Kampreferat: FCK vs. SIF

F.C. København cementerede i dag positionen som SAS Ligaens førerhold, ved at besejre rækkens bundhold Silkeborg med 2-1. Resultatet indikerer, at det var en tæt kamp, men de 15.497 tilskuere, der overværede kampen i PARKEN, fik en ensidig forestilling at se, med Byens Hold klart i teten.

Jörgen Pettersson, der sad over mod Djurgården, var atter at finde i startopstillingen. Det betød at Morten Bisgaard gled ud på bænken, mens Zuma igen indtog højresiden af midtbanen – en position han med succes har udfyldt i de seneste SAS Liga kampe.

Fra start af var det tydeligt at FCK’s spillere have noget at revanchere sig for. Et gedigent pres blev lagt på udeholdet, men de store åbne chancer blev det ikke til indledningsvist. Jörgen Pettersson virkede tændt og havde flere kompetente afslutninger, der dog blev blokeret af det kompakte Silkeborgforsvar.

Løvernes megen boldbesiddelse blev understreget af at Silkeborg ved en frisparkssituation tyve minutter inde i kampen på FCK’ernes banehalvdel, mere end tre-doblede deres samlede besøgstid på denne del af banen. Fornemmelsen af at være ”ovre på den anden side”, gav dog mod på mere. Hvide Giggs affyrede kort efter et skud mod Pedersen, der dog klarede upåklageligt. Hos hjemmeholdet savnede man endnu den store chance. Røll havde bolden i nettet på flot opspil af især Zuma, men målet blev annulleret for off-side. Omkring den halve time var Zuma igen på spil. Han fandt en fri Møller, og endelig kom den store chance man havde ventet på, men ak ak - Møller tillod sig at misbruge gigantchancen.

Presset mod det røde bolværk fortsatte. Et fint svensk samarbejde med ”Tobbe” som oplægger og Petterson som afslutter så dagens lys, men sidstnævntes flugter blev reddet. Peter Nielsen, der i dag leverede en meget engageret indsats på midtbanen, iværksatte få minutter efter en kontra på et Silkeborghjørne, og var selv med helt fremme for at afslutte, men denne gang havnede bolden over mål.

Kort for pauseteen var Møller ved at gøre sin skade fra tidligere god igen. Han kanonerede et frispark på sammenføjningen, men det virkede som om, at det bare en af de dage for den langlemmede angriber. Kort efter havde samme Møller en fod involveret i en bande med Rooba, der dog ikke kunne krone, en ellers gennemgående flot indsats, med et mål i denne situation.

Det uafgjorte resultat ved halvleg kunne Silkeborg så klart være bedst tjent med. Holdet havde inden kampen, ligaens bedste defensiv og til deres ”forsvar”, skal det også siges at de kæmpede bravt.

Alligevel sad man som tilskuer med fornemmelsen af at Silkeborgenserne havde brug for alvorlig megen nødhjælp for at hindre en scoring til hjemmeholdet i anden halvleg. Men da denne allerede var blevet doneret i de mange raslebøsser rundt omkring på stadion, måtte Silkeborg sætte lid til egne evner.

Og de rakte ikke i dag. Med sit første mål nogensinde for klubben sørgede Bo Svensson syv minutter inde i halvlegen for en fortjent føring til hjemmeholdet. Peter Møller fyrede et frispark mod mål, og lidt heldigt blev bolden rettet af, og havnede hos en fri Svensson, der skråsikkert satte læderet i mål.

Målet fik Silkeborg til at vågne lidt. Flere gode indlæg blev såmænd observeret af jeres skribent, men de gode intentioner gav intet afkast.

Med en halv time igen blev Bisgaard skiftet ind for en træt Pettersson. Bisgaard, der har haft en omtumlet tilværelse i FCK, havde flere gode dribleture, gik godt med i kombinationsspillet og havde tillige også et par afslutninger. Det var dog ikke den opsatte kantspiller, der fik lov at fordoble scoren. En ligeledes velspillende Zuma scorede med et halvt liggende skud, tyve minutter før tid, det der skulle vise sig at være sejrsmålet. Målet kunne der ikke indvendes noget imod - det var en logisk konsekvens af spillets gang, og det kunne sagtens havde indtruffet tidligere.

Tomas Antonelius var lige ved at kopiere Svenssons ”første mål for klubben bedrift” fem minutter senere, men hans scoring blev annulleret for hands, og ”Tobbe” måtte se sit mål blive skiftet ud med en advarsel, der i øvrigt giver ham karantæne i næste kamp.

I resten af kampen dominerede værterne begivenhederne, men virkede tilfredse med føringen. Det gav i overtiden tre hjørne på stribe til Silkeborg, hvoraf det sidste gav bonus i form af et selvmål af Møller, der egentlig også fortjente at komme på tavlen i dag…

I øvrigt må Møllers mål tangere til det mest lydløse og anonyme i PARKENS historie. Absolut ingen på lægterne reagerede på scoringen, og det var bestemt også et mål i trøstekategorien, for slutfløjtet lød sekunder efter at bolden var givet op igen.

Tre point på Byens Holds konto, og massere at rare danske kroner på Røde Kors’ ditto, blev udbyttet af denne søndag, hvor forskellen på rækkens top og bund blev udstillet. Med sejren kan F.C. København se hen på de to ugers turneringspause med ro i sindet, for uanset resultatet af søndagens sene kamp, vil løverne indtage den eftertragtede førsteplads.