Andreas Cornelius

Kampreferat: FCK vs. SIF

Trænerteamet havde blandt kortene lidt siden torsdagens Molde-kamp, så Rúrik Gislason fik sin officielle debut, og Igor Vetokele fik sin første kamp fra start. Wiland var også tilbage mellem stængerne, og TK stod over med en mindre skade og blev erstattet af Delaney. Endelig kunne man glæde sig over, at den skade, der tvang Nicolai Jørgensen ud i torsdags, ikke var værre end, at han kunne spille igen i dag.

Som så ofte før tog hjemmeholdet hurtigt et solidt tag om spillet, mens gæsterne ikke skulle nyde noget af at komme frem på banen. Det skulle de måske have gjort mens tid var, for det varede ikke længe før de fik mere end rigeligt at se til nede i eget felt. Den første halve snes minutter kom løverne dog ikke frem til alverden, bortset fra et udmærket fladt forsøg fra Gislason, men da uret rundede de 10 minutter, begyndte der at ske ting og sager – og så gik det stærkt!

Først fik Cornelius en god bold i feltet, men blev kantet af Simon Jakobsen, men trods hans protester havde et straffe nok være lige lovlig tyndt i den situation. I stedet fulgte et langt Claudemir-indkast, som Sigurdsson snittede videre, så Cornelius var lige ved at løbe den i mål, men Heinze nåede lige at redde til hjørne. Det sendte Lars Jacobsen godt indover, og Igor Vetokele headede bolden på underkanten af overliggeren, da Heinze gik helt skævt af den. Nyt hjørne, som anføreren denne gang lagde kort tilbage til Pierre Bengtsson, og på hans perfekte indlæg pandede Cornelius kuglen i kassen med usvigelig sikkerhed, mens hans oppassere trimlede omkuld i græsset som om et eksprestog lige var drønet forbi med 200 km i timen.

Efter 16 minutter var topscoreren på spil igen og sendte et tørt hug af sted mod mål, men den kunne Heinze snuppe uden besvær. To minutter senere var han dog fuldstændig chanceløs, da Cornelius tordnede bolden ind via underkanten af overliggeren efter at Nicolai Jørgensen elegant havde lagt den til rette for ham lige uden for feltet.

Og inden man nåede at stave til ”Den er afgjort” blev klasseforskellen yderligere understreget med en ny smuk scoring, denne gang signeret Nicolai Jørgensen. Gæsterne smed bolden væk på egen halvdel, så Delaney kunne sender Nicolai af sted i venstre side, og han trak ind fra venstre, fandt plads uden for feltet og sendte med et velplaceret spark bolden over i det lange hjørne, mens Heinze sprællede forgæves.

Angrebene bølgede ned mod jyderne, der slet ikke kunne dæmme op, når Cornelius, Vetokele, Nicolai og Gislason hvirvlede rundt på banen, byttede positioner, bød sig til og tacklede så det sang, når de gik ind i nærkampene.

Netop en solid tackling fra Vetokele blev optakten til endnu en scoring efter 33 minutter, da belgieren erobrede endnu en bold og spillede Nicolai Jørgensen, der uden problemer strøg forbi Simon Jakobsen og satte bolden fladt under Lasse Heinze til 4-0.

Nogle minutter senere kunne Cornelius havde bragt sig foran i det interne regnskab, da Gislason slog et fint indlæg fra højre, og han hoppede en halv meter højere end sine to modstandere, men måske næsten for højt, for hovedstødet prellede af på overliggeren – og Vetokele missede riposten med de helt små marginaler.

På det tidspunkt havde hjemmeholdets fans for længst overgivet sig til den københavnske fodboldopvisning, og bifaldet bragede da også ned over de hvidklædte, da de forlod banen efter de første 45 minutter.

Som man ofte ser i kampe som disse, kunne 2. halvleg ikke helt leve op til underholdningsværdien, selvom hjemmeholdet fortsat dominerede massivt og ved flere lejligheder var tæt på 5-0-målet - men der manglede lige det sidste.

Målet kom dog, men først et kvarter før tid, og lad os bare kalde det alle gode gange tre for Martin Vingaard, der havde afløste Nicolai Jørgensen i pausen. Han havde en stor mulighed blot et minut efter han var kommet på banen, men sendte bolden over mål, da Vetokele havde lagt den til rette for ham i feltet. Og et kvarter senere fik han endnu en udmærket mulighed, som han også sendte over mål, men tredje gang var lykkens gang, da han trak ind fra venstre side og med et følt spark fra kanten af feltet havde udplaceret Lasse Heinze.

Undervejs i 2. halvleg fik Michael Jakobsen sin første optræden i PARKEN, da han afløste Pierre Bengtsson efter en times tid og dermed fik lidt kamptræning på venstre back-pladsen, hvor han er første-afløser, hvis svenskeren skal have en kamppause engang imellem. Mod slutningen kom César Santin også på banen i stedet for Cornelius, der fik et bragende bifald med på vej ud fra endnu en fornem præstation fra den 19-årige bomber, der nu er oppe på 9 sæsonscoringer.

Med sejren er løverne stadig ubesejrede efter 10 runder, og man mangler kun at møde AC Horsens, før man har spillet mod alle de andre hold i Superligaen. De Gule er modstanderen på lørdag i Horsens, men inden venter en pokalkamp i formstærke Fredericia, så der er ikke tid til at hvile på laurbærrene trods dagens flotte indsats.