Kampreferat: FCK vs. AB

En intens, medrivende og til tider velspillet kamp mellem F.C. København og AB sent søndag eftermiddag endte uden sejrherre. 1-1 blev det således til, da Todi Jónsson kort før tid udlignede AB's føringsmål, sat ind i første halvleg af Mohamed Zidan. 18.730 tilskuere overværede kampen i PARKEN.

Opgøret fik en afventende åbning. Begge hold lurede på hinanden og spillet var mest koncenteret omkring banens midte, hvor især Peter Nielsen og AB's Nikolaj Stokholm kæmpede om herredømmet. Chancer i den lette kategori var der indledningsvist til hjemmeholdet i form af afslutninger fra Bisgaard, Todi og en selvtillidsfuld Jörgen Pettersson, men ingen voldte den velspillende Stephan Andersen i AB-målet nævneværdige kvaler.

Hos AB viste de to frontangribere Youssouf og Zidan momentvis gode takter, hvor førstnævnte mest var en trussel i hovedspillet, mens Zidan gav prøver på snævre driblinger og finurlig teknik. Især havde Hjalte Nørregaard sit hyr med at holde AB-spilleren stangen, og det var også via et mindre forsvarskoks af den unge forsvarsspiller, at Zidan fem minutter før pausen fik en stor chance, som han udnyttede koldt ved at placere bolden uden for Rabos rækkevidde fra kanten af feltet.

Inden scoringen var det imidlertid særdeles tæt på at blive 1-0 til hjemmeholdet, da Christian Karlsson var i gavehumør, og serverede bolden til Jörgen Pettersson, der dog i fuldstændig fri position brændte chancen på det skammeligste.

Til opgøret var der tvivl om midterforsvareren Bo Svenssons deltagelse, grundet en forstrækning i læggen. Han var imidlertid meldt klar, men stod ikke distancen og måtte efter en god halv time lade sig udskifte med Christian Traoré, der i den resterende del af kampen gjorde et godt indtryk.

AB's føring holdt sig til pausen, hvor man sad med en fornemmelse af at spillet havde fungeret godt for hjemmeholdet, men at det alligevel måtte konstateres at det var akademikerne der var foran, på klogt og fornuftigt kontraspil.

Anden halvleg startede med et moderat pres fra hjemmeholdets side, men der skulle gå ti minutter før Stephan Andersen blev sat på prøve - og hvilken én. En fantastisk angreb fremført af Rooba og Pettersson i venstre side havnede hos Bisgaard, der smart med hælen spillede Nielsen fri, men dennes knaldhårde afslutning med retning mod nettaget, blev lige så fantastisk afværget af en af kampens bedste spillere - Stephan Andersen. På det efterfølgende hjørnespark var det atter anfører Nielsen, der fik afsluttet - desværre ikke præcist nok.

Trods F.C. Københavns pres blev det til AB opblomstring omkring den rundede time, da akademikerne ved flere lejligheder tilspillede sig halvstore chancer, ligesom bolden blev spillet flot udenom hjemmeholdets jagtende spillere. Det var dog ikke nydeligt AB spil, der ledte til kampens næste store chance. Det var derimod en meget mærkværdig dommerkendelse, idet Stadsgaard uforståeligt dømte straffespark angiveligt begået af Nøøregaard på Zidan via riv(?) i trøjen.

Heldigvis skete retfærdigheden fyldest, idet Rabo flot afværgede forsøget fra 11-meterpletten udført af Jesper Sørensen.

Redningen gav hjemmeholdet og ikke mindst publikum gejst og presset for udligning blev større, men igen stod keeper Andersen på tværs på gode afslutninger af Møller og Pettersson.

Et kvarter før tid indtraf en uhyggelig episode i kampen. Sammy Youssouf og Christian Traoré gik op i en voldsom hovestødsduel, med det til følge at begge spillere segnede til jorden. Værst gik det ud over Youssouf, der længe lå livløs på plænen og ifølge TV 3's Onside-program var AB'eren ved at miste livet, da han var ved at sluge sin tunge. En episode der sætter tingene i relief. F.C. København ønsker Sammy Youssouf god bedring, med håb om at han snarest må være at finde på banen igen.

Dommer Stadsgaard vakte i øvrigt i forbindelse med det uheldige sammenstød, harme, da han på uforståelig vis undlod at stoppe spillet, med forvirring og en stor AB-chance til følge.

I et forsøg på fremtvinge udligningen blev Zivkovic sendt i front med ti minutter tilbage. Den farlige forsvarsspiller fik ikke selv scoret, men havde alligevel en andel i den fortjente udligning da han kort før tid forlængede et hjørnespark hen for fødderne af Todi, der fra nært hold køligt sendte bolden i kassen, med ekstase på banen og lægterne til følge.

Mere vil have mere og det var tæt på at blive en realitet, da hjemmeholdet pressede godt på til sidst, men afslutningerne var ikke præcise nok og uafgjort blev en realitet fem minutter inde i overtiden. Et ærgerligt pointtab, men som sådan ikke et misvisende resultat.

Næste opgave for løverne er på lørdag, hvor oprykkerne fra Farum tager imod på Farum Park.