Lukas Lerager

Kampreferat: Forløsende sejr - men det holdt hårdt

Tre ændringer siden sidst
I sin cheftræner-debut for løverne ændrede Jacob Neestrup på tre pladser siden den seneste kamp mod FC Midtjylland for to uger siden. Det gav comeback efter skader til Andreas Cornelius og Rasmus Falk, der startede i stedet for Karamoko og Jóhannesson, og desuden fik Christian Sørensen sin første kamp fra start i stedet for Victor Kristiansen.

Dårlig start på kampen
Vi fik ikke nogen god start på kampen, og AGF havde bolden mest og fik en hel del dødbolde på vores banehalvdel, og i det 11. minut var det også tæt på, at Mikael Anderson fik ram på bolden på en tilfældig chance midt i feltet.

Der var meget langt mellem, at vi kom op og spille på deres halvdel, og når det skete, gik det for langsomt og upræcist til, at vi kom frem til noget, der lignede chancer.

Først i det 26. minut havde Diks et langskud, der gik over mål, og det var stort set det eneste, vi havde før pausen.

Vi holdt AGF fra chancer
I den anden ende kom AGF dog heller ikke til noget særligt, men fem minutter før pausen brændte det lidt på, da et hjørne blev snittet videre over mod det lange hjørne, inden Khocholava lossede bolden væk.

Det var da også noget af det eneste, som Neestrup glædede sig over bagefter, at vi trods alt formåede at holde dem fra chancer i den periode, hvor vores eget spil ikke fungerede. Det hører med til hans ambition om, at vi skal være mere robuste, men de offensive planer med for eksempel at sætte Daramy mere i scene lykkedes slet ikke.

Forvandlet FCK-hold efter pausen
Men manglerne blev italesat i pausen og korrigeret fra 2. halvlegs start, hvor Jelert afløste Diks på højre back. Allerede syv minutter før pausen havde Haraldsson afløst en småskadet Falk.

Og med ”2. halvlegs start” mener vi fra det 50. minut, for lige efter at dommer Jakob Sundberg havde sat halvlegen i gang, måtte han stoppe spillet i fem minutter på grund af røg fra pyroteknik på Sektion 12.

Men da vi først kom i gang, var det med et helt andet udtryk i det offensive spil – og uden at sætte defensiven over styr - mens AGF ikke kunne finde deres gode takter frem fra 1. halvleg.

Daramy sprudlede
Noget af det mest iøjnefaldende var, at Daramy begyndte at sprudle på kanten og gang på gang strøg forbi AGF’erne. Derfor var det heller ikke overraskende, at han endte med at blive kåret som en sikker Carlsbergs Man of the Match foran Christian Sørensen med næstflest.

I det 54. minut trak Daramy ind fra kanten forbi et par mand og fyrede fladt af, men Jesper Hansen dykkede ned og reddede til hjørne. Og fire minutter senere rykkede Daramy igen uimodståeligt ind i AGF-feltet og tvang Hansen til en fornem redning – hvor returbolden dog gav en Elias Jelert en kæmpe skudchance, men Hansen reddede igen fremragende.

Nu begyndte det at ligne noget, og Daramy, der allerede før pausen trak et gult kort på Thomas Kristensen, trak endnu et på Frederik Tingager, som sparkede ham ned lige uden for feltet. Corner nåede højest på Christian Sørensens dødbold, men headede lige på keeperen.

Solid FCK-dominans
Vi dominerede fortsat, mens AGF var sjældne gæster i den anden ende. Vavro hamrede et langskud over mål, Haraldsson forsøgte et saksespark i feltet, men der stod stadig kun 0-0 på måltavlen.

I det 77. minut fik AGF deres vel nok største chance i kampen, da Thomas Kristensen løb fri midt for mål på en dødbold, men ikke fik hovedet på bolden.

Indskiftet Lerager blev matchvinder
Kort efter sendte vi Lukas Lerager ind for Marko Stamenic, og han skulle kun bruge et par minutter på at blive matchvinder.

Igen kom oplægget fra et godt forarbejde af Daramy, der spillede Claesson i feltet. Med hælen lagde bolden tilbage til Haraldsson, der lagde bolden perfekt til rette for Lerager, som hamrede den fladt i nettet.

”Når han sætter mig på bænken, skal han også ha’ lidt lir tilbage,” lød det bagefter fra Lerager om hans målfejring, hvor han løb ud og gjorde honnør for Neestrup. Neestrup indikerede, at der jo venter flere krævende kampe de kommende dage, hvor der nok skal bruge brug for Leragers mange styrker.

AGF-lejren rasede bagefter over, at der ikke blev dømt frispark mod Lerager for en tackling nede på vores banehalvdel inden opspillet til målet, men målet blev godkendt.

Opdatering: Sundberg sagde dagen efter til Ritzau, at han bagefter godt kunne se, at der kunne dømmes et lille frispark i situationen, men at det ikke er omfattet af VAR-tjek af målet: ”Var de (FCK, red.) kørt direkte ned og havde scoret, var det en del af den samme angrebsfase, men det gør de ikke, så VAR gør det helt rigtige. VAR skal kun tjekke den sidste angrebsfase inden scoring.”

AGF-pres for udligning
På grund af det lange spilstop i starten af halvlegen, var der stadig ca. 20 minutter tilbage at spille i, og AGF satsede selvfølgelig voldsomt på et comeback. Men vi stod fortsat godt imod, selv om de blev mere nærgående end hidtil i halvlegen.

Boilesen og Jóhannesson kom ind for Vavro og Daramy lige før de 90 minutter var gået, og vi holdt stand i alle de ti minutter, der var lagt til - og som desværre blev til 12 et halvt minut, fordi vi blev vidner til en meget trist hændelse mod slutningen.

Trist Zeca-uheld
Carlos Zeca fik nemlig et grimt overstræk i sit højre knæ i en duel midt på vores banehalvdel og måtte bæres fra banen. Selv om selv kunne humpe ned i omklædningsrummet, var det et uheld, som tvang de alvorlige og bekymrede miner frem i hele FCK-lejren – ikke mindst med tanke på, hvad Zeca og det knæ har været igennem i det sidste års tid.

Men sejren fik vi og dermed tre point, der sendte os op på en sjetteplads i tabellen. Der er lang vej endnu, men det var et vigtigt skridt – og mens 1. halvleg var til glemmebogen, lovede 2. halvleg godt for fremtiden, hvis vi kan bygge videre på den gode præstation.