Jesse Joronen

Kampreferat: Arbejdssejr efter en halvleg i undertal

Det blev lidt af en arbejdssejr efter Jonas Winds udvisning kort før pausen, men vi kunne og burde have lukket kampen allerede i de første 45 minutter.

De to hold
Med skader til Skov, Fischer og Pieros blev der igen plads til Daramy i startopstillingen, og i forhold til sidst mod Hobro var Bjelland og Boilesen klar igen i stedet for Papagiannopoulos og Bengtsson. Esbjerg havde Rodolph Austin og Lasha Parunashvili i karantæne og valgte desuden at se bort fra vores udlejede Carlo Holse, ligesom topscorer Adrian Petre startede på bænken.

Fantastisk københavnsk indledning
De første 10-15 minutter var en af de bedste indledninger, vi længe har vist, og der manglede kun en prik over i'et (eller to) i form af et par scoringer.

Først trak Boilesen sig fornemt fri, men afsluttede lige på Jeppe Højbjerg, og kort efter headede Thomsen et Ankersen-indlæg på underkanten af overliggeren fra kanten af det lille felt. Stadig inden der var gået ti minutter kom Højbjerg dårligt ud til et hjørne, så Daramy var lige ved at kunne prikke bolden ind, og Jonas Wind headede tæt forbi på endnu et fint Ankersen-indlæg.

Jonas Wind

De sultne løver var godt i gang med at køre gæsterne fuldstændig over, og der var endnu et par lige-ved-og-næsten-opspil, der kunne have givet flere chancer, inden vi tog foden lidt af gaspedalen.

Kampen blev mere lige
Efter en snes minutter var Joronen nogle minutter i græsset efter et voldsomt, men hændeligt sammenstød med Yakovenko, men heldigvis kom begge på benene igen og kunne fortsætte.

Hen mod den halve time blev vores spil lidt urytmisk og kampen mere lige, og Esbjerg vovede sig mere frem på banen fra den lave 5-4-1-formation, som de havde indledt kampen med.

De skabte dog ikke rigtigt chancer, men i stedet sendte Thomsen et giftigt skud lige over Højbjergs mål kort før den halve time - og vi manglede stadig det første mål, der kunne give lidt ro på tingene. Men det kom!

Smukt opspil og smuk scoring af Daramy
Seks minutter før pausen blev Boilesen sat op i venstre side efter et mønsterangreb, hvor bolden kvikt gik fra N'Doye til Daramy til Jonas og ud til Boilesen, og fra baglinjen viste han stort overblik og lagde bolden skråt tilbage i feltet, hvor Daramy udplacerede Højbjerg med en flad inderside.

Mohamed Daramy

Omdiskuteret rødt til Jonas Wind
Men der var kun "ro på tingene" i to minutter... først blev Daramy nærmest knockout'et af Tighadouinis hånd i ansigtet ude ved sidelinjen (hvilket efterfølgende indbragte esbjergenseren et gult kort), men spillet fortsatte, og Jonas havde kurs ned mod Esbjerg-feltet. Her kastede Jeppe Brinch sig ned i en benbrækker-tackling, som Jonas heldigvis nåede at undvige ved at hoppe over hans ben. Men... Mads-Kristoffer Kristoffersen vurderede, at Jonas filmede og takserede det til gult kort, og da han havde et i forvejen, kom det røde kort også af lommen!

Det kort blev diskuteret ivrigt både på og uden for banen, og reaktionerne spænder lige fra at det var en fuldstændig korrekt kendelse til rent justitsmord.

Jonas Wind bliver vist ud

Ændret kampbillede
Udvisningen ændrede naturligvis kampbilledet, og der lød en øredøvende pibekoncert fra lægterne i de syv minutter, der var lagt til 1. halvleg på grund af diverse spilstop.

Efter pausen blev Daramy ofret til fordel for Kvist, for nu handlede det i sagens natur om at stå kompakt og disciplineret, mens Esbjerg som ventet gik tilbage i deres normale 4-3-3-formation i overtalsjagten på point.

Efter mindre end to minutter kunne vi dog have "genskabt roen", hvis Falk bare havde sparket den kæmpechance ind, som han fik på kanten af feltet, men han overplacerede og sendte bolden forbi mål.

Rasmus Falk

Taktisk disposition styrkede vores defensiv
Siden dominerede esbjergenserne mere og mere spillet, og de kom til flere og flere indlæg via kanterne, som gav farlige situationer i feltet. Men den eneste virkeligt store chance kom efter 58 minutter, da Kauko sparkede bolden på overliggeren fra nært hold, hvorefter Mathias Kristensen bragede returbolden lige over mål.

Ståle og trænerteamet tog konsekvensen og sendte Papagiannopoulos ind for Thomsen, så vi gik over til at spille 5-3-1, hvilket dæmmede op for deres angreb over fløjene. Men stadig havde vi problemer med at skille os af med bolden, når vi fik fat i den, så vi kom ofte hurtigt under pres igen. Énmands-hæren N'Doye kæmpede forbilledligt oppe foran, når vi slog lange bolde frem, men han var på en hård og ensom opgave i dag.

Solid organisation holdt Esbjerg væk
Med et kvarter igen måtte Ankersen udgå til fordel for Varela efter en situation, der lignede en omgang krampe, og Ankersen beroligede efterfølgende på Instagram med, at han forventer at være klar næste weekend.

Peter Ankersen

Men vi holdt den solide organisation, som betød at Esbjerg kom til overraskende få chancer i forhold til hvor spil de havde ude på banen - men det skal ikke lyde som en beklagelse! Snarere en anerkendelse for vores evne til at lukke dem ned. Men de manglede også selv skarpheden, når de endelig kom på skudhold.

I stedet var N'Doye tæt på sit FCK-mål nr. 100, da han i sidste minut vendte rundt uden for feltet og hamrede et skud af sted, som krævede en mirakel-redning fra Højbjerg at slå til hjørne.

Der var lagt 5-6 minutter til 2. halvleg, men de forløb heldigvis med bolden mest på FCK-fødder og uden at der for alvor var optræk til ballade i vores felt. Og langt inde i tillægstiden havde N'Doye stadig overskud til lige at drible forbi 3-4 mand til baglinjen, hvor han dog mistede bolden.