Udsigt over Parkens fyldte tribuner

Kampreferat: Derby-dukkert lukker forfølgerne tættere på toppen

Forrygende kulisse
Solen skinnede fra en blå himmel over Østerbro, hvor et fyldt Parken var klædt i hvidt – også Familietribunen, eftersom Brøndbys fans havde karantæne efter balladen ved det seneste Derby herinde i august.

Rammerne var helt forrygende med en flot halstørklæde-tifo rundt om på alle tribuner, og capoen gik rundt nede på banen og gejlede fansene op i minutterne op til kickoff.

Tifo i Parken

I sit første hjemme-Derby startede Neestrup med de samme som ugen før i Aarhus – dog med den justering, af Haraldsson spillede 8’er, og Claesson 9’er. Det var faktisk første gang i Neestrups 26 kampe som cheftræner, at han startede med de samme 11 spillere, som han også tidligere var startet med i en af de foregående kampe. (Tak til Nipserstat for den fine observation).

Brøndby havde ændret til en tre/fem-mands bagkæde efter sidste uges 0-4-nederlag til Randers og havde i alt tre ændringer i holdet: Tshiembe, Wass og Radosevic startede for Slimane, Bell og Hedlund.

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo

Massivt FCK-spilovertag
Det stod hurtigt klart, at BIF-træner Jesper Sørensen ikke havde bedt sine spillere om at komme buldrende frem over stepperne, men om at stå lavt, se tingene an og forsøge at trække tempoet ned.

Det resulterede blandt andet i de noget usædvanlige possession-cifre for et Derby i form af ca. 70-30 i vores favør efter et kvarters tid – stigende til ca. 75-25 efter en halv time.

Allerede efter tre minutter var vi tæt på en drømmestart, da Vavro fandt Daramy med et langt, præcist skift, men den helt fri Lerager var kommet i offside ind midt i feltet, og 100-kamps jubilaren sprang derfor over Daramys tværpasning, og det endte i ingenting.

I 9. minut lykkedes det også at trække dem langt nok frem på banen, så Ankersen kunne sende Haraldsson godt afsted i højre side, men hans forsøg på et indlæg blev afværget.

Hákon Arnar Haraldsson

Tålmodighed et nøgleord
Generelt så det dog fint ud, selv om man kunne se, at det godt kunne kræve en del tålmodighed med det kampbillede.

I 19. minut satte vi igen et fint angreb, da Diogo spillede Haraldsson til baglinjen, og det var tæt på, at hans flade indspil midt i feltet var endt hos den helt fri Lerager, men igen var en Brøndby-fod først på bolden.

Tre minutter senere endte et langt og tålmodigt angreb med, at Falk kom på skudhold i højre side af feltet, men Hermansen afværgede hans forsøg ude ved stolpen.

Minuttet efter stjal Lerager bolden fra Sebulonsen lidt inde på vores halvdel, og så strøg Daramy forbi Radosevic og Wass, indtil han blev bremset af Lauritsen, hvorefter Claesson tog over og blev nedlagt af Tshiembe. Frisparket, en 8-9 meter uden for feltet, sparkede Diogo i den gule tre-mands-mur.

Diogo Gonçalves

Brøndby-chancer inden pausen
Først da vi nærmede os den halve time begyndte gæsterne at vove sig mere på vores banehalvdel. De fik også et par hjørnespark, ligesom Vallys var lige ved at smutte fri mellem Vavro og Lund, men de blev først farlige ti minutter før pausen.

Lund lavede et hårdt frispark på Kvistgaarden ude i siden, hvilket lidt efter indbragte ham en advarsel, som sender ham i karantæne i Farum næste mandag – men Putros lod fornuftigt nok fordelsreglen gælde, og på Sebulonsens indlæg nede fra hjørnet var Vallys helt fri, men fik ikke perfekt træf, og Grabara reddede hans firsttimer.

Lidt efter kom Winther til en lidt for stor hovedstødschance på en dødbold, men headede tæt forbi, og efter den første halve times totale FCK-dominans måtte vi nu konstatere, at de på kort tid havde haft kampens to farligste afslutninger.

Kamil Grabara

Frem mod pausen havde vi igen bolden mest, men manglede den der sidste skarphed i de afgørende pasninger – og i den afslutningsmulighed, der bød sig efter vores første hjørne i 44. minut, som endte med en udmærket Vavro-afslutning, som dog sad inden for Hermansens rækkevidde.

