Kampreferat: FCK vs. Vib

Hans Backe kunne til top-opgøret mod Viborg FF i PARKEN stille med samme elleve mand, som hentede SAS Liga-sæsonens fjerde sejr i søndags mod SønderjyskE. En enkelt taktisk ændring havde Backe foretaget, idet Michael Silberbauer og Elrio van Heerden byttede plads, således at Silber rykkede ind som central makker til Linderoth og Elrio startede som højrekant. På bænken erstattede Møller endvidere en småskadet William Kvist.

Hos gæsterne fra Viborg kunne cheftræner Ove Pedersen atter råde over Jesper Andersen i en startopstilling, hvor især tre nytilkomne, Steffen Højer, Thomas Frandsen og John Alvbåge på forhånd påkaldte sig opmærksomheden, foruden naturligvis holdets og SAS Ligaens topscorer- José Mota.

Sjette rundes sene kamp fik en noget henholdende start. Ud fra to solide defensiver blev kursen udstukket og den strandede som oftest på midtbanen, hvor Linderoth/Silberbauer hyppigt stødte hornene sammen med Glerup/Frandsen i kampen om herredømmet. En duel der endte uafgjort, hvilket smittede af på resten af halvlegen, der formede sig ganske jævnbyrdigt.

To gode angreb indenfor de første ti minutter af løverne gav dog indledningsvist indikationer om et overtag, men da først Elrio og dernæst Álvaro akkurat manglede de sidste marginaler og centimeter i at nå frem til afslutningen blev drømmestarten hurtigt skudt i sænk.

Således blev spillet noget diffust udført af begge mandskaber, der tydeligt manglede den røde tråd. En offensivt indstillet back i Lars Jacobsen forsøgte at skabe overtalssituationer, men det løb ud i sandet for højrebacken, da holdkammeraterne sjældent havde blik for dybdeløbene.

Hos gæsterne glimtede duoen Højer/Mota næsten synkront indenfor et minut, men afslutningerne på tilfældigt opståede chancer manglede præcision for Viborgs ellers så farlige skyts.

Mens spillet ikke rigtigt fungerede for nogen af mandskaberne kunne der ikke pilles ved spillernes indstilling. Der blev gået til stålet og gnistrende tacklinger i sensommervarmen sørgede for intensiteten. Det kostede blandt andet udeholdets Nørlund en langvarig behandling, da viborgenseren tilfældig fik Jacobsens støvle i ansigtet. Heldigvis kunne den lille tekniker genoptage spillet efter fem minutter på sidelinien, men rokke ved den noget monotone offensive del af spillet kunne Nørlund eller for den sags skyld nogen af første halvlegs øvrige aktører nu ikke.

Ganske chancefattig stred denne således mod ende, men et enkelt - skulle det vise sig - springende punkt blev de 18.032 tilskuere vidner til. Det skete da Mota fik et noget hårdt dømt gult kort efter en mindre nærkamp med Gravgaard med et par minutter tilbage af halvlegen.

Forklaringen på dette lå blot ni minutter inde i anden halvleg, da samme Mota fik endnu et gult kort for at sparke bolden væk. Dermed var der dømt marchordre for topscoreren - en udvisning der straks sendte tankerne hen på AGF's ditto for to uger siden i PARKEN.

Inden Motas exit havde gæsterne dog i alvorlig grad truet løvernes bur, da Jesper Christiansen fem minutter inde i halvleg traf en dårlig beslutning, der fangede den ellers bundsolide keeper på noget af en skovtur ved sidelinien. Heldigvis overtrumfede gæsternes Obiefule denne beslutning, da kantspilleren i en særdeles fordelagtig position med keeperfrit bur trillede bolden blødt i sidenettet.

Med elleve mod ti formede kampen sig totalt på løvernes præmisser. Med den mere plads kom der samtidig belejligt mere fart i pasningerne, og det satte gæsterne under pres. Med en lille time afviklet blev Saarinen spillet fri i feltet og med et godt træk kantede den finske landsholdsspiller sig forbi John Alvbåge. I samme moment faldt Saarinen dog til jorden og såmænd om ikke Emil Laursen dømte straffespark til hjemmeholdet. En beslutning TV-billeder må dokumentere som korrekt eller ej.

Spillets største chance trådte Lars Jacobsen frem for at eksekvere, og det gjorde højrebacken, med manér, da et fuldstændigt utageligt projektil blev sendt ind bag Alvbåge, der end ikke nåede at smide sig.

Scoringen var en forløsning i PARKEN og gav ny næring til løvedominansen, der blev mere og mere udtalt som halvlegen skred frem. En dobbeltindskiftning af Ijeh og Møller frem for to noget anonyme angribere i Álvaro og Allbäck, underbyggede spilovertaget og især Ijeh virkede opsat med et par hurtige gode afslutninger.

Det kneb dog med at få læderet ind til den betryggende 2-0-føring, og da en dobbeltchance til Gravgaard og Elrio med et kvarter tilbage forblev frugtesløs, begyndte de bange anelser at melde sig med AGF-kampen stadig frisk i erindringen.

Desværre skulle disse vise sig at blive virkelige, da Laursen med fem minutter tilbage atter bragte sig i fokus, da dagens ophavsmand dømte straffespark til gæsterne ved deres første tilstedeværelse i en halv time i løvernes målfelt. Straffesparket tilsyneladende begået af Jesper Christiansen på en teatralsk faldende Steffen Højer. Forsøget fra elleve-meter pletten omvekslede Thomas Frandsen med en del besvær til udligning.

Nedturen var til at få øje på i PARKEN, men med retfærdigheden som partner skulle der blot gå hen ved tres sekunder førend brølet over en scoring på Danmarks nationalstadion atter kunne lyde. Således blev en lang bold headet ind mod Ijeh, der blandt venner og fjender fik prikket læderet ind i målmaskerne til den velfortjente føring.

Dermed afværgedes et truende pointtab og i kampens afsluttende fem minutter burde løverne havde scoret yderligere et par gange, men Linderoth!, 3 x Møller og Ijeh måtte sande at Alvbåge med reflekser som sit eneste kompas vel nok var sit holds bedste i dagens kamp.

Det blev således ved 2-1 og dermed kan løverne drage til Wales for at spille returkamp mod Carmarthen Town på torsdag med visheden om rare 16 point af 18 mulige i SAS Liga-regi. Næste forsøg på at udbygge denne konto er på søndag, når Viggo Jensens tropper fra Silkeborg kommer på besøg.