Kampreferat: FCK vs. SIF

F.C. København løb ind i et uventet nederlag, da Silkeborg besejrede løverne med 1-0 på det mål Peter Degn satte ind i første halvleg. Trods gode muligheder og ihærdig fight lykkedes det ikke Backes tropper at vende slagets gang, der blev yderligere besværet med et rødt kort til Lars Jacobsen. Flotte 25.073 tilskuere overværede løvernes første pointtab i foråret.

Hans Backe kunne til dagens kamp mod Silkeborg atter - og særdeles glædeligt - råde over Michael Silberbauer efter kantspillerens ufrivillige skadespause på en måned. I forsvarskæden savnedes stadig Bo Svensson og Ole Tobiasen, mens Álvaro var blevet sin lårskade helt kvit, hvilket gav startplads i front ved siden af Sibusiso Zuma.

Dagens gæster fra Silkeborg, der har vist fornemme spillemæssige takter i foråret, måtte stille uden profiler som Christoffer Poulsen, Iddi Alkhag og Thomas Poulsen grundet skader. Til gengæld var der på Viggo Jensens mandskab blevet plads til den udlejede Thomas Røll, der var placeret på den centrale offensive midtbane lige bagved forårets målkanon Kim Olsen.

Jagten på løvernes ottende SAS Liga sejr i rap blev sparket i gang af en fornuftig københavnsk offensiv, hvor Zuma efter godt et minut testede Ibsens driftsikkerhed med et fladt skud. Silkeborg-keeperen, der har leveret flere flotte præstationer i foråret, klarede imidlertid Zumas startskud uden de store armbevægelser, hvilket egentlig blev ganske betegnede for udeholdets indledende færd i dagens kamp.

Med forholdsvis enkle midler garneret med en god portion jysk besindighed lykkedes det således Silkeborg at tæmme løvernes forventede offensiv, hvor især ekstremt løbestærke Akinci og en påpasselig Jonas Troest stod stærkt i billedet. I den offensive del af spillet var det så som så med jyske muligheder, men en enkelt til Røll, gav dog et gib på lægterne, da afslutningen havnede i sidenettet.

Som halvlegen skred frem begyndte strømpilen at pege i københavnsk retning bedst underbygget af et par gode muligheder til Hoseth, der med sine karakteristiske hårde afslutninger søgte føringsmålet.

Marginalerne var dog ikke med nordmanden, der på chancefronten fik følgeskab af Zuma og Hjalte Nørregaard, hvis afslutninger ligeledes forblev uden gevinst.

Det tegnede sådan set ganske positivt i PARKEN indtil en tilfældig chance tilfaldt udeholdet med en lille halv time afviklet. Et klassisk langtrukkent Silkeborg-indkast blev ikke clearet effektfuldt, hvilket Peter Degn lukrerede på, da den tidligere Everton-spiller opsnappede bolden små 30 meter ude, hvorefter bolden følt blev sendt mod mål og ind i dette efter af have ping-ponget mellem de to stolper.

Unægtelig en kold dukkert for Backes himmelstormere, der samtidig kunne ane de store grå regnfyldte skyer symbolsk trække op over PARKEN.

Det var dog ikke langt fra at skaden fik umiddelbar og effektiv lindring, da Silberbauer kort efter rakte paraplyen frem, i form af et hovedstød, der ærgerligt tog stolpen efter et hjørnespark.

Den fortjente udligning udeblev imidlertid og halvlegen ud formede sig efter jydernes ønske med en masse spil på midten og mindre i de to målfelter. Med fem minutter tilbage måtte Dan Thomassen til længerevarende behandling for en flænge i hovedbunden, og en mand i undertal havde løverne deres kvaler med Silkeborg, der ved Akinci og Nagel havde to forsøg på at øge scoren.

Med missionen lysende klar for Backes tropper påbegyndtes anden halvleg ganske tillidsvækkende. En god Hoseth-afslutning blev afløst af en kæmpe chance til Dan Thomassen, der var søgt med frem på hjørnespark, men den atletiske forsvarsspiller måtte sande at afslutningen savnede den nødvendige præcision.

Den gode indledning blev der imidlertid hurtigt sat en stopklods for, da Silkeborg igen fandt ind i en rytme, hvor ihærdig fight og stor løbevillighed var fikspunkterne i Viggo Jensens strategi, der i et kvarters tid virkede som en kompetent modvægt til hjemmeholdets forsøgsvise offensiv.

Stække denne kunne udeholdet dog ikke helt, da især ihærdige Tobias Linderoth og indskiftede Møller for alvor smøgede ærmerne op med benhård og forbilledlig fight til følge. Dermed blev der atter sat skub i den københavnske puls, der ikke blev mindre afdæmpet, da to Silkeborg-forsvarsspillere måtte lade sig udskifte med skader. Et par umiddelbare chancer kastede dette af sig, men hverken Nørregaard eller Zuma kendte deres besøgelsestid.

Med timeglasset rindende ud forcerede hjemmeholdet med kæderne skudt langt frem på banen. Heroisk og mandskabsstærkt forsvarsspil af Silkeborg forhindrede dog de helt åbne muligheder, selvom der var tilløb til flere af slagsen.

En aggressiv satsning giver som regel også modstanderholdet mulighed for at slå kontraangreb og et sådan skulle vise sig at få betydelig indflydelse på kampens afslutning. Med et kvarter tilbage blev Lars Jacobsen således præsenteret for det røde kort, da forsvarsspilleren tilsyneladende bremsede en Silkeborg-kontra vel at mærke på udeholdets banehalvdel. En umiddelbar hård dom, der også fik Viggo Jensen til at trække undskyldende på skuldrene overfor kollega-bænken. Knud Stadsgaards egen kommentar efter kampen lød på at kortet blev givet på baggrund af at Jacobsen havde berøvet en oplagt scoringsmulighed uden anden fare for modspilleren. Det overlades til læseren selv at vurdere hvor oplagt en scoringsmulighed 50-60 meter fra Rabos mål kan være...

Udvisningen satte sit tydelige præg på kampens afrunding, i hvilken det aldrig lykkedes hjemmeholdet at komme helt tæt på udligningen til trods for at et par lange bolde mod Møller og Álvaro kunne være blevet farlige med marginalerne på den rette side.

Det blev dog ikke til flere scoringer og dermed måtte løverne for første gang i foråret gå fra banen med pointtab i SAS Ligaen. Næste mulighed for at tilføre nye point på kontoen bliver i storkampen på Brøndby Stadion om otte dage.