Kampreferat: FCK vs. Brø

Byens Hold manglede Grønkjær, Silberbauer og Würtz og måtte i sidste øjeblik også undvære kaptajn Gravgaard, der mærkede til sine problemer med lysken og valgte at overlade pladsen til Mikael Antonsson. Brøndby savnede også sin normale anfører, Per Nielsen, men stillede ellers i noget nær stærkeste opstilling.

I den forrygende stemningskulisse med næsten 30.000 på lægterne fik hjemmeholdet hurtigt sat sig på kampen og, og især Sionko – som også kun spillede en time i Moskva – havde flere gode aktioner i det første kvarters tid, hvor han bl.a. testede Stephan Andersen med et godt, hårdt forsøg efter 7 minutter.

Efter 11 minutter tog Brede Hangeland hurtigt et frispark på midten og søgte Nordstrand i dybden, men Jacob Berthelsen kom forrest og fik sparket væk, men vred samtidig uheldigt om på anklen og var ikke i stand til at fortsætte. Ind kom den unge Daniel Wass på højre back, mens Anders Randrup rykkede ind i midterforsvaret.

Kort efter fik Sionko endnu et godt tilbud, da en tilfældig bold dumpede ned foran ham, da han stod fri i venstre side af feltet, men han ramte den for dybt og den gik langt over. Hjemmeholdets overtag var efterhånden ganske markant og kombinationerne flød fint op ad banen, mens Brøndby-spillerne løb meget forgæves efter bolden. Desværre lå de københavnske dødbolde ikke altid lige præcist, og i øvrigt forsvarede gæsterne sig godt og effektivt, trods rokeringerne i bagkæden.

Tempo, fight og hårde dueller
Efter en snes minutter strøg et farligt Thomas Rasmussen-langskud lige uden om den ene stolpe, men ellers var det småt med chancer og spillet lignede de gode, gamle klassikere mellem de to ærkerivaler med højt tempo, tæt fight og hårde dueller om alle bolde. Nicolai Vollquartz havde lagt en international linie, hvor han ikke fløjtede for hvad som helst, hvilket kun var med til at give endnu mere liv på lægterne.

Hutchinson og Sionko flakkede godt rundt på banen, men manglede lige det sidste antrit til at slippe fri af forsvaret, og på den centrale midtbane havde Kvist og Nørregaard rigeligt at se til og fik aldrig sat sig afgørende igennem. Forsvaret fungerede derimod upåklageligt, og Oscar Wendt fik ved et par lejligheder vist, at han efterhånden har udviklet sit højreben til at slå nogle ganske kompetente indlæg, som både Hutchinson og Nordstrand var lige ved at profitere af.

Generelt var det dog småt med chancer, og selv om FCK havde haft mest boldbesiddelse var det en helt åben affære, da de to hold gik til pause.

2. halvleg startede som første sluttede, og det lignede en af de kampe, hvor det første mål bliver afgørende. Efter 7 minutter fik hjemmeholdet en rigtig god kontramulighed, da Brøndby-forsvaret for en gangs skyld kom på mellemhånd: Hutchinson slog en lang bold op ad banen, og Allbäck headede Nordstrand godt fri i venstre side, men Randrup nåede tilbage og afværge Nordstrands forsøg på at finde den helt fri Allbäcki feltet.

Brøndby tog teten
Kort efter noterede man gæsternes første hjørnespark i kampen, og samtidig begyndte man at spore træthedstegn hos flere af FCK’erne. Katongo sløsede en god kontra-mulighed væk med en upræcis aflevering, men det blev signalet til en udmærket Brøndby-periode, som de kronede med et godt hovedstødsmål af Mark Howard. Englænderen var blevet oppe i feltet efter et hjørne var blevet afværget, og da bolden kom retur i feltet fra Lorentzen, nåede han først op til den foran Antonsson og headede den ind i det lange hjørne.

Det slog hjemmeholdet lidt ud af stilen, og der fulgte 5-7 minutters febrilsk spil, hvor flere bolde blev tabt og man havde svært ved at finde hinanden og få angrebsspillet i gang. Brøndby fandt derimod nye kræfter med udsigten til at runde det turbulente efterår af på bedst mulig vis, men efter at have set hvem der fik det første mål, havde Ståle bestemt sig for, at ikke skulle få lov at blive afgørende. Fra den noget smalle bænk sendte han derfor Ailton ind for Niclas Jensen og gik over til at spille 4-3-3 – med William og Oscar på backerne – og dermed fik han også pustet ny energi i holdet.

Endnu et godt Wendt-indlæg fandt Nordstrand i god position, men hans hovedstød sad lige på Stephan Andersen, og fikse kombinationer i feltet mellem Ailton og Allbäck bragte sidstnævnte på skudhold lige uden for det lille felt, men han sendte det store tilbud lige over mål.

Mackan på pletten igen
I den silende regn, der var begyndt at sile ned over PARKEN, fandt mestrene de allersidste kræfter frem fra reserverne. Nordstrand sendte en dyb stikning af sted efter Ailton fri i feltet, og brasilianeren nåede lige præcis at prikke den af sted mod Stephan Andersen, som med en parade kun fik slået den på tværs til Allbäck, der nok engang stod hvor han skulle og kunne ekspedere bolden i nettet til 1-1.

De vildt jublende hjemmefans havde ikke nået at få armene ned, da Duncan pludselig sendte bolden ind bag Jesper Christiansen, men forinden var der dog vinket for offside på 2-3 Brøndby-spillere, så mestrene slap med skrækken. Efter en intens og dramatisk afslutning, hvor ingen af holdene så ud til at ville lade sig nøje med 1-1, så endte det alligevel med en retfærdig pointdeling i det 50. lokalopgør mellem de to rivaler.