Andreas Cornelius

Kampreferat: Endnu en solid sejr med clean sheet

Med en velfortjent 2-0-sejr i Odense tog løverne den fjerde clean-sheet-sejr af fem mulige i dette Superligaforår.

Neestrup ændrede to pladser siden sidst: Birger Meling, som allerede tidligt afløste Vavro i Lyngby-kampen, samt Diogo for Roony: Grabara – Jelert, Diks, McKenna, Meling – Elyounoussi, Falk, Diogo (62.: Lerager) – Mattsson, Óskarsson (62.: Cornelius), Achouri (84.: Froholdt)

OB’s Don Deedson Louicios var tilbage fra karantæne og startede i stedet for Charly Nouck: Myhra – Slotsager, Helander (74.: Trybull), Gomez – Paulsen (64.: Mouritsen), Köhler, Al Hajj, Mickelson – Deedson (74.: Kjerrumgaard), Bashkim, Fenger (64.: Nouck)

Hjemmeholdet kom til kampens første chance i fjerde minut, da Deedson fandt Max Fenger midt for mål, men Elias Jelert generede ham så meget, at det endte med hjørne.

Ellers indledte vi fornuftigt og var mest på bolden, men fra 10. til 20. minut var OB toneangivende og kom til en enkelt god chance, da Deedson vendte rundt i feltet og afsluttede, men Grabara dykkede ned og holdt skuddet.

FCK-fans i Odense
Endnu et fyldt FCK-afsnit på udebane. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Københavnske kontra-tænder
Efter 20 minutter bed vi for første, men ikke sidste gang i kampen fra os med kontra-tænder, da Elyounoussi og Mattsson kombinerede godt på egen halvdel og sendte Óskarsson afsted, men han afsluttede over mål, da han kom ned i feltet.

Kort efter kørte vi endnu en fin kontra op, som ikke førte til afslutning, men i 23. minut viste vi for alvor klasse og effektivitet.

1-0 Mattsson
Birger Meling fik god plads til at drive bolden frem i venstre side og så, at Elyounoussi tog et af sine velkendte ryk frem i banen.

Meling fandt ham med en præcis pasning på kanten af feltet, hvor Elyounoussi med fodsålen lagde bolden bagud til en helt fra Magnus Mattsson. Han lod den køligt trille lidt, inden han sparkede den fladt i kassen forbi Viljar Myhra.

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson scorer til 1-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Flere chancer til 2-0
De næste minutter skabte vi flere gode muligheder til at fordoble føringen. Først reddede Myhra en Achouri-afslutning, og minuttet efter blev et indlæg fra den tunesiske kantspiller rettet af og var ved at snyde Myhra, som dog nåede at vifte bolden op på overkanten af overliggeren.

Flere farlige angreb bølgede ned mod det fynske mål, og Óskarsson fik også bolden i nettet fra nært hold, men var offside, da Diogo styrede bolden videre til ham efter et hjørne.

I 34. minut kom Óskarsson en brøkdel af et sekund for sent til at styre et Mattsson-indlæg ind tæt under mål, og en to-måls-føring allerede på dette tidspunkt af kampen havde ikke været ufortjent.

Vi dominerede frem mod pausen, men kom lidt under pres i de sidste minutter, hvor vi også gav en stor hovedstødschance væk i 44. minut. OB tog et kort hjørne, og El Hajj skruede bolden ind til Jamez Gomez, som dog headede uskarpt lige på Grabara.

2. halvleg
OB kom bedst ud lige efter pausen, men kom ikke tættere end en stor Bashkim-chance, hvor han dog var offside, da han styrede Bjørn Paulsens indlæg forbi mål.

I den anden ende fik Óskarsson en god dybdebold af Diogo i 54. minut, men hans afslutning i feltet blev rettet af, og Myhra refleksreddede med en fodparade.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson tæt på. Foto: Claus Bonnerup, FrontzoneSport

vMinuttet efter var Filip Helander til gengæld tæt på at udligne, da han headede et indlæg tæt forbi den ene stolpe. Vi slap med skrækken, men mistede i den periode lidt for mange bolde og gav OB lidt for meget plads, men vi havde stadig en skarp kontrakniv i ærmet.

Diogo spillede Elyounoussi i venstre side af feltet, og med Helander hængende på ryggen kom han alligevel til afslutning fra spids vinkel og sendte bolden forbi Myhra, men et VAR-tjek afslørede, at han lige akkurat var offside i opspillet.

Mohamed Elyounoussi
Fantastisk scoring af Elyounoussi, som desværre var offside i opspillet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Corner-kasse på assistkongens forarbejde
I 62. minut kom Cornelius og Lerager ind for Óskarsson og Diogo, og der gik under tre minutter før Corner scorede sit første Superligamål, siden han vendte tilbage i efteråret 2022. Og igen viste vi høj klasse i det direkte omstillingsspil, som voldte OB store problemer i dag.

McKenna clearede et OB-hjørne, og fra midt på vores halvdel satte Achouri fart op langs venstre kanten, trak forbi to forsvarere og spillede Corner helt fri til en sikker scoring.

Til stor glæde for hele FCK-lejren, som ved hvor hårdt den store angriber har kæmpet for at blive frisk og finde formen. Men lad os ikke glemme også at fejre Superligaens assistkonge, som med sit fremragende kontraløb skabte chancen.

Reserverne var de første til at tiljuble Cornelius efter målet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Spændingen udeblev
OB gav dog ikke op, og tyve minutter før tid sendte Deedson en glimrende afslutning afsted i feltet, som via McKenna strøg tæt forbi mål og ellers kunne have skabt spænding.

I 77. minut var det dog meget tæt på 3-0, da Jelert spillede Elyounoussi i feltet, men Vilja Myhra nåede lige akkurat ned til sin landsmands ellers glimrende flade afslutning.

Meget mere kom der ikke på chanceblokken i resten af kampen, hvor Froholdt fik de sidste seks minutter af den ordinære kamp plus de seks minutters tillægstid, hvor OB havde bolden det meste af tiden, men uden at komme til flere muligheder.