Kampreferat: FCK vs. Her

Trods væsentlig boldbesiddelse og flere store chancer lykkedes det ikke F.C. København at hive den ventede sejr hjem over et udmærket kæmpende Herfølge-mandskab. Tættest på var Todi, men de berømte marginaler manglede, hvilket resulterede i et 0-0 resultat. Blot 12.579 var vidner til pointdelingen i PARKEN.

Hans Backe havde til dagen foretrukket svenske Jörgen Pettersson som offensiv midtbanemand, mens Hjalte Nørregaard var gledet ud på bænken. Det ændrede F.C. Københavns vante formation til en 4-3-1-2, som holdet tidligere har haft succes med.

Det var dog Herfølge der startede mest frisk til i kampens indledning. En bolderobring af Simon Karkov midt på banen og et efterfølgende godt rush og afslutning markerede således kampens første gode mulighed, men Rabo påpasselig i målet.

F.C. København leverede mod Viborg midt på ugen en opløftende spillemæssig indsats, men havde indledningsvist svært ved at finde de samme flotte takter frem. De første ti minutter affødte ingen københavnske muligheder, men så tog anfører Nielsen fat. Et opportunistisk gennembrud af midtbanespilleren medførte en god chance, men skuddet fra en halvspids vinkel akkurat blokeret af en forsvarsspiller.

Herfølge stod, som FCM sidste weekend, godt på banen og gav sjældent hjemmeholdets midtbane plads til at bygge op. Københavnerne havde sædvanen tro bolden meget, men spillet virkede omstændigt, og man savnede noget mere direkte pasningsspil. Det megen spil sidelæns resulterede ligeledes i chancefattig første del af halvlegen.

Midtvejs i denne klippede Herfølges Thomas Høyer en fremstormende Zuma ti meter uden for feltet. En grov tackling der burde have udløst minimum et gult kort og en tackling der sendte sydafrikaneren til lang tids behandling på og uden for banen. Uheldigvis var Zuma så medtaget af overfaldet, at han måtte lade sig udskifte med Todi Jónsson.

Omkring den halve time indtraf kampens første store chance. Karkov erobrede igen bolden på midtbanen, lagde den fladt indover til Hübertz, der dog i fri position sparkede forbi bolden. Men faren var ikke ovre, idet bolden stille og roligt trillede videre til næste frie mand - Matthew Turner, men på gigant muligheden sparkede britten ukoncentreret over mål.

Decideret ukoncentreret kan man også hæfte på kampens næste store chance, som der stod F.C. København på. Her blev Todi spillet fri i feltet, og færingen trak køligt udenom målmand Cramer, blot for at sende bolden direkte på stolpen blank foran mål. En afbrænder der umiskendeligt henledte tankerne på midtugekampens ditto.

Efter Todis gode chance faldt kampen atter hen i stilstand, hvor der ikke blev produceret meget fremadrettet af nogen af holdene. Dog gav halvlegens afslutning løfter om noget mere, da først et Todi-frispark var tæt på at blive reflekteret i mål og dernæst et Myklandskud, der dog manglede power.

Som håbet på, indledte københavnerne anden halvleg med saft og kraft. Et tungt pres blev lagt på Herfølges bagerste kæde, der hurtigt kom til at bestå af otte-ni mand og især Peter Nielsen viste gejst og initiativ på midtbanen, med godt sete afleveringer, ligesom han havde overskud til at gå helt med frem og afslutte. Desværre var anførerens sigtekorn i dag til tider ikke helt korrekt indstillet og dét kombineret med godt målmands spil af Cramer forhindrede en scoring fra midtbanemotoren på ellers adskillige gode muligheder i anden halvleg.

Også Todi, Álvaro og Pettersson havde flere gode muligheder indenfor halvlegens første kvarter og man sad så småt og håbede på at ordsproget "mange bække små gør en stor å" ville blive vakt til live.

Desværre indtraf dette ikke og kampen fandt atter ind i en slags vakuum. For at bryde dette sendte Hans Backe først Møller og dernæst Hjalte Nørregaard på banen i stedet for Álvaro og Pettersson, og tilbage i den gamle 4-4-2 kunne man forvente at spillet så småt ville begynde at tage form igen. Men hurtigt, og trods et par gode muligheder til Todi og Nielsen, blev man efterladt med fornemmelsen af at der savnedes noget gejst, vildskab og ikke mindst flow i spillet - det som holdet tidligere har præsteret.

Fornemmelsen varede kampen ud og trods en ihærdig indsats af Nedre C's kor forplantede det sig ikke til banen. Dog kunne alt/meget være blevet reddet da først Todi og dernæst Møller i overtiden afsluttede særdeles kompetent mod mål, men atter engang ingen kapital af anstrengelserne.

At Herfølges spillere stort set ikke er nævnt i dette referats anden del (halvleg), skyldes det at de blot udmærkede sig ved at forsøge at trække tempoet ud af kampen, ligesom der blevet gået heftigt til stålet i tacklingerne. Producere noget fremad magtede Herfølge ikke, men på en i det mindste udmærket fight i forsvaret, lykkedes det oprykkerne at holde nullet.

Dermed efterlod tre kampe i SAS Ligaen på kun en uge F.C. København med to point, hvilket ikke svarer det forventede udbytte. Næste opgave for F.C. København er af en anden karakter, idet holdet på onsdag møder ungarske Ferencváros i UEFA Cuppens første runde på udenbane i Budapest. Vi håber på den med "en dårlig generalprøve"?