Kampreferat: FCK vs. Brø

De forsvarende danske mestre fra F.C. København besejrede på blændende vis rækkens tophold Brøndby med sikre 3-0 i PARKEN. En oplagt Zuma skød festen i gang, mens Nørregaard og Hoseth fulgte op. Flotte 40.654 feststemte tilskuere overværede hjemmeholdets magtdemonstration på eget græs, der samtidig tilspidser spændingen i toppen af rækken, hvor Backes tropper nu indtager andenpladsen seks point efter Brøndby.

Hans Backe måtte til topbraget mod rivalerne fra Brøndby undvære Lars Jacobsen grundet karantæne, hvilket gav plads til Ole Tobiasen i startopstillingen. Til gengæld havde Bo Svensson overvundet sine skadeskvaler, og anføreren indtrådte på sin vanlige plads i centerforsvaret. På den offensive del af skalaen var der, i forhold til kampen i onsdags, gensyn med Hoseth og Zuma, frem for Bech og Møller.

Grundet rødt kort i forrige SAS Liga-kamp til Brøndbys Daniel Agger, måtte cheftræner Michael Laudrup erstatte pladsen i centerforsvaret med unge Thomas Hansen, mens Jonas Kamper efter sin gode anden halvleg i onsdags var foretrukket på bekostning af Mads Jørgensen.

Det med spænding imødesete opgør fik den smukkeste velkomst, da de to holds tilhængere på imponerende vis indhyllede PARKEN i to farverige tifoer. Men ligeså flot tifoen var ligeså grum var kampens indledning for F.C. København og i særdeleshed Michael Silberbauer, da den tidligere AaB-spiller efter blot otte sekunder spil, blev sendt til tælling grundet en hård hovedstødsduel med Svärd.

Omtumlet måtte Silberbauer lade sig udskifte med Jesper Bech og i minutter efter herskede en smule forvirring i de hvides geledder, hvilket Brøndby udnyttede til at skabe sig to fornuftige afslutninger - begge på frispark fra henholdsvis Elmander og Retov.

De første ti minutter af kampen tilhørte Brøndby, men her sluttede de gules overtag såmænd også for blot momentvis at vende tilbage senere i kampen.

Med et hyper-opsat angrebspar i Zuma og Álvaro, bragte hjemmeholdet sig mere med i kampen, og da især højresiden med en iøjefaldende Bech begyndte at sætte fart på, skete der for alvor noget på løvernes hjemmebane i modsætning til kampen forleden.

Omkring det rundede kvarter eksploderede PARKEN i fabelagtig hvid jubel. Álvaro fik med møje og besvær vristet sig fri af tre Brøndby-spillere på midtbanen og styrtende mod mål øjnede brasilianeren angrebskollega Zuma i højresiden. Men en perfekt stikning slap Zuma fri og fra en spids vinkel bragte sydafrikaneren hjemmeholdet foran.

En fantastisk vigtig scoring, der i den resterende del af kampen tydeligt gav Zuma den nødvendige selvtillid til at gøre lige nøjagtig dét, den sydafrikanske boldekvilibrist er så god til - holde på bolden, drible og blikket for medspillerne. Da alt dette samtidigt blev udført med elegance var der ingen tvivl hos PARKEN's tilskuere - Zuma; "Man of the Match".

Målet og den sikkerhed dette medfører forplantede sig på bedste vis til resten af holdet og med opfindsomt angrebsspil bølgede angrebene ned mod Ankergren. Og såmænd om dette ikke gav bonus blot fire minutter senere, da Álvaro buldrede mod mål. Hårdt afsluttede angrebsesset lige på Ankergren, der imidlertid ikke kunne holde bolden. Den fik Álvaro retur og så blev en centring smidt ind til Hjalte Nørregaard, der blot skulle sætte hovedet på for at fordoble scoren.

Man kneb sig nærmest i armen over ikke bare de to mål, men også over udsigten til at skære endnu en luns af forspringet væk, og med færten yderst mærkbar i næsen fornemmede man en unik gejst og vilje hos de hvidklædte spillere.

Det kogte i gryden og bedst til at røre rundt efter de to scoringer var den centrale midtbane med især Linderoth i spidsen. Absolut ingen plads blev overladt til gæsterne og en frustreret Retov måtte gang på gang se sine initiativer bremset førend udførelse. Roses skal Retov dog for at forsøge at slide PARKEN's græsplæne tynd - måske der venter et job som plæneklipper efter denne sæson jævnfør midtbanemandens udtalelser før forårssæsonen om en indstilling af karrieren ved manglende Brøndby-Guld?

Halvlegen ud blev især Brøndbys højresiden med Sennels i spidsen gang på gang overløbet af en oplagt Jesper Bech og da Kahlenberg eller Thomas Hansen ikke på noget tidspunkt formåede at bakke op, var der dømt motorvej med en Bech i porsche-klassen.

Det gav et par giftige muligheder til Hoseth på fordringer fra højresiden, men nordmanden måtte dog se sine hårde afslutninger afværget.

Mod halvlegens slutning viste Brøndbys vel nok mindst ringe spiller, Elmander, momentvis tænder, men afslutningen reddet af Rabo, der kampen i gennem stod med autoritet og sikkerhed i alle indgreb.

Fra anden halvlegs start skånede Laudrup venstrebacken Sennels for mere ydmygelse og rutinerede Daugaard blev sat til at vogte pladsen. Det gav noget mere ro på denne kant, men omvendt betød det blot, at de hvides angreb blev smidt ned gennem venstresiden, med en uhyre velspillende Peter Christiansen i teten.

Inden PC dog for alvor fik lov at folde sig ud, skulle Brøndby skabe sig en mindre periode med et spillemæssigt overtag bedst underbygget med en gigantchance til Elmander efter ti minutters spil. Alene med Rabo blev den svenske angriber dog den lille, da FCK-keeperen ude at smide sig parerede afslutningen med venstrebenet. Da Kahlenberg kort efter headede over på en ellers udmærket chance, anede man den gule skrift på væggen, og gassen gik for alvor af den i forvejen slatne ballon for gæsterne.

Midtvejs i halvlegen tilfaldt de berømte marginaler hjemmeholdet, da et frispark blev dømt 40 meter fra Ankergrens mål. På dette trådte Hoseth til og med et brag af et skud, der blev rettet grundigt af af en Brøndby-bagdel, bragte den norske elegantier løverne foran med 3-0.
Målet knækkede tydeligt Laudrups mandskab, der på ingen måde formåede at true hjemmeholdets defensiv, der kampen igennem leverede varen. Selv indskiftede hovedstødsstærke Wieghorst blev gang på gang den lille i duellerne med en højt flyvende Dan Thomassen.

Billedet på de sidste tyve minutter blev derfor kendetegnet ved hvidklædte spillere der lukrerede på gæsterne manglede gennemslagskraft, hvilket skabte en del kontra-chancer, der snildt kunne have givet den tredje 4-0 sejr i foråret og tættest på at skabe dette var Álvaro med en afslutning i fri position med Ankergren.

Det blev dog ved de 3-0 og med det resultat må PARKEN siges at være godt på vej til at blive den kærkomne fæstning i foråret, man havde håbet på.

Tolv glubske point er nu indtaget af løverne, hvilket har bragt Backes tropper op på rækkens andenplads og dét samtidig med at Brøndby i den grad er kommet indenfor nærlysets lyskegle.