Mohamed Daramy

Kampreferat: Fra førerhold til forfølgerens rolle

De to hold
Neestrup skiftede to fra torsdagens pokalsemifinale, idet Ankersen og Vavro startede i stedet for Sørensen og karantæneramte Lund. Nordsjælland havde Martin Frese med igen, og desuden startede Benjamin Nygren i angrebet, og de erstattede Dorgeles og Osman.

Forårssolen skinnede, og næsten 10.000 tilskuere var på plads i Farum til sæsonens femte opgør mellem ligaens to aktuelle tophold, hvor vi inden kampen havde et forspring på to point – og et par timer senere var et point efter nordsjællænderne efter et skuffende 2-3-nederlag.

FCK-fans i Farum

Chancerigt første kvarter
Som så ofte før udviklede kampen sig i faser, hvor holdene skiftedes til at dominere, men det første kvarter var relativt jævnbyrdigt og bød på gode chancer til begge sider.

Efter fem minutter skruede Jordan Larsson en dødbold tæt forbi mål, efter at Frese havde fældet. Falk lidt uden for feltet. Fem minutter senere fik Nuamah en god skudchance uden for vores felt, men sparkede lige over.

Daramy afsluttede en fin solotur med en flad afslutning tæt forbi, og efter et kvarters tid, havde Nygren også haft en stor chance, som Diks tacklede til målspark, og Clem to gode langskud, hvor Andreas Hansen var ved at tabe det ene ind under overliggeren, mens det andet gik tæt forbi.

FCN foran efter lille halv time
Så et ganske afvekslende og underholdende kvarter, men så satte Nordsjælland sig mere på spillet, og i 18. minut burde Kian Hansen have bragt dem foran. Nygren forlængede et hjørne, men en meter fra den fjerneste stolpe skovlede anføreren bolden over det tomme mål.

Vi havde svært ved at sætte vores spil i den periode og smed for mange bolde væk, når vi nærmede os den sidste tredjedel. Der var mere fart og præcision i deres angreb, og i 24. minut var Diomande tæt på at heade et Villadsen-indlæg i mål, men ramte den ikke godt nok.

Det gjorde Frese til gengæld i det 28. minut, da han stod helt fri i venstre side af feltet og fik en stikning fra Diomande, som han resolut hamrede fladt ind i det lange hjørne.

God FCK-periode før pausen
Men siden kom vi bedre med igen, og lidt efter den halve time var det rent uheld, at Diomande ikke styrede en Clem-afslutning op i eget nettag, men over mål.

Vi fortsatte de udmærkede takter frem mod pausen, og i 42. minut burde vi have udlignet, da en helt Daramy flugtede på en Haraldsson-dødbold tæt under mål, men desværre lige på Hansen, der afværgede nærmest på selve målstregen.

Efter pausen kom Christian Sørensen ind for Ankersen, og Jelert gik over i højre side. Kampen blev afbrudt 2-3 minutter på grund af pyrorøg fra vores fanafsnit, men da vi kom i gang, skabte vi halvlegens første gode mulighed i 55. minut. Haraldsson fik en bold nede fra Diks og trak uhindret op til FCN-feltet, men bankede bolden lige over mål.

Kort efter fik Vavro gult kort for et klodset frispark på Bidstrup midt på deres banehalvdel, og det sender ham i karantæne i næste søndags Derby.

Hang lidt med næbbet efter 0-2
Få minutter efter gav vi nordsjællænderne alt for meget plads foran vores felt, så de kunne køre bolden lidt rundt, inden Villadsen trak forbi Sørensen i højre side og slog et indlæg, som lidt tilfældigt ramte en i brystet inde foran mål og røg ud til Daniel Svensson. Jelert blokerede hans første afslutning, men returbolden røg lige hen til hans venstre fod, og så stod det 2-0.

Diogo og Lerager, der i forvejen stod klar til at komme ind, afløste nu Claesson og Falk, så Haraldsson trak ned som 8’er, og Jordan ind fra kanten som 9’er.

De næste ti minutter virkede vi lidt modløse oven på 0-2-målet og tingene ville ikke rigtig lykkes for os, men i 71. minut fik vi en hjælpende fod af Kian Hansen, der styrede et fladt Sørensen-indlæg forbi egen keeper.

Christian Sørensen

Reduceringen gav ny energi
Målet gav ny energi i holdet, og minuttet efter var Sørensen selv meget tæt på at udligne på et fladt skud i feltet, men Andreas Hansen nåede fremragende ned til bolden og reddede.

Nu pressede vi for alvor på, og FCN skiftede Nygren ud med Marxen og gik ned i en 5-3-2-formation for at lukke bedre af.

Ny to-målsføring til FCN
Det lykkedes også at dæmme op for de store københavnske chancer i den næste periode, men det ene point var bestemt inden for rækkevidde, indtil Nuamah i 88. minut fik lov til at afdrible 2-3 mand i feltet og sende bolden mellem benene på Grabara til 3-1.

Rødt kort til Diks
På grund af diverse spilstop var der lagt mindst seks minutter til, men efter halvdelen af dem, røg Diks ud med sit andet gule kort, efter han kom for sent i en tackling på Faghir midt på vores banehalvdel og stemplede ham på foden.

Diogo-straffe til 2-3
Da havde vi allerede udskiftet Vavro og Haraldsson med Stamenic og Johannesson, og kort efter udvisningen fik vi muligheden for at reducere, da Svensson langede armen bagud i feltet og ramte Lerager på halsen. Straffe – som Diogo eksekverede i 98. minut, men tættere kom vi ikke, selv om Grabara gik med frem på et langt Sørensen indkast i 100. minut.

Diogo Gonçalves

Da vi indledte Mesterskabsspillet med at slå FCN 2-1 i Parken, vandt vi den niende Superliga-sejr i træk, men siden har vi kun taget fire point i fem kampe, og det koster selvfølgelig i tabellen, selv om de øvrige tophold heller ikke bare vinder og vinder. Men der kan stadig nå at ske meget i de sidste fire runder – både på den ene og den anden måde!