Kampreferat: FCK vs. AaB

Bolaños dobbelt målscorer i sikker sejr over AaB

F.C. København sejrede søndag aften med cifrene 3-0 over AaB og fastholdt dermed føringen ned til forfølgerne i Superligaen. Christian Bolaños var banens absolut bedste og havde foruden sine egne to mål også en fod med i N’Doyes scoring.

Fire dage efter pokaldramaet i Haderslev var F.C. København tilbage på hjemmebanen i PARKEN og havde efter FC Nordsjællands sejr over AGF lørdag brug for tre point mod AaB. Lars Jacobsen var tilbage i startopstillingen efter en mindre skade havde holdt ham ude af onsdagens opgør. Allerede efter to minutter meldte Jacobsen sin ankomst i AaB’s straffesparksfelt og fik efter en god aktion sendt bolden indover til Christian Bolaños, der dog ikke fik helt træf på bolden i denne situation.

Tørt hug af Bolaños
Det gjorde han til gengæld fem minutter senere, da han erobrede bolden fra AaB-mandskabet og efter et træk ind i banen, hamrede bolden ind forbi keeper Nicolai Larsen med venstrebenet. Til trods for AaB’s målmand var ude i fuld længde, kunne han intet stille op over Christian Bolaños tørre hug. 1-0 til F.C. København efter syv minutter.

En rigtig god start af F.C. København var tæt på at blive ødelagt af nordjydernes Thomas Augustinussen. Et godt slået indlæg fandt vej til anføreren, der stod helt fri i ingenmandsland mellem Ragnar Sigurdsson og Lars Jacobsen. Med et udmærket hovedstød tvang Augustinussen Johan Wiland til at diske op med en klasseredning.

N’Doye gjorde det til 2-0
Netop som AaB havde haft mulighed for at udligne Løvernes føring, slog F.C. Københavns højre side til igen. Christian Bolaños lagde en bold indenom AaB-backen og fandt Lars Jacobsen i et fint fremløb. Hans skud kunne Nicolai Larsen ikke holde, og da riposten dumpede ud til Dame N’Doye, kunne han med en nem inderside bringe F.C. København foran 2-0. På dette tidspunkt var der gået 17 minutter af kampen.

Den komfortable føring kunne være blevet udbygget yderligere i løbet af 1. halvleg, der talte afslutninger fra blandt andet Bryan Oviedo, som for anden kamp i træk var placeret som venstre midtbane foran Pierre Bengtsson. Kort før pausen havde N’Doye muligheden for at blive dobbelt målscorer. César Santin erobrede flot bolden fra AaB’s midterforsvar og fik vristet sig fri til en afslutning, som blev taget af Nicolai Larsen. Fodparaden endte uden for feltet, hvor Dame N’Doye for en gangs skyld manglede en smule kølighed. Hans forsøg endte et godt stykke over AaB-målet.

F.C. København gik til pause ved stillingen 2-0, men det lå i kortene, at føringen kunne blive endnu større. Og det gjorde den i det 58. minut, hvor F.C. Københavns forsvar fik den ekspederet ud af feltet efter et hjørnespark, og mens AaB havde mange mand med fremme, sendte N’Doye bolden flot videre til den lynhurtige Christian Bolaños i venstre side, som efter et par træk afsluttede fladt forbi AaB-målmanden og over i det lange hjørne. Flot og effektivt kontraspil af F.C. København. 3-0.

César Santin brændte straffespark
Ti minutter senere var Christian Bolaños på spil igen. Denne gang tryllede han i AaB’s venstreside, og de vævre driblinger fremtvang et straffespark, da costaricanernes direkte modstander nedlagde ham i feltet. F.C. Københavns faste straffesparksskytte César Santin lagde bolden til rette, men den ellers så træfsikre brasilianer måtte se sit forsøg ramme venstre stolpe og gå ud til målspark.

Thomas Kristensen, der i 2. halvleg blev skiftet ind i stedet for Christian Grindheim, fik i det 75. minut sat endnu en god kontramulighed op. Hans aflevering fandt Bryan Oviedo, der trods et par spilmuligheder i Morten Nordstrand, som erstattede Santin, og Christian Bolaños valgte at drible selv, inden hans indlæg fra venstre blev opsnappet af en AaB-forsvarer. Her kunne F.C. København have gjort det til 4-0.

Sådan skulle det imidlertid ikke være, og selvom nordjydernes Henrik Dalsgaard havde et fint forsøg fra distancen, og AaB fik endnu en mulighed i de døende minutter, så var der ikke tvivl om udfaldet af dagens kamp. F.C. København vandt 3-0 og har dermed fortsat seks point, inden onsdagens topopgør i Farum Park.