Viktor Claesson

Kampreferat: Intenst og chancefattigt Derby endte uden mål

De to hold
I forhold til United-kampen i onsdags startede Christian Sørensen og Roony Bardghji i stedet for Peter Ankersen og Mohamed Elyounoussi: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Sørensen – Lerager, Falk, Diogo – Roony, Claesson, Achouri.

Brøndby ændrede tre fra deres AGF-kamp for en uge siden: Marko Divkovic, Josip Radosevic og Yuito Suzuki startede i stedet for Kevin Mensah, Mathias Greve og Ohi Omoijuanfo.

Inden kickoff fik Grabara og Diks blomster for at runde kamp nr. 100 i Randers for en uge siden, men det var ikke derfor, kickoff blev forsinket 7-8 minutter – det var hvid røg fra vores tifo, som bød spillerne velkommen på banen.

Blomster fra Peter Christiansen til Kamil Grabara og Kevin Diks
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Begivenhedsrig start
I tredje minut slog Lerager et skruet indlæg fra baglinjen efter at have snydt to mand, og det tæller næppe højt på xG-skalaen, men havde ligget i top på spektakulær-skalaen, hvis den var skruet ind i det fjerneste målhjørne i stedet for at gå forbi.

Minuttet efter kunne Daniel Wass også have givet sit hold en drømmestart, da Kamil Grabara sparkede bolden ud til ham, men fra 35-40 meters afstand sparkede Brøndby-anføreren forbi det tomme mål, hvor Grabara nok også var nået at afværge, hvis skuddet havde haft målretning.

I ottende minut ville Christian Sørensen gerne have haft straffe, da Radosevic ramte ham i udkanten af feltet, men et VAR-tjek mente ikke, at berøringen var nok til straffe.

Christian Sørensen
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Inden vi havde spillet et kvarter, havde både Denis Vavro og Jacob Rasmussen fået advarsler for hårde frispark, og i 16. minut var vi meget tæt på at komme foran efter en Diogo-dødbold.

Først headede Claesson lige på Pentz, og derefter reddede Frederik Alves akrobatisk på stregen, da Diks afsluttede på returbolden.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Det lyder som optakten til et topunderholdende og chancerigt Derby med masser af dramatik – men sådan gik det dog ikke, og resten af 1. halvleg var der ikke nævneværdige chancer.

Ikke mange chancer
Efter at Brøndby var bedst på bolden i indledningen, kom vi bedre med efter 15-20 minutter og havde et længere spilovertag, og vi kom da også til et par afslutninger. Roony skød over mål, og Pentz reddede en Sørensen-afslutning fra spids vinkel, mens Brøndby kun havde tilløb til noget en enkelt gang, da tre gule trøjer forgæves prøvede at nå et Kvistgaarden-indlæg til bageste stolpe.

Men lidt dramatik fik vi alligevel i tillægstiden, da Lerager og Tshiembe jagtede en bold på baglinjen i Brøndby-feltet. Lerager – og flertallet af de 33.583 tilskuere – mente, at Tshiembe begik straffe, men et langt VAR-tjek nåede til en anden konklusion.

Lukas Lerager
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


2. halvleg
Fra 2. halvlegs start kom Elyounoussi ind på midtbanen i stedet for Diogo, og igen indledte gæsterne halvlegen bedst og fik en del dødbolde, som vi håndterede udmærket.

Kort før der var spillet en time måtte Lukas Lerager udgå med en næseskade efter et hændeligt sammenstød med Yuito Suzuki, da de begge jagtede et indlæg i vores felt. Han blev erstattet af Orri Óskarsson, så Claesson trak ned på midtbanen.

I 68. minut skabte Vallys den nok bedste Brøndby-chance i kampen, da han fandt Kvistgaarden i højre side af feltet, men Grabara snittede hans afslutning til hjørne.

En endnu større chance fik vi dog i 71. minut, da Elyounoussi snød Tshiembe og trak ind i feltet forbi et par forsvarere, men med frit skud fra ca. 15 meter bankede han bolden over Pentz’ mål.

Mohamed Elyounoussi
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


God slutning på kampen
Det blev dog startskuddet til en god FCK-afslutning på kampen, men det var stadig svært at komme til chancer. Jordan Larsson kom ind for Roony og havde en afslutning lige på Pentz, og Orri Óskarsson havde også et skud lige på Pentz, da han vendte rundt i udkanten af feltet, men ikke fik rent træf.

Efter 80 minutter fandt Orri Claesson midt i feltet med et godt cutback, men han ramte den heller ikke optimalt, og Divkovic var også fulgt med og kastede sig ned og blokerede.

Selv om vi forsøgte til det sidste, så blev det ved lige-ved-og-næsten, og Neestrup indrømmede da også bagefter, at vi ikke jagtede sejren med speederen helt i bund, da vi heller ikke ville risikere at ende helt uden point.

Nogle gange er forskellen på et og nul point større end forskellen på et og tre point, og samme tanke havde Brøndby vist længe haft, så på den måde lignede det et Derby, som vi har set en del af gennem årene.

Rasmus Falk, Viktor Claesson og Kevin Diks
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images