Kampreferat: Brø vs. FCK

Brøndby IF indbød til maskebal i første udgave af The New Firm i denne sæson, men heldigvis glemte dagens aktører alt om anonymitet og leverede en kamp med høj intensitet og masser af chancer. Det blev dog kun til en enkelt scoring til hvert mandskab ved Elmander og Elrio i første halvleg og med det uafgjorte resultat bevarede løverne den ubesejrede status, førstepladsen og afstanden på seks point til rækkens nummer to - Viborg.

Tårerne var store ved Brøndby Stadion - Vestegnens udgave af grædemuren - i dagene op til kampen, men løjerligt nok var alle Laudrups foretrukne, på nær langtidsskadede Agger, blevet klar til mødet mod Backes højtflyvende mandskab, der stillede i samme opstilling som til kampen mod HSV for seks dage siden, hvilket betød at Fredgaard og Allbäck igen var i startformationen frem for Møller og Røll.

Kampen på Brøndby Stadion fik en særdeles vital start. To nådesløst opsatte mandskaber satte tryk på fra dommer Vollquartz første fløjt og dét med hjemmeholdet som en anelse mere boldbesiddende. En halv chance til Mads Jørgensen omkring det sjette minut skulle trist nok vise sig at være en dårlig generalprøve forud for vestegnens næste fremstød, da dette kun to minutter senere resulterede i det indledende mål i den absolutte topkamp i tiende runde. Således vandt Elmander en duel på krop med Gravgaard og det sendte svenskeren alene med Jesper Christiansen, der ikke kunne stille noget op mod Elmanders flade afslutning.

Scoringen til hjemmeholdet skulle imidlertid belejligt ikke få lov at stå alene ret længe, og i det tiende minut så det ud til at Álvaro skulle være manden, der udlignede føringen. Men ak på en friløber med tyve meter til nærmeste modstander tøvede brasilianeren for længe og afslutningen alene med Ankergren blev placeret direkte på den fremstormende keeper.

Ærgrelsen over den brændte gigantchance nåede vel ingen med løvehjerte at udleve for alvor, da der blot skulle gå hen ved fyrre sekunder førend Elrio sendte tankerne i andre positive retninger. Linderoth sendte således en bold ned gennem midten til Allbäck, der kvikt med hælen spillede Rio fri med Ankergren. Denne chance konverterede den lille sydafrikaner sikkert og scorede dermed atter engang et mål til stillingen 1-1. En sand perle på Brøndby Stadion.

Med de to scoringer røg kampen efterfølgende ind i et mindre chancemæssigt vakuum, men på fight, tempo og intensitet fastholdt de to mandskaber dagens publikum i et tryllegreb. Især de to svenske maskinemestre, Linderoth og Lantz, buldrede løs på midtbanen og med gnistrende tacklinger, der sjældent gik over stregen var der internationalt snit på Brøndby Stadion.

Bedst til at tilspille sig chancerne igen blev hjemmeholdet, der som første halvleg skred frem virkede mest ildske og idérige.

Forud for Brøndbys overtag listede løverne sig dog til en god chance efter en halv time, da et hårdt fladt indlæg fra Silber var yderst tæt på at resultere i et selvmål fra Dan Anton, men bolden havnede i Ankergrens favn.

En særpræget hændelse kickstartede efterfølgende hjemmeholdet, da et udspark fra Jesper Christiansen ramte Thomas Rasmussen, hvorved bolden tog retningen direkte mod det tomme mål. Heldigvis ville gevindet i bolden det modsat og løverne slap med skrækken.

Det gjorde Backes tropper også blot to minutter senere, da Elmander blev spillet helt blank af Skoubo inden foran mål, men her viste Christiansen, hvorfor han regnes som en SAS Ligaens bedste målmænd, da løvernes målvogter hev en pragtredning frem.

Ved næste store Brøndby-mulighed et minut senere kunne Christiansen intet stille op, men her trådte tværribben til som redningsplanke på Skoubos hårde hovedstød efter et hjørnespark.

Den voldsomme og akutte dominans af hjemmeholdet blev fulgt op af to gode muligheder til Thomas Rasmussen, men det forblev ved 1-1 ved halvlegsfløjtet.

I pausen måtte Backe skifte en skadet Fredgaard ud, mens også værterne foretog en udskiftning, da Kamper erstattede Mads Jørgensen.

Og netop Kamper skulle få anden halvlegs første chance, da det efter blot tyve sekunder så ud til at Brøndby-spillerne startede hvor de slap i første halvleg. Den hurtige fløjsspillers afslutning manglede dog præcision og stod slet ikke mål med den fine aflevering fra midtbanen.

For løvernes vedkommende ændrede Backe på midtbaneformationen således at Linderoth trak ned i den defensive ende af diamanten med Elrio liggende foran sig. Det dæmmede noget op for Brøndbys og især Elmanders angrebslyst og langsomt forvandledes værternes overtag til en lige matchning.

Hektisk aktivitet på især midtbanen dominerede første del af anden halvleg, og der blev givet og taget med et godt hjerte. Det kastede et par advarsler af sig blandt andet til Álvaro, der dermed står overfor karantæne i næste kamp mod Esbjerg.

Midtvejs i halvlegen virkede det som om at gæsterne fik mere og mere indflydelse på spillet over hele banen. Forsvaret lukkede af, midtbanen raserede Brøndbys opspil og var samtidig igangsættende, mens angrebet med Allbäck og Álvaro vågnede op til dåd.

Det tilkæmpede overtag blev underbygget af et hav af giftige chancer til gæsterne, hvor Allbäck og Elrio fordelte fire rappe chancer mellem sig, førend Álvaro med tyve minutter tilbage hamrede et skud på sammenføjningen tyve meter udefra.

Med det der virkede som et fysisk overskud, dominerede løverne denne del af kampen stort og de 28.298 tilskuere blev vidner til en hvidklædt jagt på føringsmålet.

To hidsige og store chancer til løvernes angrebsduo, Álvaro og Allbäck, med et kvarter tilbage skabte yderligere optimisme med henblik på de tre point, men Ankergren viste klassen.

Desværre kom Backes godt kæmpende mandskab ikke tættere mod kampens slutning og da heller ikke hjemmeholdet mobiliserede kræfter til kontra-angreb strøg kampen mod et uafgjort resultat, der blev en realitet tre minutter inde i Vollquartz' overtid.

Set over hele kampen en retfærdig remis i et opgør afviklet i et imponerende højt tempo og med et sjældent set antal store chancer. Næste opgave for Backes ubesejrede mandskab bliver på søndag, når Esbjerg kommer til PARKEN.