Kampreferat: FCK vs. AaB

F.C. Københavns sidste SAS liga hjemmekamp i år blev afviklet lørdag i PARKEN. Kampen var skubbet en dag frem på grund af københavnernes møde med Borussia Dortmund på tirsdag.

Det hele startede med en hyldest til Michael Mio der stopper efter Kampen om København den 11.december. Nedre C gav et flot farvel til den aldrende kaptajn, da tribunen blev omdannet til et hvid hav med teksten ”17 Mio 17” påskrevet i blåt.

Selve kampen startede med lyn og torden. Peter Møller havde et godt hovedstød efter bare et minut. Øjeblikket efter var det Thomas Røll der kunne have bragt FCK foran. Begge gange stod Jimmy Nielsen dog i AaB-målet og reddede flot. Angrebene bølgede stadig ned mod AaBs mål, og det var virkelig flot spil fra F.C. Københavns side.

Tempoet gik dog lidt af FCK-maskinen efter et kvarters tid, hvor AaB kom lidt bedre med. Blandt andet have jyderne et godt skud, som Kihlstedt måtte ud i fuld længde for at redde.

Der skulle dog ikke herske nogen tvivl om, at F.C. København var en klasse bedre end AaB i de første 45 minutter. Over hele linien var det sikkert, og Bo Svensson der havde erstattet en skadet Jacob Laursen i startopstillingen, gjorde det rigtig godt sammen med sin makker Kim Madsen.

Der skulle dog gå lidt over en halv time før Byens Hold fik hul på bylden. Zuma opsnappede en fejlaflevering af en AaB’er, tog et træk ind i feltet, og blev nedlagt. Straffe!

Christian Poulsen omsatte sikkert straffesparket til mål. 1-0, fuldt fortjent.

Det satte F.C. København i gang igen, og tempoet blev skuet op i et tempo, som AaB’erne ikke kunne følge. Det gav et andet mål i dommerens tillægstid. Igen var Zuma oplæggeren. Et perfekt indlæg fandt vej til bageste stolpe, hvor en fri Morten Bisgaard bare skulle sætte foden på. Et virkelig flot mål. 2-0 ved halvleg var ikke et mål for lidt. Med mere skarphed kunne den have stået 4 eller 5-0, men man kan ikke komme uden om et flot første halvleg fra FCKs side.

Og det fortsatte i anden halvleg. AaB var til tider statister, og virkede ikke særligt opsatte. Kampen blev lukket efter 51 minutter, da Peter Møller fik lavet et rigtigt forward-mål, da han fulgte godt op på Poulsen forsøg som Jimmy Nielsen ikke kunne holde.

Tilskuerne i PARKEN var svært tilfredse med den første times spil, hvor FCK havde vist tempofyldt pasningsspil på et meget højt niveau. Det ville være syndt at pege på enkelte spillere i en kamp, hvor holdet var utroligt homogent og stærkt spillende.

Kampen faldt dog igen ned i et tempo hvor AaB kunne være med. Det betød dog ikke mere til nordjyderne, der levede på kontrachancer igennem hele kampen. F.C. København kunne spare kræfterne til tirsdagens returopgør i Dortmund, og kan Byens Hold finde samme takter frem mod tyskerne som mod AaB, så kan der sagtens lægge en overraskelse og lure på Westfalen Stadion.

Sejren blev "kun" på 3-0. AaB kan prise sig lykkelige for, at de ikke fik et større nederlag med hjem til Aalborg. Det dobbelte havde ikke været et mål for lidt.