Kampreferat: AaB vs. FCK

I en fighterbetonet pokalfinale lykkedes det flot F.C. København at hive triumfen hjem med en smal 1-0 sejr foran 38. 095 tilskuere i PARKEN. Morten Bisgaard leverede kampens eneste scoring i første halvleg da han smukt skruede en nedfaldsbold over i det lange hjørne. En udvisning til Møller i anden halvleg skabte stormløb mod københavnernes defensiv, men endnu engang lukkede det københavnske forsvar af og holdt nullet.

Hans Backes kunne til dagens pokalbrag mod AaB atter råde over Morten Bisgaard, hvilket gav kometen Jesper Bech en pause på bænken. Ellers samme mandskab som spillede guldet væsentligt tættere på fortsat københavnske fødder efter søndagens flotte sejr i Esbjerg. I denne kamp modtog PC et rødt kort, men da dagens opgør var i pokalregi indtrådte venstrebacken på sin naturlige plads i forsvaret.

Mens AaB cheftræner Hamrén har haft travlt med at tildele F.C. København den klare favoritrolle i dagens pokalfinale har de nordjyske forventninger givet været høje forud for dagens kamp. Således har AaB i dette forår erobret en masse selvtillid i SAS Ligaen senest i form af en 7-2 hjemmesejr mod Herfølge i søndags og ikke mindst via kvalifikationen til årets pokalfinale.

Dagens pokalfinale mellem F.C. København og AaB, der samtidig rangerede som nummer 50 i DBUs Landspokalturnering rummede således på papiret to mandskaber med selvtilliden i top. Og jubilæumskampen fik også en udmærket indledning, hvor især AaB'erne med energisk og pågående angrebsspil viste at de ikke var kommet til PARKEN som et klassisk udehold i denne kulisse. Trods de velmenende initiativer var det tydeligt at Hamréns tropper stod over for en defensiv i absolut topklasse, hvorfor de ikke lykkedes AaB'erne at tilspille sig noget konkret i kampens start.

For F.C. Københavns vedkommende var indledningen på kampen præget af en smule tilbageholdenhed mest synlig i det fremadrettede spil. Flere initiativer blev dog taget, men både Álvaro og Møller savnede opbakning og de sidste marginaler i de individuelle forsøg.

Som kampen skred frem var der ikke meget flow over de to mandskabers spil. Dagens ophavsmand, Michael Svendsen, fløjtede i et væk og tillod absolut ingen nærkampe, hvorfor rytmen gang på gang blev afbrudt. Midtvejs i halvlegen og kort efter at PC havde modtaget sin første advarsel overraskede samme Svendsen med en besynderlig kendelse. Det skete da PC atter kom i søgelyset for at rive en mand omkuld. Styrtende hen mod venstrebacken trak Svendsen det gule kort op ad lommen, men inden PC fik marchordre, nåede FCK anfører Bo Svensson at gøre sig tilpas upopulær med et brystskub der sendte Lundberg i græsset, at dagens dommer fuldstændig glemte PC forseelse og i stedet efter megen parlamenteren valgte at give Svensson et gult kort, der ligeså godt kun have været rødt. Forvirret? Jo vist, men mest uhyggeligt var den kendsgerning at Svendsens utilregnelige linie fortsatte kampen ud, hvilket han gav så mange eksempler på (i begge retninger) at der kunne skrives en doktorafhandling om emnet.

Med en lille halv time spillet tog Silber en god tur ned ad højrekanten. Ureglementeret blev han stoppet af to gamle holdkammerater og frispark til københavnerne. På dette blev bolden sendt ind i feltet og blandt venner og fjender faldt læderet ned til Bisgaard, der fornemt med gevind følte bolden op i det ene hjørne. En smuk og behersket scoring af Bissen og 1-0 til Byens Hold.

Efter scoringen overtog F.C. København for alvor teten i kampen. Flere gode opspil sat i gang af den effektive midtbane skabte muligheder, men både Álvaro og især Silberbauer formøblede to respektive store hovedstødschancer. Derudover burde Hjalte havde haft et straffespark, men smukt spillet fri af Traoré og efter et hårdt skub i feltet lød Svendsens fløjte ej.

Og netop Nørregaard er det værd at stoppe op ved for en stund. Det er efterhånden svært at komme på flere positive gloser om den unge midtbanespillers udvikling i dette forår. Med ekstrem fightervilje, suverænt overblik og en imponerende evne til at være med i både afslutningsøjeblikke og nøglesituationer i det defensive, har Nørregaard om nogen været manden bag det fornemme københavnske forår. Kampen i dag var ingen undtagelse og fuldt fortjent blev Hjalte senere kåret som årets pokalfighter. I særklasse en fortjent udnævnelse.

Fra anden halvlegs start kløede den københavnske offensiv på. Et godt forsøg af Bisgaard sendte advarsler til nordjyderne om en fordobling af scoren. Desværre måtte Álvaro kort inde i halvlegen lade sig udskifte, hvilket gav et mærkbart afbræk. I brasilianerens sted trådte Todi.

Et kvarter inde i halvlegen fik AaB deres hidtil bedste chance. Det skete da Lundberg trykkede af lidt udenfor feltet, men heldigvis var Kilhlstedt årvågen og kunne parere til hjørnespark.

Midtvejs i halvlegen blev AaB'ernes mulighed for et comeback i kampen væsentligt forbedret da Møller i en hovedstødsduel brugte albuen til at skabe sig luftrum, hvilket afstødte et direkte rødt kort til den tidligere AaB-spiller. Situationen medførte i øvrigt det største bifald kampen i gennem på B-tribunen, hvilket fortæller lidt om nordjydernes dag i hovedstaden.

Med ti mod elleve mindede opgøret i mistænkelig grad om kampen i Esbjerg for blot fire dage siden. Og som det var tilfældet i det opgør blev et sandt bolværk rejst mod de fremstormende AaB'ere, der i de fleste af deres initiativer effektivt blev bremset af F.C. Københavns første bølgebryderteam i Nørregaard og Traoré - og hvis det nåede så vidt af endnu engang suverænt spillende Ole Tobiasen og Svensson i det centrale forsvar.

Med et kvarter tilbage troede de fleste i PARKEN at AaB'erne skulle have et straffespark, men efter en nærkampssituation i feltet pegede Svendsens arm ikke på pletten, men derimod på målspark, hvilket forvirrede og frustrerede de stribede bag målet.

Kampen ud blev nærmest et powerplay foran den københavnske boks, men selvom indskiftede Gaarde lavede ravage i feltet og blandt andet havde en kæmpechance fem minutter før tid strandede de nordjyske forhåbninger på et bundsolidt københavnsk forsvar, der nøjagtig viste den fighterindstilling en pokalfinale nærmest per tradition lægger op til.

Dermed lykkedes det cheftræner Hans Backes i dennes femte pokalfinale for første gang at føre sit hold til sejr. Tid til at fejre den store triumf bliver der nu ikke for de københavnske spillere i det søndagen byder på årets sidste hjemmekamp i PARKEN, når AaB atter kommer til hovedstaden. En kamp der med lidt hjælp fra Valbyklubben Frem kan ende i den helt store triumf med erobringen af endnu et dansk mesterskab!