Kampreferat: FCK vs. Esb

Esbjerg åbnede bedst
Esbjerg kom bedst i gang med kampen, mens mestrene virkede lidt tunge i benene efter tirsdagens 120 minutters krævende strabadser i Jerusalem, men måtte alligevel have lidt hjælp af Jesper Christiansen til at komme foran i kampens syvende minut. Niki Zimling skruede et frispark direkte ned i det modsatte målhjørne af, hvor Jesper havde placeret sig, og så stod det pludselig 0-1.

Esbjerg fortsatte med at spille optimistisk og pågående, men hjemmeholdet kom dog snart tilbage i kampen, og efter et lille kvarter lignede det et kæmpefrispark til Mackan, da Derveld skubbede ham omkuld lige uden for feltet, men Lars Christoffersens fløjte var tavs. Tilskuerne tilkendegav deres mening ved at istemme en øredøvende hylekoncert, og fjerdedommeren måtte hen og berolige de hidsige gemytter på FCK-udskiftningsbænken.

Hjalte bragte balance i regnskabet
I takt med at regnen begyndte at vælte ned over PARKEN, fik Byens Hold flyttet spillet bedre frem på banen, og efter 17 minutter kom kvitteringen. Libor blev spillet dejligt fri i højre side af Würtz, tog bolden fornemt med bagom Derveld og bankede den på stolpen, men Hjalte fik med venstrebenet styret riposten i mål via underkanten af overliggeren.

Demba-Nyrén fik midt i halvlegen afsluttet fra nært hold mod nærmeste stolpe, men Jesper var godt ude og redde til hjørne. Det var efterhånden en ganske underholdende og afvekslende affære mellem to hold, der gerne ville frem på banen, hvilket ikke altid er tilfældet, når mestrene tager imod på hjemmebanen.

Trods det triste vejr, var opbakningen også fornem fra Nedre C og stemningstribunen, men de måtte vente til efter pausen, før de for alvor fik noget at juble over. Efter pauseteen havde deres hvidklædte helte fundet et ekstra gear, og allerede på første angreb serverede Grønkjær et godt indlæg til Sionko ved fjerneste stolpe.

Mestrene fandt et ekstra gear frem i pausen
Esbjerg var dog ikke hægtet af endnu, og efter fem minutter fik de bolden i nettet, da Brede styrede et indlæg fra Derveld i egen kasse, men der var for længst vinket og fløjtet for offside. I stedet tog begivenhederne fart i den anden ende. Nordstrand fik et frispark ude ved sidelinien, og Oscar centrede præcist ind foran, hvor Gravgaard kom godt op og pandede bolden sikkert i nettet til sin første sæsonscoring.

Kort efter var Nordstrand ved at slippe helt fri på en headet fremlægning fra Brede, men Nicolai Høeg fik i sidste øjeblik pillet den fra ham. På det følgende angreb viste Nordstrand stort overblik, da han på en fremragende aflevering fra Würtz headede bolden ind i det frie rum i feltet, hvor Sionko havde timet sit løb perfekt, så han kunne modtage bolden, tæmme den og køligt sætte den mellem benene på Lars Winde.

Små 20 minutter efter pausen tog Ståle som planlagt Grønkjær og Allbäck ud, og sendte Silber og Hutch ind i stedet. Hutch tog pladsen i angrebet, mens Silber tog højre midtbane, og Sionko skiftede til venstre. Stærke kort at kunne spille ud på det tidspunkt af kampen, og Troels Bech svarede kort efter igen med en trippel-udskiftning.

Nordstrand fik også en Oscar
Men det var Ståles tropper, der havde mest fremdrift, flow og energi, og kort efter gentog Oscar kunststykket fra 2-1-målet med et godt slået frispark fra højre side, og Nordstrand – ikke ligefrem den højeste af de folk, der befolkede feltet – løb sig smart i position og kom først på bolden, som han præcist dirigerede ned ved nærmeste stolperod til 4-1.

Esbjerg skal roses for, at de stadig forsøgte at komme frem på banen, selv om det gav nogle gevaldige kontramuligheder i den anden ende til Hutch og Nordstrand. Og netop som de havde misbrugt en af dem, fik Esbjerg udbytte af anstrengelserne, da Demba-Nyrén fik bolden uden for feltet og placerede den fladt via den ene stolpe uden for Jespers rækkevidde.

Drømmetræf af Nordstrand i overtiden
Nærmere kom de dog ikke, hvorimod Nordstrand og Hutch fik flere store kontratilbud, og Nordstrand tillod sig en kæmpe afbrænder, da han blev spillet helt blank af canadieren, men sparkede over mål. Med ni minutter igen fik Jacob Neestrup sæsondebut, da han afløste Würtz, og han kunne i overtiden se Nordstrand lukke og slukke med et sandt drømmemål. Han jagtede en lang bold i feltet, vippede den fikst over to forsvarere og et par meter uden for feltet klippede han resolut til kuglen, som strøg ind i fjerneste hjørne via stolpen, mens Winde sprællede forgæves.

En fornem afslutning på en fornem 2. halvleg, som vidner om høj klasse med tanke på det hårde program, spillerne har været igennem denne uge – og som giver det bedst mulige afsæt inden tirsdagens næste europæiske opgave i Lissabon.