Kampreferat: FCK vs. Brø

Som sædvanlig var der – trods det tætte kampprogram – ikke de store ændringer i mestrenes holdopstilling, men William Kvist fik dog chancen som venstre back, fordi Ståle Solbakken under Bergdølmos skade ønskede at holde et alternativ til Oscar Wendt i gang. Brøndby måtte undvære den karantæneramte Marcus Lantz og stillede op i en 4-1-4-1-formation med kun Thomas Rasmussen liggende fremme. På midtbane-kanterne var der blevet plads til to af de helt unge, 18-årige Mike Jensen og 20-årige Marc Olsen, søn af den tidligere KB-anfører Fernando Olsen. Træner René Meulensteen havde desværre været nødt til at rejse hjem til Holland igen på grund af sygdom i den nærmeste familie, så assistenttræner Peder Siggaard stod i spidsen for holdet og blev til lejligheden assisteret af Tom Køhlert.

Silende regn lige fra kick off gjorde ikke forholdene nemmere på den i forvejen ramponerede, men dog UEFA-godkendte bane, hvor Brøndby lagde bedst ud i de første minutter. Allerede efter 3 minutter måtte Claus Bo Larsen dog dæmpe Stefan Schmidt med en advarsel, da han gik alt for hårdt ind i en tackling af Atiba Hutchinson. Samtidig kunne Jesper Christiansen fejre, at det var præcis 500 minutter siden han senest havde sluppet mål ind i SAS Ligaen svarende til 5 hele kampe og lidt over en halvleg mod FC Midtjylland den 23. september.

Det indledende Brøndby-initiativ førte dog ikke til andre afslutninger end et forkølet Thomas Rasmussen-hovedstød efter 8 minutter, som Jesper Christiansen ikke havde problemer med at plukke. Kort efter kunne den hidsige Stefan Schmidt egentlig godt have fået et rødt kort, da han tacklede Allbäck med strakt ben og knopperne forrest, men Claus Bo Larsen lod ham slippe.

Efter de første 10-12 minutter fik hjemmeholdet greb om kampen, og de slap det aldrig igen… et langt stykke ind i 1. halvleg bølgede spillet dog mest frem og tilbage på den midterste tredjedel. FCK’s første tilbud kom i det 18. minut, da et langt Linderoth-indlæg fra venstre side fandt Silberbauer i modsatte side, og helt uhindret af den fejlplacerede Eckersley kunne han heade på tværs til Berglund, men han fik ikke ram på det udmærkede oplæg. Samme Eckersley kunne godt have fået gult minuttet senere, da han slagtede Berglund ved sidelinien, men igen lod Claus Bo det passere.

Det gjorde han desværre også, da Per Nielsen kort efter forsøgte at flå trøjen af Gravgaard under et hjørnespark og minsandten også, da Mark Howard havde fat i Brede Hangelands trøje og tydeligt bragte nordmanden ud af balance, da han skulle sætte hovedet på et indlæg.

I mangelen på straffespark måtte hjemmeholdet selv sørge for at producere chancerne, og det gjorde de så! Først da Linderoth hurtigt tog et frispark og sendte Hutchinson helt fri i venstre side, mens Brøndby-forsvaret stod og sov, men Ankergren fik afværget hans flade indlæg og Berglund nåede ikke riposten.

I det 26. minut lavede Eckersley en ny lille svinestreg, da han sparkede Silberbauer ned efter at have kisket sin tackling, men heller ikke denne gang udløste det noget kort. Til gengæld var det tæt på at udløse et mål, da Fredrik Berglund kort efter tæmmede en lang fremlægning fra William Kvist på kanten af Brøndbys straffesparksfelt og snurrede rundt og trykkede af med venstre, men den strøg lige uden om den fjerneste stolpe.

Spilovertaget gav udbytte
Minuttet efter kom der omsider kontant udbytte af det efterhånden massive spilovertag, da Silber satte Eckersley af i af sine velkendte rush op langs midten af banen og i det helt rigtige øjeblik stak han bolden mellem Rytter og Per Nielsen, så Allbäck i fuldt medløb kunne knalde den ind med et præcist venstrebensspark i det lange hjørne.

Omkring det 35. minut burde føringen have været fordoblet. Først forsøgte Silber sig med venstrebenet, men den blev blokeret til hjørne. Her nåede Gravgaard højest, og hvis ikke Per Nielsen havde flået trøjen halvvejs af Allbäck, så man kunne se hans bare ryg langt op på tilskuerpladserne, så havde The United Killer muligvis fået fat i den tæt under mål. Nyt hjørne resulterer i en Brede Hangeland-afslutning, som Howard kaster sig og afværget til endnu et hjørne. Og på ny havnede bolden hos den lange nordmand, der fra kanten af det lille felt fik trykket af, men på en eller anden måde fik Ankergren afværget den kæmpe mulighed, og omsider kunne Lars Jacobsen forlade det hjørneflag, som han havde fast placeret ved under det 2-3 minutter lange bombardement.

