Kampreferat: Godkendt efter omstændighederne

De to hold
Vi havde skiftet fire mand, og de havde skiftet fem sidst det første opgør, og det første kvarters tid trak det op til et kampbillede á la det første. Atlético hvirvlede afsted og kom foran allerede efter 7 minutter, da Kevin Gameiro bankede et langskud ind tæt op ad den ene stolpe.

Den havde Stephan ingen chance for at nå, men han havde allerede været i aktion og afværget et spansk forsøg, og efter et lille kvarter hev han en af de helt store refleksredninger frem, da Fernando Torres slap fri tæt under mål.

Da sad man og frygtede en større øretæve, men efter et kvarters belejring af vores banehalvdel, fik vi fat i spillet og flyttet det længere frem på banen - givetvis også som udtryk for, at Atlético ikke ønskede at køre med fuldt knald på gennem alle 90 minutter.

Vi kom fint igen efter indledningen
Men vi viste mod og lyst til at spille bold, og efter en snes minutter fik Pieros en chance på kanten af deres felt, men sparkede et stykke over. Ellers havde vi svært ved at spille os igennem til åbne muligheder, men der var meget pænt opspil, og defensiven fungerede også fint uden de individuelle fejl, der har plaget os i de senere kampe.

Atlético var dog ikke ufarlige, når de engang imellem slog sig løs i offensiven, men generelt holdt vi dem nede på et et acceptabelt lavt antal chancer før pausen. 

Efter pausen kom Skov og Falk ind på kanterne, mens Kvist og Fischer udgik, og den velspillende Nicolaj Thomsen gik ind på den centrale midtbane.

Stephan holdt liv i håbet
Pieros sendte en afslutning fra spids vinkel lige på Oblak, og efter en lille time havde Pavlovic også et udmærket langskud tæt forbi efter godt forarbejde af Skov. I den anden ende var Atlético også farlige et par gange, og midt i halvlegen måtte Stephan hive en ny kanonredning frem, da Gameiro slap helt fri og trykkede af.

Det blev starten til en mere udtalt Atlético-dominans, mens vi måske også kæmpede lidt med kræfterne, men vi var aldrig udspillet af den store, flotte arena, hvor der trods 44.000 tilskuere stadig er plads til en snes tusinde mere.

Debut til Jonas Wind
Med 10 minutter igen kunne en stolt Per Wind aflevere en seddel til fjerdedommeren, hvor der stod "In Jonas Wind, out Pieros Sotiriou", og den 18-årige angriber fik dermed FCK-debut på en af de store europæiske scener.

Og han nåede faktisk at få en hæderlig skudchance, som han dog sendte lige på Oblak, men håbet om et point levede lige til slutfløjtet - hvor Stephan kort forinden havde præsteret en ny flot redning fra Thomas Parter.

Godkendt - efter omstændighederne
Men 0-1 er efter omstændighederne godkendt mod et af europæiske allerbedste klubhold, der trods udskiftninger og lidt "cruise control" stadig var en solid mundfuld for et FCK-hold i den nuværende forfatning.

Der var dog pil opad i præstationen inden søndagens Superliga-opgør mod OB!