Kampreferat: FCK vs. SIF

Operationen lykkedes, men...

Løverne løste sæsonens sidste opgave ved at hente de nødvendige 3 point mod et velspillende Silkeborg-hold, men det var ikke nok til at tilbageerobre 1. pladsen fra FC Nordsjælland.

Da Anders Hermansen fløjtede kampen i gang kl. 20.00 lød der et gevaldigt løvebrøl fra det veloplagte publikum, som dermed signalerede, at de absolut ikke havde opgivet håbet om at se deres helte få guldmedaljerne om halsen denne dejlige lune forårsaften. Silkeborg kunne dog have sat en tidlig streg i regningen, da Marvin Pourié efter mindre end 2 minutters spil sendte bolden på underkanten af overliggeren, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Det var dog lidt nervøst i de bageste geledder i kampens indledning, men efterhånden kom der bedre styr på tingene, og efter 18 minutter faldt en forløsende føringstræffer, da Martin Vingaard med en fremragende stikning i dybden sendte Mustafa Abdellaoue fri. Nordmanden, der var foretrukket i startopstillingen for Santin, sled sig godt fri af Jesper Mikkelsen og sendte iskoldt bolden forbi Lasse Heinze og tændte dermed for alvor guldhåbet i den københavnske lejr, eftersom det stadig stod 0-0 i Farum.

Straks gjaldede ”Vi ligger nummer 1” ud over kamparenaen, men trods den tidlige føring var niveauet hos hjemmeholdet for svingende, og gæsterne fik bolden mere og mere og kom frem til en del halvstore chancer. Johan Wiland var dog en sikker sidste skanse, og de helt oplagte udligningsmuligheder fik jyderne ikke fremskaffet.

Københavnerne var farligst på et par giftige kontraløb, blandt andet seks minutter før pausen i en fire mod tre-situation, hvor en Silkeborg-forsvarer dog i sidste øjeblik fik sparket væk, da Bolaños prøvede at finde Abdellaoue inde foran. Selv om Silkeborg gik til pause med et boldovertag på 54 % mod løvernes 46, sad man med en ganske god fornemmelse, indtil det forlød at nordsjællænderne havde bragt sig foran mod Horsens i 1. halvlegs overtid.

God start på 2. halvleg
Det slog dog ikke hjemmeholdet ud, og man kom rigtig godt fra start i 2. halvleg og spillede sig frem til flere gode muligheder i jagten på den 2-0-scoring, der kunne give endnu mere ro på tingene – mens man dog samtidig måtte sætte sin lid til, at Horsens kunne komme tilbage i kampen mod FCN.

Efter 5 minutter havde Vingaard et godt langskud lige over mål, og N’Doye fik kort efter en ret stor skudmulighed lige uden for feltet, men sendte også bolden over mål. Silkeborg var dog fortsat fint med i den afvekslende affære, og Jesper Bech serverede en flot frispilning til Christian Holst, men Zanka nåede i sidste øjeblik ned og tackle ham, inden han fik trykket af.

Kort efter var det meget tæt på 2-0, da Vingaard dundrede et frispark på den ene opstander, efter N’Doye var blevet nedlagt lige uden for feltet. Og godt et kvarter efter pausen, kom det andet mål så endelig, da N’Doye kom først op til et Oviedo-hjørne og elegant headede det ind i det lange hjørne til sin 18. sæsonscoring, der cementerede hans position som topscorer i Superligaen.

Minuttet efter var det tæt på 3-0, da Bolaños strøg til baglinjen i højre side og var tæt på at finde Abdellaoue inde foran, men bolden var lige en anelse for høj til nordmanden. Herefter svingede kampen igen over til jysk fordel, og det blev hjulpet på vej af en reducering af Marvin Pourié med 20 minutter igen. Christian Holst headede et indlæg i feltet på tværs, og tyskeren kunne vende rundt lige uden for det lille felt og sende bolden i nettet med et fladt spark.

Det hele fusede ud...
Resten af kampen havde Silkeborg bolden mest og pressede på for en udligning, mens mestrenes spil blev lidt krampagtigt i frustration over, at det stadig stod 1-0 i Farum. Og da først nordsjællænderne kom på 2-0, vidste man godt, hvad klokken var slået, men formåede dog at holde Silkeborg fra fadet, mens man til gengæld selv producerede en stor mulighed for at lukke og slukke med en scoring, da Bryan Oviedo ramte træværket i overtiden.

Det blev ved de 2-1, men det var altså ikke nok til at man også i næste sæson kan kalde sig mestrene, og efter tre år med guld, blev der denne gang ”kun” hængt sølvmedaljer om halsen på F.C. København. Samtidig skal der lyde et stort tillykke til FC Nordsjælland med mesterskabet.