Kampreferat: IFK vs. FCK

F.C. København indledte til aften jagten på det skandinaviske mesterskab, Royal League, med en solid om end smal sejr over IFK Göteborg på 1-0. Hjalte Nørregaard blev matchvinder med sit mål på straffespark efter en lille times spil, hvilket IFK Göteborg aldrig var i nærheden af at true.

Cheftræner Hans Backe havde til aftenens første optræden for F.C. København i nyskabte Royal League valgt en startopstilling med Peter Christiansen og Peter Møller som nye i forhold til opgøret mod AGF i søndags. Det betød bænkeplads til Lars Jacobsen, mens Røll med en skade gjorde Álvaro, Zuma og Kihlstedt følge på tribunerne.

Løvernes svenske modstandere, IFK Göteborg, der i den netop afsluttede nationale turnering opnåede en placering som nummer tre og med et pokalfinalenederlag frisk i erindringen, stillede til start i en 4-4-2 opstilling indeholdende velkendte profiler som nigerianske Peter Ijeh, landsholdskæmpen Håkan Mild og den tidligere Evertonspiller Niclas Alexandersson.

F. C. København og IFK Göteborg indledte aftenens kamp med mådehold. Et udmærket "brækkende" forsøg lidt udenfor feltet efter blot to minutter af Hoseth, der optrådte som hængende angriber, ændrede ikke på at det var to mandskaber, der tydeligt skulle se hinanden an. Derfor blev der indledningsvist meget spil på midtbanen og mindre i de to målfelter, hvilket ikke gav opgøret den mest eksplosive start.

Bedst til at finde taktstokken var dog københavnerne, der uden at være decideret mest i boldbesiddelse virkede skarpere og mere direkte i spillet som halvlegen skred frem. Med en oplagt Hoseth og et par offensive løbevillige midtbanefolk i Nørregaard og Traoré producerede københavnerne således de muligheder, der var i første halvleg.

Tættest på var Bech, da han udnyttede en forsvarsfejl til at bringe sig alene med målmanden. Desværre svigtede den unge angribers koldblodighed i afslutningsøjeblikket og den kiksede "snitter" med en tophastighed på to kilometer blev løbet op af en IFK-forsvarer kort inden målstregen.

IFK har i løbet af sæsonen kun formået at score 20 gange i 26 kampe i den bedste svenske række og det kneb i aftenens kamp også gevaldigt med den svenske offensiv. Et par hjørnespark tegnede denne og skabte lidt usikkerhed hos det københavnske forsvar, der dog kampen igennem demonstrerede den sikkerhed holdet tidligere har præsteret. Et kærkomment gensyn.

Fra anden halvlegs start blev en ubehagelig FCK-tendens imidlertid atter realiseret, da anfører Bo Svensson måtte lade sig udskifte med en lyskenskade. Det sendte Bergvold ind på midtbanen, mens Traoré rykkede ned som central forsvarsspiller.

Omrokeringen medførte dog ikke at initiativet blev overladt til IFK Göteborg, der ligeledes måtte lade omdrejningspunktet Håkan Mild udskifte med en skade. Det gav F.C. København mere spillerum på midtbanen og kombineret med at kæderne blev skubbet 10-15 meter længere frem, var løverne fra anden halvlegs start klart dominerende.

Det gav sig udslag i et par gode muligheder til indskiftede Bergvold og svenske Linderoth, hvoraf sidstnævnte kun var få millimeter fra sin første scoring i løvetrøjen efter en godt træk inde i feltet.

Det gode københavnske spil skulle dog heldig-og retfærdigvis vise sig at give pote efter en lille times spil. Et forsvarskiks blev opsnappet af Møller, der styrende mod mål blev nedlagt i feltet, hvilket norske Terje Hauge takserede til et straffespark. På dette trådte Nørregaard, der samtidig havde overtaget anførerbindet fra Svensson, til og med usvigelig sikkerhed bragte midtbanespilleren løverne fortjent foran. I det hele taget leverede Nørregaard en gennemgående flot indsats i aftenens kamp, med forudseende defensive indgreb og farlige dybdeløb, der efterhånden er blevet en af midtbanespillerens varemærker.

Efter føringsmålet forventedes et massivt pres fra hjemmeholdes side, men på nær en enkelt hovedstødschance til Ijeh udeblev dette totalt. Således kontrollerede københavnerne kampen på fornemmeste vis og det burde være blevet til en fordobling af scoren, men udmærkede forsøg af Bergvold, Tobiasen og Møller forblev resultatløse.

Med F.C. København i klar dominans og et hjemmehold uden de nødvendige midler til at komme frem og søge udligningen stred opgøret forholdsvist roligt til ende, med den behagelige konsekvens at Byens Hold i den skandinaviske debut skaffede tre point til kontoen efter to minutters overtid. Derudover må man håbe at sejren, og måden den blev skabt på, kan medføre en vis ro og optimisme på holdet, før det atter går løs i SAS Ligaen, når Herfølge på søndag tager imod i 16. runde.