Skuffelse i Parken

Kampreferat: Endnu en gyser-afslutning

I forhold til sidste søndags Derby startede Haraldsson og Roony i stedet for Boilesen og Jóhannesson, og de formstærke midtjyder kom i stærkeste opstilling, mens vi stadig savnede fem stamspillere.

God start
Vi fik en god start på kampen, som stort set foregik mellem de to felter, indtil det niende minut. Den ellers meget stærkt spillende Elias Jelert nåede ikke op til en bold ude i siden, og Isaksen strøg ind i feltet forbi Khocholava og skød fladt mod det lange hjørne, men Grabara nåede fremragende ned og reddede.

Meget mere tillod vi dem ikke at komme til i en 1. halvleg, hvor vi virkelig spillede godt, klogt, roligt og modigt.

Der gik dog et gys gennem de knap 30.000 tilskuere, da Khocholava i det 17. minut satte sig i græsset, men den stærke georgier fortsatte efter behandling, så der ikke blev brug for at sætte Diks ind i stedet.

Efter 20 minutter resulterede vores aggressive presspil i en god mulighed til Daramy i feltet, men Lössl dykkede godt ned og afværgede.

Kort efter kunne et Stamenic-boldtab være blevet dyrt, men med et frispark på Kristoffer Olsson bremsede han deres kontra og trak samtidig kampens første gule kort. På det tidspunkt havde midtjyderne også bremset mange af vores opspil med frispark, der især gik ud over Hákon, men som ikke blev vurderet til at være i kort-kategorien.

Fremragende 1-0-mål
Omkring den halve time var Midtjylland en del på bolden, men stadig uden at blive farlige, og vi havde stadig godt styr på kampen, da vi kom foran i det 31. minut på en fremragende scoring.

Roony fik bolden i højre side, fintede Paulinho og spillede med hælen Jelert i feltet, og på hans præcise tværbold, så firsttimede Claesson bolden op i nettaget efter at have taget det helt rigtige dybdeløb til forreste stolpe.

Der forrygende opbakning fra tribunerne fik lige et hak mere, mens vi fortsatte med at presse et midtjysk hold, der havde svært ved at finde fodfæste, og i 38. minut var det meget tæt på 2-0.

Med en glidende tackling erobrede Daramy bolden midt på deres halvdel, hvorefter Claesson spillede Roony fri til skud lige uden for feltet, men Lössl fik det yderste af fingerspidserne på, så bolden strøg lige over mål.

To minutter senere fyrede Haraldsson et fladt skud af fra distancen, som Lössl også kastede sig og reddede, og vi dominerede resten af halvlegen med flere gode angreb – og et Khocholava-hovedstød på hjørne forbi den fjerneste stolpe.

Fin kontrol
Vi var stadig i fin kontrol i indledningen på 2. halvleg, og efter fem minutter var det lige før, Claesson fik straffe i feltet, inden han vendte rundt og afsluttede, men skuddet blev blokeret – og det samme gjorde Roonys, da han forsøgte sig.

Lidt efter havde Claesson en god skudmulighed lige uden for feltet, men hamrede bolden et stykke forbi.

Ti minutter efter pausen reddede Valdemar Lund en farlig kontra med en glidende tackling på Isaksen lige foran eget felt, og intensiteten steg mere og mere i duellerne på banen, hvor der blev også delt et par gule kort ud til begge sider.

Lerager fik et for at lange ud efter Evander efter en duel ude i siden, hvilket udløste lidt tumult og skænderier, og efter en times tid fik Olsson også gult kort for at flå Daramy ned i et kontraløb. Men en ond kamp var der aldrig tale om, der blev bare gået til stålet fra begge sider.

FCM åd sig ind i kampen
Men midtjyderne var nu så småt ved at æde sig ind i kampen, og midt i halvlegen fik Kaba også bolden i mål, men gik i situationen alt for hårdt til Grabara og lavede frispark. Det blev også hurtigt påtalt kraftigt af Lund, Khocholava og et par andre, men Grabara nedtonede selv episoden bagefter.

Sisto afløste Kaba kort efter, og vi sendte Jóhannesson ind for Roony. Vi tabte efterhånden vores momentum og havde for mange boldtab og forkerte beslutninger, mens midtjyderne tiltvang sig initiativet og pressede på, men havde stadig svært ved at spille sig til chancer mod vores påpasselige defensiv.

Det brændte dog på, og 20 minutter før tid stoppede Khocholava et FCM-opspil ved bevidst at strække hånden ud efter bolden – altså uden for feltet, men VAR tjekkede alligevel, om det fratog Dreyer en oplagt målchance i feltet.

Stolpe ind for midtjyderne
Det gjorde det ikke, men frisparket viste sig at være endnu bedre målchance. Grabara fik ganske vist fingerspidserne på Evanders fine dødbold, men herefter tog bolden underkanten af overliggeren og indersiden af stolpen og studsede lige akkurat ned bag stregen, inden den skruede ud og på tværs af mål. Et VAR-tjek bekræfte, at den var inde, og så var kampen pludselig helt åben.

Med den midtjyske medvind in mente kunne man godt frygte for det sidste kvarter, sådan som kampen havde udviklet sig. Men løverne viste mod og mandshjerte og gik til modangreb, og kort efter var Daramy tæt på at finde Claesson tæt under mål.

Orri Óskarsson kom ind som forward i stedet for Haraldsson, og pludselig var det igen os, der pressede spillet frem og viste overskud.

Brændt straffe
Både Døhr og Sviatchenko trak gule kort for at stoppe Daramy, og da Døhr i det 85. minut fejede benene væk under Daramy i feltet, så gik Parken amok, da Kristoffersen vinkede afværgende. Det kan da også undre, når VAR-tjekket viste, hvor klart Daramy blev ramt, men ok – bedre sendt end aldrig.

Claesson gik til bolden – og sparkede forbi mål…

Men der var tid endnu, og vi pressede stadig på for en afgørelse, og et stykke inde i den hektiske og nervepirrende tillægstid var det tæt på, da Lerager var lige ved at få ram på bolden tæt under mål, men blev blokeret til hjørne.

På det efterfølgende hjørne headede Claesson lige over mål, men vi gav os stadig ikke. I 96. minut slog Victor Kristiansen et giftigt indlæg i feltet, som Orri var centimeter fra at få hovedet på, da han kastede sig frem 5-6 meter fra mål, men i stedet sneg bolden sig tæt forbi den fjerneste stolpe.

En af de dage...
Det var bare en af de dage… og ærgrelsen var selvfølgelig stor i FCK-lejren over at ”tabe 1-1”. Men når skuffelsen har lagt sig, kan vi alligevel se tilbage på en flot præstation, når man tager modstanderen og omstændighederne i betragtning.

Og det vi mangler i sejre, får vi til gengæld i form af dramatiske afslutninger – efter FCN’s udligning til 1-1 i tillægstiden for to uger siden, og vores egen sene udligning i Brøndby i søndags, og nu denne afslutning.

Det rykker bare ikke så meget i tabellen, men præstationen peger fortsat fremad mod bedre tider. Spørgsmålet er, om de først kommer efter nytår – og hvor langt vi er efter toppen til den tid.