Kampreferat: FCK vs. Ran

Chancer på samlebånd i forrygende 1. halvleg
Efter sin karantæne i onsdagens Benfica-opgør var Grønkjær tilbage, mens Silber fik en pause på bænken. William blev sparet fra på grund af problemer med hoften, så Oscar overtog højre back-pladsen, mens de øvrige 9 var gengangere fra i onsdags. Randers FC, der kort inden kick-off måtte se FCM overtage 1. pladsen i ligaen, stillede igen op med liga-topscorer Thomas Dalgaard på bænken.

Hvis man havde frygtet, at mestrene stadig var mærket af den flotte, men kraft-tappende indsats mod Benfica i onsdags, så tog man fejl! Ganske vist startede kampen forholdsvis roligt fra begge sider, men efter at Tidiane Sane i det 8. minut havde testet Jesper med et fladt langskud, så overtog hjemmeholdet fuldstændig kommandoen. Og anført af et par veloplagte kanter i form af Grønkjær og Hutch, fik vi tændt for det berømte samlebånd med målchancer.

Hutch snuppede en løs bold i feltet, trak på tværs og afsluttede med venstre, men uden kraft og lige på Kevin Stuhr. Oscar forsøgte med en flugter fra spids vinkel, men forbi mål, og Mackan var meget tæt på at slippe fri af Issey Ahmed da Niclas fandt ham med en fin pasning. Alt sammen inden der var gået 10 minutter.

Brede kom stærkt op til et hjørne og og headede, men den ramte en forsvarer og gik til nyt hjørne, som endte med en fin mulighed til Nordstrand, som ikke fik bolden drejet inden for målrammen. Kort efter tog Grønkjær en dribletur på tværs uden for feltet, men hans afslutning blev blokeret.

Grønkjær slog til
Heldigvis blev de offensive takter belønnet med dét, vi ikke havde formået i de seneste tre kampe - et mål! Hjalte headede en bold frem af banen, som Tidiane Sane totalt ramte ved siden af, og så kunne Grønkjær samle den op, tage et træk og sparke den i kassen bag Kevin Stuhr til en helt fortjent hjemmeføring.

Herefter fulgte 5-10 minutter hvor Randers FC kom lidt bedre med, men uden på nogen måde at true vores forsvar, hvor Brede igen ragede meterhøjt op og regerede fejlfrit i luftrummet. Til gengæld kørte samlebåndet støt og roligt i den anden ende. Niclas skruede et frispark lige uden om den ene stolpe, og Grønkjær var meget tæt på at sende Nordstrand helt fri i højre siden efter et fremragende forarbejde af Hutch.

To gange på træværket
Omkring den halve time viste canadieren igen, at han har ramt topformen, da han resolut fyrede af midt i feltet, da et indlæg dumpede ned for fødderne af ham - men bolden tog ydersiden af stolpen. Og få minutter senere pressede han sig stærkt forbi 2 mand i højre side og slog et hårdt og præcist indlæg fra baglinien, som Nordstrand pandede på underkanten af overliggeren fra nært hold!

Flot direkte og chanceskabende spil og samtidig et solidt forsvar nede bagved - der var kun ét hold på banen, og de reducerede det jyske forsvar til statister, da Hutch spillede 1-2 og kom fri i feltet, men uselvisk lagde den på tværs til Mackan, men desværre nåede Stuhr ud og blokere, inden han fik afsluttet ordentligt. Inden halvlegen var slut, havde Nordstrand spillet Mackan i fri position, men igen nåede forsvaret lige at få afværget.

Ligesom i onsdags burde det have stået både 2-0 og 3-0, men denne gang stod det i det mindste 1-0 og ikke 0-1...

Randers FC bedre med efter pausen
Efter pausen fik Randers FC bedre styr på tingene, og assistenttræner Tøfting afslørede bagefter, at det især havde handlet om at dæmme op for Hutch' indløb fra højrekanten, som de åbenbart ikke havde været godt nok forberedt på. Det lykkedes dem også at få skubbet spillet længere frem på banen, og Issey Ahmed havde et udmærket hovedstød lige over mål efter hjørne.

Vi formåede til gengæld ikke at holde det høje tempo og niveau fra 1. halvleg, og måske var det prisen for den hårde midtugekamp og i det hele taget to kampe om ugen i efteråret, mens Randers FC kun har haft SAS Ligaen at koncentrere sig om. Det har de til gengæld også gjort dygtigt, og de skal roses for hele tiden at forsøge at komme tilbage i kampen.

Efter en times tid sendte Ståle friske ben på banen i form af Silber og Sionko, mens Mackan og Würtz gik ud. Grønkjær gik op i angrebet, mens Sionko tog højre midt og Silber spillede centralt, og Hutch vekslede til venstrekanten. Herfra producerede han straks en giftig flad bold ind foran, men Stuhr var hurtigt nede og rage den til sig.

Jesper reddede, da Dalgaard slap fri
Randers FC satte topscorer Dalgaard ind med små 20 minutter igen, og få minutter efter burde han have udlignet... Kenneth Møller spillede ham flot alene igennem med Jesper, som fik klaret hans flade afslutning med en fremragende fodparade.

Mestrene viste styrken ved at tiltvinge sig et godt overtag mod slutningen af kampen, men det chanceskabende samlebånd var gået i stå, bortset fra 5 minutter før tid, hvor det lige spyttede en af de helt store chancer ud. Igen var Hutch den store kreatør i en fire-mod-tre-kontra, da han sendte Grønkjær afsted på venstrekanten. Grønkjær stoppede op, så sig for og lagde den perfekt tilbage til Hutch, der imidlertid sendte det kæmpe tilbud over mål i stedet for at lukke og slukke definitivt.

Således blev det unødigt spændende til sidst, men Randers FC kom ikke frem til noget, selv om Kevin Stuhr gik med frem på et hjørne i overtiden. Forsvaret holdt dermed nullet for tredje (top)kamp i træk, og det sluttede med en helt fortjent jubilæumssejr: vores 250. sejr i vores SAS Liga-kamp nr. 500!