Kamil Grabara

Kamil Grabara vinder af Det Gyldne Bur 2023

Kamil Grabara er igen kåret af keeper-kollegerne til den bedste målmand i dansk klubfodbold i 2023 - og dermed vinder af prisen Det Gyldne Bur, som TIPSBLADET har uddelt hvert år siden 1984.Det er anden gang i karrieren, at vores 24-årige polske profil vinder den prestigefyldte pris efter sejren foran Mads Hermansen i fjor.

I 2022 sejrede Grabara med 37 point i alt, mens han i år fik hele 57 af de 69 mulige point og dermed tog en suveræn sejr i afstemningen, hvor målmændene i Superligaen og 1. division afgiver deres stemmer hver især.

Havde ikke forventet at vinde
"Jeg er selvfølgelig glad for prisen, for den betyder, at mine kollegaer har anerkendt mit arbejde, men jeg synes ikke, at jeg var lige så god som sidste år, hvor jeg også vandt Det Gyldne Bur. Derfor kan jeg ærligt sige, at jeg ikke havde forventet at vinde, siger Kamil Grabara og tilføjer:

"Jeg har - særligt i indeværende sæson - indkasseret for mange mål. Vi har som hold indkasseret for mange mål i forhold til, hvad en klub som FC København bør gøre. Jeg vil ikke være typen, der fralægger mig min del af ansvaret for det, for jeg bærer i høj grad et ansvar. Jeg ved godt, at den her pris uddeles på baggrund af et helt kalenderår, men det seneste halve år har i hvert fald ikke været helt tilfredsstillende for mit vedkommende," siger Grabara til TIPSBLADET.

Tredje FCK-målmand med to priser
Tidligere FCK-keepere, der også har vundet Det Gyldne Bur flere gange er Jesper Christiansen i både 2005, 2006 og 2007 og Johan Wiland i 2010 og 2011, mens Robin Olsen i 2016 samt Kalle Johnsson i 2020 også har fået hæderen i karrieren i København.

Du kan læse mere om kåringen i fredagens udgave af TIPSBLADET, der fås sammen med Ekstra Bladet hver fredag.

Stort tillykke med hæderen til Kamil Grabara fra alle i F.C. København!

Se de bedste redninger fra Kamil Grabara i 2023 i din FCK App eller på tv.fck.dk!

>> Læs mere hos TIPSBLADET her