Lukas Lerager

Kampreferat: En træningskamp på godt og ondt

Mødet med Viking FK fra Stavanger var henlagt til et lille stadion i udkanten af Portimao, og med kickoff kl. 19.00 lokal tid var solen for længst gået ned og havde sendt temperaturerne lidt ned i retning af det, der venter derhjemme i de første måneder af det såkaldte ”Superliga-forår”. Men stadig langt fra frost og kulde!

Holdet samles inden kickoff
Aftenkamp på det kommunale stadion i Portimao. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Neestrup og trænerteamet havde valgt at lade Grabara, Khocholava, Haraldsson, Diogo og Corner træne fuldt igennem tirsdag formiddag, så andre kunne få minutter i benene i ca. 60, 75 eller 90 minutter. Og en håndfuld fik også straffespark til sidst...

>> Se start-11, matchfacts m.m.

Det burde dog aldrig være kommet så langt som til den nul-løsning, der blev resultatet af den ordinære kamp.

Allerede i tredje minut fik Roony en god, men svær hovedstødschance på et Sørensen-indlæg, der studsede i græsset foran svenskeren, som ikke ramte den rent med pandebrasken, så den gik forbi.

Daramy havde et skudforsøg efter 12 minutter, som dog ikke voldte problemer for Arild Østbø i Viking-målet. Men vi dominerede spillet fint, og Claesson havde også et nærgående forsøg på en lidt tilfældig bold i feltet, som blev rettet af og endte for hans fødder.

I det 19. minut kom så det fortjente føringsmål (troede de fleste), da Claesson fornemt headede et Diks-indlæg ned i det lange hjørne – men linjedommeren mente, at bolden var ude over mållinjen, da Diks slog den indover, eller at han skruede den bag mållinjen og ind på banen igen. Det var svært at se ”in real life” og på TV-billederne, men målet blev annulleret.

Viktor Claesson
Viktor Claesson fik underkendt et fint hovedstødsmål. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Vores dominans med mange glimrende kombinationer og opspil fortsatte til midt i halvlegen, hvor Claesson var uheldig igen. Larsson trak lidt op i banen og sendte fikst en Lund-stikning videre til Daramy, der rykkede til baglinjen og fandt Claesson med et cutback, men han venstre inderside prellede af mod den fjerneste stolpe.

Viking havde nu en kortvarig offensiv, og den tidligere OB-angriber sørgede med en afslutning fra spids vinkel for, at Kalle også fik lov at røre bolden.

Lidt efter den halve time var Jordan Larsson tæt på en lækker hælscoring, da han styrede et fladt Daramy-indspil tæt forbi fjerneste stolpe, men siden slap vi grebet om tingene, og nordmændene kom mere og mere på bolden.

Mohamed Daramy
Mohamed Daramy slår bolden ind fra kanten. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Vi stod dog stadig udmærket i defensiven og gav ikke chancer væk, men vi sluttede halvlegen på et noget lavere niveau, end vi indledte den.

Det fortsatte efter pausen, hvor vi smed for mange bolde væk i opspillet og stort set ikke var oppe i nærheden af deres mål i de første ti minutter, mens nordmændene heller ikke kom til egentlige chancer.

Og så pludselig, ud af ingenting, skabte vi en kæmpe mulighed i 58. minut efter et indkast i venstre side. Sørensen så, at Claesson kom i løb ned mod feltet, hvor han ret uhindret lagde fladt på tværs til en helt fri Jordan Larsson, som dog ramte bolden skævt og skød forbi på det store tilbud.

Jordan Larsson og Markus Solbakken
Jordan Larsson afslutter - mens Markus Solbakken (t.th.) ser til. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Siden havde vi bolden mere på deres halvleg, men havde svært ved at knække koden og åbne deres meget lavtstående 4-5-1 med Markus Solbakken som et velspillende omdrejningspunkt på den centrale midtbane - det er nordmanden til højre i billedet ovenfor. Vikings forreste mand lå ofte midt på egen halvdel, når vi byggede op, men det er jo næppe sidste gang, vi møder det.

