Pieros Sotiriou

Kampreferat: Afgjort på ti gyldne minutter

God start, trods sen ændring i start-11'eren
Kampen fik ikke den bedste optakt, da Fischer måtte udgå af opvarmningen, fordi han mærkede noget i låret, og i stedet blev Pep Biel med kort varsel sendt i startopstillingen, der ellers var identisk med den mod FCM i søndags.

Vi kom dog fint ud til opgøret og satte os hurtigt på spillet, og første gang vi skabte en chance, så endte bolden i netmaskerne – eller trillede i hvert fald over målstregen. Falk sendte Pierre til baglinjen, og på hans flade indlæg kastede Pieros sig frem i duel med keeper Romo, som slog bolden ud i fødderne på Jeppe Gertsen, hvorfra den trillede i mål.

Scoringen til 1-0

Det næste kvarters tid dominerede vi stadig massivt, men havde lidt svært ved at bryde igennem på den sidste tredjedel af banen og komme til chancer, men midt i halvlegen lignede det noget, da Bartolec og Pep Biel kombinerede sig igennem, men Romo boksede Pep Biels indlæg væk.

Fra 1-0 til 4-0 på ti minutter
Kort efter gentog de dog en 1-2-kombination, og det førte til at Jeppe Okkels hægtede Bartolec i udkanten af feltet, og Kristoffersen pegede prompte på pletten. Pieros omsatte stensikkert straffesparket til 2-0-føring, og det blev startskuddet til ti forrygende minutter, hvor vi fordoblede føringen igen.

Jubel efter scoring

Fem minutter senere sendte Zeca Bartolec til baglinjen med et delikat fremlægning, og på hans fine indlæg var Pieros lige ved at overliste Romo med en hæl-afslutning, men keeperen slog bolden væk – men så var Santos hvor han skulle være og satte enkelt det tredje mål.

Yderligere fem minutter efter tog kaptajn Zeca selv affære og piskede præcist et langskud ned i det ene målhjørne.

4-0 efter 35 minutter! Bevares, med al respekt for Silkeborg var det på en noget billig baggrund, but still... efter et par hårde uger med blandede resultater var det en befrielse at det gik så hurtigt og nemt, at man nu kunne spare lidt på kræfterne.

Stage hjulpet fra banen
Men smilet stivnede snart på de københavnske ansigter, da Jens Stage efter en duel midt på Silkeborgs halvdel blev liggende og vred sig i smerte. Lad os nu ikke tage sorgerne på forskud, for i skrivende stund ved vi ikke, hvor slemt det er. Men det var ikke rart at se i slow, hvordan han fik et vrid i venstre knæ, da han kom uheldigt ind i duellen.

Jens Stage hjælpes fra banen

Stage blev afløst af Carlo Holse, der tog venstrekanten, mens Falk rykkede ind centralt. Resten af halvlegen foregik i en lidt mere afdæmpet stemning, men vi var stadig i total kontrol, og i tillægstiden var Carlo endda lige ved at komme til en udmærket hovedstødschance på endnu et godt oplæg fra den veloplagte Bartolec i højre side.

Hvis man har fulgt holdet nøje i længere tid, kunne man godt forudse, at 2. halvleg ikke ville byde på fire mål mere, for med både Superliga, Europa League og pokal – og skader – er det bydende nødvendigt at udnytte enhver mulighed for at spare på kræfterne. Især da det ikke lykkedes i onsdags i Hillerød...

Kalle Johnsson

Silkeborg fik for meget plads
Derfor var det ikke ulogisk, at gæsterne fik lidt mere spil, men planen var ikke at slappe så meget af, at de kom til så lette scoringer, som tilfældet blev. Efter at indskiftede Frederik Møller havde skudt forbi på en god kontra, var Ronnie Schwartz nemlig på pletten efter en lille times tid og scorede let på et indlæg fra Svenn Crone, som havde fået god tid og plads i vores venstre side.

Vi havde dog også vores chancer, og først headede Pieros forbi på en dødbold fra Pierre, og lidt efter forhindrede Victor Nelsson et oplagt hovedstødsmål fra Papagiannopoulos efter endnu en dødbold, hvor Romo gik helt galt af bolden, så svenskeren havde tomt mål. Men uheldigvis stod Nelsson i vejen...

Kort efter var Pep Biel uheldig, da et godt hug prellede af på stolpen efter godt forarbejde af Zeca, og midt i halvlegen valgte Ståle & co. at spare Pieros og Falk til de kommende kampe.

Pep Biel

Ind kom Bendtner i angrebet og Daramy til venstrekanten, hvorefter Carlo blev rykket ind på den centrale midtbane, hvor vi efterhånden ikke har så mange alternativer til Zeca og Falk.

Det gav lidt ubalance i vores organisation, og det benyttede Crone til at sætte Schwartz op til endnu en reducering, men meget mere blev det heller ikke til fra gæsterne.

I stedet lavede Bendtner lidt ravage og havde et par udmærkede hovedstød, som dog ikke traf inden for målrammen, og stille og roligt kørte vi 4-2-sejren hjem og stoppede således stimen på tre Superligakampe uden sejr.