Kampreferat: Esb vs. FCK

Årets sidste SAS Liga-kamp for F.C. Københavns og Esbjergs vedkommende blev afviklet lørdag eftermiddag i Esbjerg Idrætspark. To veloplagte hold bød hinanden op til en intens kamp hvor der blev gået til stålet foran 7.189 tilskuere.

I forhold til 4-0-sejren mod AaB måtte Magne Hoseth sidde over med karantæne. Det betød at Jesper Bech blev rykket ned på venstre midtbane, mens Sibusiso Zuma dannede angrebsmakker med hattrickhelten Peter Møller.

Det var tydeligt at se, at begge hold var opsatte på at slutte godt af i SAS Ligaen. Tempoet var højt fra første fløjt, og der skulle heller ikke gå mere end to minutter før Hjalte Nørregaard fik afsluttet - godt nok forbi mål - men starten lovede godt. Esbjerg fik ligeledes sendt en afslutning afsted ved Jan Kristiansen. Esbjergenseren ramte inden for målrammen, men også lige på Balázs Rabóczki i FCK-målet.

Tempoet forblev højt i de første periode af kampen. Måske for højt, for begge hold havde svært ved at holde bolden i egne rækker mere end 30 sekunder af gangen. Sjovt nok gjorde det ikke kampen rodet, men bare generel livlig og særdeles åben.

Ser man på chancerne i de første 45 minutter så var det ikke fordi der var de helt åbne af slagsen. Elleve minutter inde i halvlegen fik Jesper Bech to gange chancen og Tobias Linderoth fik også trykket af - alle tre gange blev skuddene dog blokeret.

Hjemmeholdet gjorde deres for, at Peter Møller ikke skulle gentage kunststykket som han gjorde i Aab-kampen. Og det gjorde Esbjerg godt. Nummer 32 blev holdt i skak, og slap kun en enkelt gang igennem i første halvleg. Her var han til gengæld også helt fri i gennem i den ene side, men tværafleveringen til Zuma lå bag sydafrikaneren, hvilket betød at chancen løb ud i sandet.

Efter de første 15 hektiske minutter begyndte begge hold at sløse lidt for meget. Ikke nok med at chancerne udeblev, samtidigt forsvandt også samspillet og dynamikken. Måske var det fordi begge hold udlignede hinanden i styrke, eller også var det det kolde efterårsvejr der gjorde de to holds spillere lidt ukoncentrerede i deres spil.

Vi skulle frem til det 36. minut før der igen skete noget. Her var det Esbjergs Søren Barslund der fik trykket af uden foran feltet, men igen stod Rabo rigtigt i FCK-målet og greb Barslund ud.

Ligesom man troede at holdene ville gå til pausen uden scoringer slog Esbjergs velkendte kontramaskine til. Tilbagevendte Jerry Lucena opsnappede en bold på midtbanen, tog et par gode ryk op i banen og spillede Berglund fri på venstrekanten. Han lagde læderet præcist ind til Barslund, som bare skulle sætte indersiden på uden chance for F.C. København ungarnske keeper.

En bét for Byens Hold, men målet kunne hverken betegnes som ufortjent eller heldigt. Selvom F.C. København havde været med gennem hele halvlegen, så var det ikke blevet til de helt oplagte scoringschancer.

Anden halvleg startede som lyn og torden for de danske mestre. Fire minutter var der gået og så var hjemmeholdet føring blevet udlignet ved Ole Tobiasen. Et frispark fra Nørregard blev snittet videre af Jesper Bech, hvorefter bolden endte ved fjerneste stolpe, hvor Tobiasen bare skulle sparke bolden i kassen - hvilket han så gjorde. 1-1 og kampen var helt åben igen.

Målet så først ud til at ryste esbjergenserne, men der skulle ikke gå mere end små seks minutter før de blå-hvide kunne have bragt sig foran igen. Hans-Henrik Andreasen var helt alene igennem, men Rabóczki fik pareret den ellers udemærkede afslutning.

Ole Tobiasens mål havde åbnet op for kampen. Begge hold gik mere til stålet, og der blev givet og taget. Kim Milton viste dog sin internationale klasse ved ikke at lade sig påvirke og undlod at uddele billige gule kort til begge hold.

I det 57. minut forlod Zuma banen til fordel for Michael Silberbauer. Silber overtog den højre midtbane, mens Hjalte overtog venstre midtbane. Jesper Bech gik op i angrebet til Peter Møller.

Som anden halvleg skred frem virkede det som om, Byens Hold var ved at få et lille overtag. Hjemmeholdet begyndte at halte en smule efter i nogle situationer, men de danske mestre fik ikke rigtig udnyttet den lille fordel.

Esbjerg og i særdeleshed Fredrik Berglund appellerede et par gange for straffespark i nogle mildt sagt usandsynligt sløje situationer. Kim Milton valgte da også korrekt at vinke spillet videre. I stedet var det F.C. København der fik de sidste afslutninger på mål i kampens slutning. Desværre kunne hverken Christian Traoré eller Jesper Bech ramme målet og var nok tættere på at skade en tilskuer end at hive tre point med hjem til København.

Retfærdigvis sluttede kampen 1-1, hvilket begge hold kan være udmærket tilfredse med. Hvor Esbjerg måske havde et lille overtag i de første 45 minutter, var det de danske mestre der tog téten i anden halvleg. Uafgjort i Esbjerg er aldrig dårligt - uanset hvor i rækken man er placeret.