Men ind ville den ikke, og det var lidt misvisende, at det kun stod 1-0, da Claus Bo fløjtede til pause. Brøndby var kommet frisk fra start, men havde stort set ikke skabt en eneste målchance hele halvlegen. Derfor benyttede Peder Siggaard også pausen til at sende Martin Ericssson ind i stedet for Stefan Schmidt, der også så ud til at lide under et trælår i et hændeligt sammenstød med Hangeland kort før pausen.

Ericssons tilstedeværelse bidrog fra 2. halvlegs start til at gøre Brøndbys spil mere fremadrettet, alt imens røgen fra Brøndby-fansenes medbragte romerlys lagde et tågeagtigt slør over PARKEN og truede sigtbarheden fra lægterne. Men københavnerne havde ikke til sinds at give initiativet fra sig af den grund. Lars Jacobsen og Silberbauer havde halvlegens første afslutninger efter små 5 minutters spil, og Berglund forspildte med en dårlig aflevering en gylden mulighed, da 4 hvidtrøjede var af sted i en hurtig kontra.

Et mønsterangreb fra ende til anden
Brøndby forsøgte sig dog også, og både Thomas Rasmussen og Mike Jensen testede Jesper Christiansen, der dog ikke blev væsentligt overbebyrdet denne søndag aften. Og bedst som kampen var ved at køre en smule i tomgang små 20 minutter efter pausen, så slog mestrene til igen. Og hvilket mål – det startede simpelthen helt ned hos Jesper Christiansen, der triller ud til Kvist, på tværs til Brede, videre ud til Lars, der slår den op til Allbäck – han brysttæmmer den og lægger tilbage til Silber, der efter at have spillet 1-2 med Allbäck finder Berglund, der er stukket i dybden, og mens Hutchinson fikserer Brøndby-forsvaret ved at trække til højre, spiller Berglund fladt til venstre, hvor Allbäck er løbet helt fri perfekt af det sønderrevne Brøndby-forsvar og køligt og behersket chipper han den over den fremstormende Ankergren.

Mens Berglund gik ud til fordel for Martin Bergvold, sang de slukørede Brøndby-fans ”You only sing when you’re winning”, men i øjeblikket er det jo også ensbetydende med non-stop-syngen, og volumeknappen var atter skruet i top denne aften mod de evige rivaler fra Vestegnen.

Linderoth pådrog sig desværre en advarsel, da han jagtede en løs bold i Brøndby-forsvaret og kom til at sparke Per Nielsen ned, og dermed kan han se frem til en søndag med sin lille nyfødte, mens holdkammeraterne tager til Aalborg. Og Bergvold benyttede straks lejligheden til at sende en ansøgning om en ny plads i startopstillingen ved at øge til 3-0! Allbäck var gået godt ned i banen efter bolden, og han sendte Hutchinson af sted i fuldt firspring, men to Brøndby-folk fik ved fælles hjælp tacklet ham, men canadieren holdt dygtigt de to gule væk, så bolden kunne hen til Bergvold, der med den beslutsomhed og koldblodighed der har kendetegnet ham på det seneste bankede bolden ind ved nærmeste stolpe uden chance for Ankergren.

Nullet holdt i 571 minutter
Kort efter begik Kvist frispark mod Rytter helt nede ved det ene hjørneflag, og samtidig sendte Brøndby Henrik Kildentoft ind i stedet for Marc Olsen. Og han slog omgående til! Da Ericsson sendte frisparket indover, dukkede han nemlig op på kanten af det lille målfelt og pandede bolden ind via underkanten overliggeren og efter 571 minutter måtte Jesper Christiansen kapitulere.

Mere blev det dog ikke til fra Brøndbys side, hvorimod Hjalte Nørregaard i fri position i Brøndby-feltet var tæt på at få ram på et godt indlæg fra Hutch, men bolden ramte ham på skinnebenet. Oscar Wendt afløste Silberbauer med 6 minutter igen og i slutminutterne kom Pimpong ind for Allbäck, alt imens hjemmeholdet rutineret kørte bolden rundt og holdt Brøndby fra flere farligheder til stående og taktfast bifald fra hovedparten af de 33.365 tilskuere.

Brøndby måtte for 8. gang i træk forlade banen uden en sejr, og afstanden til toppen er nu på hele 15 point. Der var masser af vilje og gejst, og forsvaret var vel også tilbage i den stærkeste opstilling, men med alle angribere på skadeslisten så haltede det offensive spil gevaldigt mod et hjemmehold, der tydeligvis har vænnet sig til at spille i et højere tempo kamp efter kamp.

Så den eneste malurt i Ståle Solbakkens bæger denne aften var, at hans HamarKameraterne – med Morten Bertolt på holdet - tabte 1-5 hjemme i den norske Tippeliga og dermed rykkede ud sammen med Molde, fordi Viking samtidig slog Brann 5-0 på 4 mål af eks-FCK’eren Peter Ijeh!