og frem mod pausen havde de blot et enkelt skudforsøg, som blev blokeret til hjørne. Det var total FCK-dominans, men uden at det førte til flere farlige situationer foran det sønderskudte AaB-forsvar.

I pausen fik César Santin en fortjent hyldest på banen - det kan du se mere til på FCK.DK!

César Santin på besøg i Telia Parken


Det første kvarter efter pausen lignede det sidste kvarter før pausen - vi i fuld kontrol, AaB med sporadiske angreb, men ingen optræk til scoringer. Den bedste detalje stod Fischer nok for, da han erobrede bolden på egen halvdel, sprintede op i AaB-feltet, lavede en tunnel - men mistede bolden i den sidste dribling.

Et par spilstop midt i halvlegen - Abildgaard hamrede hårdt ind i Joronen, og Zeca fik et mindre trælår - trak mere tempo ud af kampen, og vi havde heller ikke travlt med at mose på her i det tætte kampprogram. Men det har vi set før: at vi fører komfortabelt ved pausen med udsigt til et mindre målorgie, for så at slippe trykket på gaspedalen og køre den hjem uden flere mål. Sådan gik det dog ikke helt i dag...

Det sidste kvarter gik vi et gear op igen og pressede dem kraftigt tilbage, og der var ved at være optræk til det fjerde mål, da et Thomsen-skud blev rettet af til hjørne. Kodro, Carlo og Gregus kom ind med nye kræfter, og Carlo afsluttede tæt forbi, og Kodro havde et skud over mål.

Kenan Kodro


Men et par minutter inde i tillægstiden lykkedes det alligevel - Thomsen sendte Ankersen afsted i højre side, han fandt Fischer i feltet, og med en præcis firsttimer udplacerede han Jakob Rinne til slutcifrene 4-0.

Imponerende præstation efter det tætte program med to udekampe på tre dage og en lang hjemrejse fra Island, hvor spillerne først lå under dynen hen ad 6.30-tiden. Meget kom til at stå i skyggen af N'Doyes rekord-scoringer, men der var faktisk mange rigtigt stærke præstationer rundt om på banen - ingen nævnt, ingen glemt.

Det begynder at ligne noget - men lad os nu først og fremmest gøre arbejdet færdigt på torsdag mod Stjarnan. Så ser vi på den næste kamp - og den næste - og den næste...