Kampreferat: FCK vs. Vib

Charmen ved fodbold har altid været, at det uventede kan ske - uanset hvem du er og hvilket hold du møder. Søndag eftermiddag i PARKEN måtte charmen dog godt være blevet hjemme, og i stedet burde den sunde fornuft og logiske sans have overtaget.

For F.C. København var - foruden de første 10 minutter - det altdominerende hold mod Viborg. Alligevel var det jyderne der kunne rejse hjem med tre points i bagagen efter en sejr på 3-2.

Som skrevet ovenfor, var FCK det dominerede hold bortset fra de første 10 minutter, hvor Viborg fik bragt sig foran 1-0 efter kun fire minutters spil - et mål som opstod efter FCK-forsvaret ikke kunne få sparket bolden væk, og til sidst kunne Bleidelis placere den udenom Rabo, som var uden skyld i målet. Kun ét minut senere troede de næsten 22.000 tilskuere i PARKEN, at Byens Hold havde udlignet, men en trippelchance hvor Zuma og Bisgaard burde have scoret, blev mesterligt klaret af Viborgs målmand, Onyszko, som desværre havde en af de dage hvor han rigtigt var i hopla.

Men Viborgs føringsmål tændte F.C. København, som spillede noget af det bedste offensive pasningsspil set i dette forår, med Pettersson, Zuma, Nielsen, Røll og Bisgaard som de bærende og kreative kræfter. De næste 15 minutter bølgede angrebene ned mod Viborgs mål, men hver gang stod der én mand i vejen: Onyszko.

I det 17. minut blev polakken så endelig passeret, da Zuma fik headet videre til en helt fri Peter Nielsen, som i sin kamp nummer 100 sikkert og koldt sparkede bolden i kassen til 1-1.

Men det var ikke nok for Byens Hold, der fortsatte de gode takter. Bisgaard lagde nogle giftige hjørnespark som gang på gang var farlige, og tilskuerne i PARKEN sad bare og ventede på den FCK-føring som lå i luften.

Men så kommer vi tilbage til det med charmen, som det yndes at kaldes. I det 37. minut var det endnu engang ikke muligt for FCK-forsvaret at få bolden ud af eget felt, og i stedet kunne Thomas Krause sende en flad, hård bold i kassen bag Rabo. Krause får dog ikke plus i karakterbogen for den optræden han leverede efter sin scoring, hvor Nedre C lige skulle have en hilsen med.
Resten af halvlegen var stadig på FCK præmisser, men scoringerne udeblev. Takterne var dog lovende hvis ikke flotte, og man sad og glædede sig til anden halvleg efter 45 underholdende minutter.

De sidste 45 minutter var identiske med de første; FCK som den dominerende faktor, og det siger vel en del, når en Viborg-spiller allerede efter 49 minutters spil får en advarsel for at trække tiden...

Ydermere valgte Viborg at trække sig ekstremt langt tilbage på banen, hvilket selvfølgelig gjorde pladsen trang omkring straffesparksfeltet. Belønningen kom dog efter 54 minutters spil hvor en Viborg-hånd berører bolden efter et hjørnespark - korrekt straffespark.

Traditionen tro i dette forår var det 100-kamps jubilaren, Peter Nielsen, der trådte op for at udligne føringen. Som tidligere skrevet stod der altså bare en målmand inde på stregen med mere selvtillid og energi en Duracell-kaninen, og det ellers udmærkede straffespark blev pareret af Onyszko.

Men F.C. København blev ved. Viborgspillerne begyndte at se meget trætte ud og kampen gik over til 30 minutters powerplay til Byens Hold. Ydermere satsede Hans Backe offensivt, da han skiftede Todi Jónsson ind i stedet for Erik Mykland.

Og så det der med charmen igen: 71. minut. Balázs Rabóczki løber en lang bold op og sparker den dårligt væk. Søren Frederiksen opsnapper bolden og med en kølig inderside fra 45 meters afstand ryger bolden i mål til en ganske ufortjent 3-1-føring til de grønne fra Viborg.

Men igen blev de hvidblusede ved med at kæmpe selvom skæbnen havde været hårde ved dem. Viborg kunne ikke mere og barrikaderede sig i eget felt. Det gjorde det nærmest umuligt at få sat en afslutning ind, men fem minutter før tid kunne Todi Jónsson skabe fornyet spænding med sit niende SAS ligamål i denne sæson. Det blev dog ikke til mere, og Viborg kunne rejse hjem med en ekstremt ufortjent sejr.