Victor Nelsson

Kampreferat: Det så rigtig fint ud

Vi fik en rigtig fin start på træningslejrens første testkamp, da Santos bragte os foran allerede i det 3. minut. Det kom et efter et højt og aggressivt pres på kazakhstanerne, og forarbejdet til målet skabte Daramy med en god tackling og aflevering ud til Oviedo i venstre side. Santos opfangede hans flade indlæg og prikkede elegant bolden uden om den 37-årige Nenad Eric i Astana-målet.

Santos scorer


Han fik væsentligt mere at se til, end Sten og Kalle, der stod hver sin halvleg, for især før pausen dominerede vi spillet ganske markant og satte flere gode angreb op.

Efter små ti minutter var Pieros tæt på med et godt hug, efter Bartolec spillede ham fri lige uden for feltet, men Eric afværgede med en fornem redning helt oppe under overliggeren.

Astana stod lavt og kompakt i en 5-4-1-formation, men vi flyttede bolden fint rundt med gode løb og bevægelser. Kort før den halve time kom den næste gode mulighed, da kvikke kombinationer og et sideskift fra højre til venstre endte med endnu en Oviedo-tværpasning i feltet, men denne gang blev Santos' afslutning blokeret til hjørne. Det smed Bartolec ind over, og ved forreste stolpe nåede Jens Stage først på bolden, men fik desværre skævt træf med pandebrasken, så bolden gik på tværs af mål.

Jens Stage

Få minutter efter blev Pieros spillet helt fri med keeperen efter hurtige kombinationer mellem Daramy og Santos, men Eric gik godt ud og blokerede cypriotens afslutning.

Pieros Sotiriou


2-0-målet lurede virkelig i den kølige aftenluft på Algarvekysten, men det blev ved ét-måls-føringen efter de første 45 minutter.

I pausen udgik Grytebust, Stage og Pieros planmæssigt og blev erstattet af Kalle, Falk og Zeca, hvorefter Daramy gik op i angrebet, mens Falk tog venstre kant.

Pep Biel stod for den første udmærkede afslutning efter pausen, da han kom på skudhold lige uden for feltet, men den sad inden for Erics rækkevidde, og da Bartolec kort efter fik chancen i højre side af feltet, strøg bolden fladt forbi den fjerneste målstolpe.

Ti minutter efter pausen holdet et fladt Zeca-hug sig inden for målrammen, men Eric nåede ned og fik med lidt besvær slået bolden til hjørne. Dominansen fortsatte og kort før der var spillet en time, var Santos tæt på at passere Eric med en afslutning midt i feltet, efter han fik en fin pasning fra Bartolec, men igen afværgede den rutinerede keeper med en god benparade.

Kort efter skiftede vi backerne, så Varela og Bengtsson fik den sidste halve time, men efterhånden var tempoet faldet lidt i kampen, der blev mere ujævn.

Men stadig holdt vi kazakhstanerne helt fra store chancer, og i stedet var Falk tæt på at øge et kvarter før tid, da han snoede sig fri og fyrede af fra udkanten af feltet, men den strøg tæt forbi.

Rasmus Falk


På det tidspunkt var Falk rykket op i angrebet i stedet for Santos, som var taget ud til fordel for William Bøving, der gik ud på venstre kanten. Fem minutter før tid fik Jacob Haahr også spilletid i stedet for Pep Biel og kom ind på den centrale midtbane ved siden af Zeca, mens Thomsen rykkede ud til højre.

William Bøving

Alt i alt en rigtig god træningskamp for et hold, der havde Bjelland, N'Doye, Sigurdsson og Fischer siddende uden for sammen med nyindkøbte Mikkel Kaufmann, så hvis man skal tale om problemer, så er det absolut af den positive slags: konkurrencen om pladserne blev nemlig hårdere efter i dag, konstaterede en veltilfreds Ståle efter kampen!