Kampreferat: Ikke igen… nul point efter en præstation, der var til mere

Endnu en fantastisk europæisk præstation endte for tredje gang i træk med et bittert pointtab, da Manchester United vandt 1-0 på Harry Maguires hovedstød 20 minutter før tid – og ærgrelsen blev ikke mindre af, at vi i kampens sidste aktion misbrugte et straffespark.

Neestrup stillede næsten samme hold som hjemme mod Bayern, og den eneste ændring var, at Elias Jelert startede i stedet for Christian Sørensen: Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Jelert – Lerager, Falk, Diogo – Elyounoussi, Claesson, Achouri.

United stillede med Onana – Dalot, Varane, Maguire, Regulión – Amrabat – Antony, Fernandes, McTominay, Rashford – Højlund.

Mindehøjtidelighed for Sir Bobby Charlton på Old Trafford

73.249 tilskuere var troppet op på Old Trafford, og mange af dem var inden kampen forbi Trinity-statuen uden for stadion for at lægge blomster til ære for nyligt afdøde Sir Bobby Charlton.

United-legenden blev også mindet med en smuk højtidelighed før kickoff, om vores fans bakkede respektfuldt op om med bl.a. et banner, hvor der stod ”Passion is what separates the good from the great. Rest in peace, Sir Bobby Charlton”.

FCK-fans i Manchester
Forrygende opbakning fra FCK-fansene på Old Trafford. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Centimeter fra drømmestart
Kort efter at den italienske dommer Marco Guida fløjtede kampen i gang på The Theatre of Drems, kunne vi have fået en drømmestart, da Diogo ramte stolpen!

Elyounoussi tacklede bolden fra Harry Maguire omkring midten og slog et perfekt indlæg til fremstormende Diogo, men hans firsttimer tog træværket. Claesson tilkæmpede sig returbolden og lagde den tilbage til Elyounoussi, men Sofan Amrabat kastede sig og styrede hans afslutning over mål.

Diogo Goncalves
Diogo ærgrer sig efter sit stolpeskud. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Et underligt uafklaret United-hold havde store problemer med at finde sig til rette i det første kvarter, hvor det meste foregik på deres banehalvdel og på vores præmisser, men efterhånden blev de bedre uden at blive gode.

I 16. minut blev vores forsvar trukket lidt for skævt, da Marcus Rashford stak en god bold i dybden mellem Vavro og Diks, men Rasmus Højlund bankede bolden over mål, efter han havde taget den med i feltet.

Fem minutter efter brændte det lidt på igen, da Højlund med hælen spillede bolden videre i feltet, hvor Scott McTominay kom glidende og afsluttede, men Diks tacklede ham, og det endte med målspark.

Kevin Diks afværger en chance til Scott McTominay
Kevin Diks afværger en chance til Scott McTominay. Foto: Ash Donelon, Man. United via Getty Images

En halvleg på vores præmisser
Men ellers skabte United intet i de første 45 minutter, hvor deres boldomgang var omstændelig, langsom og til tider usikker. Vi spillede til gengæld præcis som Neestrup havde ønsket det, koncentreret og velovervejet, hvor vi spillede på deres halvdel men på vores præmisser og med mod til friske offensive aktioner, når muligheden bød sig.

Det testede tålmodigheden hos Old Traffords talstærke tilskuerskare, men de er vist vant til det, for lokale kendere på pressepladserne bemærkede tørt, at United spillede som de plejer.

Kevin Diks
Rasmus Højlund ser til, mens Kevin Diks driver bolden frem. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Bortset fra Diogos stolpeskud bød halvlegen ikke på de store chancer målchancer de store chancer, men endte med en fin skudchance til portugiseren lige uden for feltet, som Scott McTominay kom i vejen for og styrede til vores femte hjørne i 1. halvleg mod deres ene.

Tallene var med os, vores fans var i den grad med os med ranke rygge og en god fornemmelse gik vi til en pause, hvor hjemmeholdet tydeligvis havde brug for flere justeringer end vi.

Eriksen gjorde en forskel
Ikke overraskende kom kreatøren Christian Eriksen ind for Amrabat, og det var desværre lige hvad United manglede, for som halvlegen skred frem, gjorde han en forskel med sin teknik og sit overblik og endte også som UEFA’s Man of the Match.

Fem minutter efter pausen var vi dog meget tæt på at komme foran på en fornem kontra, hvor Claesson fra højre side fandt Lerager uden for deres felt, men Andre Onana reddede fremragende hans hårde spark med kurs mod netmaskerne.

Lukas Lerager
Tæt på igen... Lerager ærgrer sig. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Lidt efter flugtede Achouri lige over mål efter en god aktion af Elyounoussi i modsatte side, men United var ikke mere rystede end, at de kort efter svarede igen. Med en retningsbestemt brysttæmning tog Højlund bolden forbi Vavro og var tæt på at prikke den ind ved fjerneste stolpe, men Jelert lossede bolden væk, som dog også havde retning forbi mål.

Bare to minutter efter var det til gengæld meget tæt på, da Højlund lagde en flot pasning i feltet til Eriksen, men Grabara nåede helt utroligt ned og reddede fynboens hårde, flade skud ude ved stolpen.

Kamil Grabara
Endnu en aften med store redninger af Grabara. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Liv i kampen
Nu var der virkelig liv i kampen, og mange United-fans råbte lidt efter både på straffe og udvisning, da Højlund lidt efter spillede Rashford helt fri efter en misforståelse mellem Falk og Jelert lidt over midten. Grabara gik ud i ham i en glidende tackling, og han faldt omkuld - men var der kontakt? Næh, Rashford nåede at hoppe over tacklingen. Var det inden for eller uden for feltet? Svært at sige. Til gengæld var der offside, så dommeren slap for at skulle tage stilling til resten.

United-fansene livede mere og mere op, for deres helte præsterede en del bedre end før pausen. Kort før der var spillet en time, stjal Fernandes bolden fra Lerager lidt inde på deres halvdel, og straks sendte Eriksen Rashford afsted med en fin fremlægning, men han tog et for langt træk, så Grabara roligt fulgte bolden til målspark.

Peter Ankersen og Marcus Rashford
Peter Ankersen i duel med Marcus Rashford. Foto: Matthew Peters, Man. United via Getty Images

Midt i en periode, hvor vi for første gang havde lidt svært ved at følge med i alle sekvenser, så fik Diogo havde en fin skudchance lige uden for feltet, men skød lige på Onana, og i en god kontra blev Achouri revet ned 10-12 meter uden for feltet, hvorefter Diogo dog sparkede dødbolden i muren.

Indskiftede Carnacho fik dog også en stor kontrachance, men ligesom Rashford tog han for langt træk med bolden, som Grabara roligt samlede op.

Men vi viste igen stor karakter ved at tage fat i kampen, når vi ellers var ved at give lidt slip, og man fornemmede virkelig, at vi havde kvaliteterne til at skabe noget stort – hvilket ikke nødvendigvis kun ville sige et enkelt point.

Denis Vavro
"Don't tell it, show it". Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Maguire-mål i 72. minut
Men i det 72. minut ændrede forudsætningerne sig. Vavro headede et United-hjørne væk, og vi nåede ikke ud af feltet og lægge pres på Eriksen, inden han slog et indlæg. Inde i feltet havde vi ikke nået at omgruppere os efter hjørnet, og Harry Maguire pressede sig foran Falk og pandede bolden i nettet uden chance for Grabara.

En kold dukkert, som vi reagerede på ved at sende Christian Sørensen og Orri Óskarsson ind for Jelert og Claesson.

Fem minutter efter målet var det tæt på 2-0, da tre FCK’ere blev overspillet oppe på deres halvdel og de kørte en lynhurtig kontra. Carnacho afsluttede i fri position, men Grabara reddede igen mesterligt, hvorefter McTominay sendte returbolden tæt forbi det fjerneste målhjørne.

Grabara redder fra Alejandro Garnacho. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

FCK-jagt mens United trak tiden
Men ellers var det os, der pressede på, og i 84. minut var Diogo lige ved at finde Orri inde foran, men Varane clearede til hjørne. Herefter kom Jordan Larsson ind for Diogo og lagde sig ud på højre kant, mens Elyounoussi gik ind som 8’er – men alle med et klart offensivt mindset om at komme op og fremtvinge en udligning.

United koncentrerede sig mest om at få tiden til at gå, men ikke så meget ved at holde på bolden, men mest ved at spille bolden tilbage til Onana, som så bare lossede den langt op ad banen, så vi kunne bygge op igen.

De havde også taget Rasmus Højlund ud til fordel for Martial, men efter nogle minutter kom der igen en Højlund på banen, da Oscar afløste Achouri.

Oscar Højlund
Oscar Højlund løber ind på Old Trafford. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Straffe i de sidste sekunder
Spændingen holdt sig, og i et kort sekund håbede vi på straffe, da et Orri-skud ramte Maguire på hånden, men Lerager var offside, da han headede bolden tilbage til Orri. Men vi blev ved, og i det fjerde og foreløbigt sidste tillægsminut fremtvang Falk et hjørne, hvor Grabara gik med frem i det tætpakkede straffesparksfelt.

Hjørnesparket endte tilfældigt hos en helt fri Oscar Højlund på kanten af målfeltet, men han kunne desværre ikke nå at skyde på mål (tænk ellers, hvis…), men sendte bolden mod fjerneste stolpe, hvor McTominay begik straffe med højt løftet ben mod Elyounoussi!

Dommeren var ikke i tvivl, heller ikke efter VAR-tjek, og så stod valget mellem Diks og Jordan. Neestrup betroede opgaven til den med de friskeste ben, men han sparkede ikke hårdt og velplaceret nok til venstre for Onana, som reddede skuddet - og det blev kampens sidste aktion.

Jordan Larsson
Andre Onana redder Jordan Larssons straffespark i sidste sekund. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Burde ikke være kommet så vidt
Selvfølgelig var det brændte straffe en kampafgørende sekvens, men baseret på de forudgående 95 minutter burde det aldrig være kommet så vidt, at vi skulle være afhængige af et ”tilfældigt straffe” for at få point med hjem.

Og bare at kunne skrive det om en Champions League-udekamp mod Manchester United, det er i grunden ikke så tosset en måde at afslutte referatet på…