Halvlegen sluttede med, at Vavro i den modsatte ende kom til at heade en bold lige ud til Omoijuanfo, som dog helkiksede sin afslutning fra kanten af feltet, så bolden bare trillede ind til Grabara. Men ret beset endnu en stor chance til gæsterne…

God indledning på 2. halvleg
Efter pausen kom Kevin Diks ind i centerforsvaret for Valdemar Lund, og efter lidt over et minuts spil skabte vi vores første store chance. Daramy slog et fremragende indlæg fra venstre over til bageste stolpe, hvor Haraldsson stod fri, men fra hjørnet af målfeltet flugtede han bolden i sidenettet.

I 51. minut forsøgte Daramy at nå frem til et Diogo-indlæg fra højre, som dog lå for tæt på keeperen, og da Daramy fortsatte sit løb forbi Brøndby-målet, kolliderede han hårdt med banderne bag målet og blev længe liggende, mens spillet fortsatte.

Mohamed Daramy

I den anden ende fik Lauritsen kort efter en god hovedstødschance tæt under mål, som Grabara parerede ved stolpen, inden Diks og Lerager i forening lossede kuglen væk fra farezonen.

I 55. minut blev der fyret yderligere op under den intense stemning nede på banen, da Sebulonsen trådte Daramy i maven efter en duel på midten af banen. Kort efter fik Lerager Vallys arm i hovedet i en duel, og Mensah – der havde advarsel i forvejen – stemplede hårdt ned på Claessons fod.

Vi var dog ikke de rene uskyldigheder og nævner for god ordens skyld, at Claesson var ved at flå trøjen af Lauritsen under et langt Brøndby-indkast i vores felt, og et eller andet sted i regelbogen kunne man nok have fundet en anledning til at fløjte straffe. Men ikke i VAR-vognen.

Spilovertag - men svært at skabe chancer
Vi havde dog tilkæmpet os et ganske godt greb om kampen, hvor Jordan Larsson nu havde afløst Diogo, men havde stadig svært ved at komme til chancer.

Christian Sørensen afløste også Ankersen midt i halvlegen og fik dermed muligheden for at tage en udmærket dødbold-mulighed 4-5 meter uden for deres felt, efter at Kvistgaarden havde nedlagt Claesson bagfra.

Sørensen sparkede dog i muren, og Haraldsson fik ikke ordentligt ram på returbolden i udkanten af feltet og skød lige på Hermansen.

Christian Sørensen

Da vi tog hul på det sidste kvarter, lignede det dog stadig en kamp, hvor vi ville mest – og da et Daramy-hovedstød ramte Sebulonsen på armen i feltet håbede man da også, at et VAR-tjek ville give straffe, men det blev ikke vurderet som strafbar hands.

Brøndby-mål i 79. minut
I stedet blev vi straffet 11 minutter før tid. Radosevic pressede højt på Jelert og tacklede bolden ud på kanten til Vallys, der hurtigt gik til baglinjen og slog bolden på tværs – ingen af forsvarerne nåede den, og Omoijuanfo sparkede den i mål med indersiden.

Men der var stadig 10 minutter plus 4-5 minutter ekstra til at komme tilbage i kampen, så vi blæste til angreb. Og minuttet efter Brøndby-målet var Falk lige ved at slippe helt fri i feltet, da Haraldsson spillede ham, men han fik desværre ikke bolden med.

To minutter senere var Claesson lige ved at nå frem og afslutte på et indlæg fra Jelert, men Tshiembe kom lige akkurat først på bolden.

Brændt Vavro-straffe
Roony og Clem kom ind for Haraldsson og Lerager til den sidste offensiv, og i 86. minut kom chancen så – den største man næsten kan få. Sebulonsen ville cleare bolden i eget felt, men ramte i stedet Daramy, og Putros pegede med det samme på 11-meter pletten.

Men ak… Hermansen reddede Vavros flade spark, der ikke var hårdt eller yderligt nok, når Hermansen gik til den rigtige side.

Denis Vavro

Vi forsøgte stadig i tillægstiden, men forgæves. Jelert tændte af, da Hedlund slog ud efter ham i en løbeduel, der fortsatte ud over sidelinjen foran Brøndby-bænken.

Udskiftede Kvistgaarden løb hen og skubbede Jelert omkuld, og mange andre løb hen og blandede sig med råb og skub, men det gik nu hurtigt i sig selv igen, og de Jelert, Hedlund og Kvistgaarden fik nogle uundgåelige gule kort.

Elias Jelert

Tænding og dramatik – men desværre ikke flere chancer til at få i det mindste det ene point, så skuffelsen sænkede sig tons-tungt over Østerbro, da Putros fløjtede af.

At Nordsjælland siden også tabte hjemme til AGF betød, at vi beholdt førstepladsen, men nu er Viborg for alvor også med i topstriden, mens AGF heller ikke er langt væk.

Men vi kan heldigvis stadig selv afgøre det, her inden vi skal i gang med den sidste halvdel af slutspillet.