Efter en times tid kom de første udskiftninger (Jelert, Clem og Sahsah for Sørensen, Falk og Daramy), og Viking satte også forwarden Kabran ind, som efter kort tid var lige ved at nå frem til et farligt fladt indlæg fra venstre, men Lund generede ham nok til, at han ikke kunne afslutte.

Vavro forsøgte et langskud, som fik Østbø ud at flyve, men bolden strøg en meter over mål, og vi havde svært ved at komme til afslutninger i feltet.

Denis Vavro
Denis Vavro trykker af fra distancen. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Viking var efterhånden sjældne gæster i den anden ende af banen, men fik en gylden mulighed i 78. minut efter endnu en tvivlsom kendelse, hvor Kalle blev dømt for at tage bolden med hænder uden for feltet, selv om det lignede, at han var nået tilbage. Det kostede ham et gult kort, men han parerede selv den norske dødbold fra indskiftede Niklas Sandberg.

Minuttet inden havde Ankersen, Stamenic og Jóhannesson afløst Diks, Claesson og Roony, og Viking havde også skiftet flittigt ud.

Noah Sahsah
Noah Sahsah fik comeback efter en kort skadepause. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


Begge hold fik dog muligheden for at afgøre det i ordinær tid. Fem minutter før tid opsnappede en københavnsk fejlaflevering og slap fri i feltet, men Vavro kastede sig ned i sidste øjeblik og afværgede.

Og i de tre minutters tillægstid fik Peter Ankersen en god hovedstødschance midt i feltet efter et langt og tålmodigt FCK-angreb, som endte med et fint indlæg fra Stamenic, men backen headede lige på Østbø.

Det endte derfor 0-0, men da der skulle findes en vinder, sendte hvert hold fem mand til 11-meter pletten, og det forløb således:

1. 0-0 Da Vavro som den første skytte satte venstre støttefod ned ved siden af bolden, hoppede den helt tydeligt et par centimeter i luften, så hans skud gik flere meter over mål
2. 1-0 Niklas Sandberg – satte bolden højt til højre for Kalle, der gik til venstre.
3. 1-1 Jordan Larsson – sparkede højt til venstre for Østbø, der gik til højre
4. 2-1 Kevin Kabran – hårdt og velplaceret ude ved stolpen til højre for Kalle, der var ude efter den, men ikke kunne nå den
5. 2-2 Isak Johannesson – til højre for Østbo, der gik til venstre
6. 2-2 David Brekalo sparker halvhøjt til højre for Kalle, der nåede ud til stolpen og reddede
 

Kalle Johnsson
Kalle Johnsson snupper den norske anførers forsøg ude ved stolpen. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport

 
7. 2-3 Lukas Lerager – hårdt og præcist til venstre for Østbø, der var på vej til at gå til højre
8. 3-3 Simen Kvia-Egeskog – til venstre for Kalle, der gik til højre
9. 3-4 Elias Jelert – højt til venstre for Østbø, der gik til højre

Elias Jelert
Elias Jelerts forsøg fra "pletten", der gav minder om Crvena Zvezda-kampen i Parken... Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport


10. 4-4 Shayne Pattynama – til venstre for Kalle, der var ude efter den, men ikke nåede den
11. 4-5 Valdemar Lund – hårdt og højt i nettaget til venstre for Østbø, der gik til den rigtige side
12. 5-5 Markus Solbakken – til venstre for Kalle, der gik til højre
13. 5-5 Noah Sahsah – gled på det ujævne underlag og ramte bolden skævt, og Østbø greb ham ud
14. 6-5 Arild Østbø – sparker fladt til venstre for Kalle, der gik til den rigtige side, men ikke nåede ned

Kalle Johnsson
Kalle Johnsson ærgrer sig over, at det kun blev til en enkelt redning. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport