Noah Sahsah

Kæmpe skuffelse: U19 røg ud efter ny, stor præstation

På en scoring tre minutter før tid sikrede Borussia Dortmund en 1-0-sejr, der sendte dem på andenpladsen i Youth League-gruppen.

Skuffelsen var naturligvis enorm i FCK-lejren efter kampen, for resultatet var stik imod spil og chancer.

Vores unge hold leverede endnu en stor præstation i turneringen ved at dominere Dortmund nærmest fra start til slut, og chancerne var der også til at afgøre kampen. Men - den berømte "sidste skarphed" manglede i de afgørende situationer.

U19 holdfoto

Alfred Johansson: Helt outstanding
"Jeg har virkelig ondt af drengene, der leverede en helt outstanding indsats i forhold til præmisserne," sagde cheftræner Alfred Johansson bagefter.

"Der har været mange ændringer uden for banen i staben og også på holdet i løbet af efteråret, fordi vi har understøttet førsteholdet med mange unge spillere, og det gør vi også med stor glæde," fortsatte Alfred.

U19-cheftræner Alfred Johansson
Cheftræner Alfred Johansson. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

"Det betyder, at vi ligesom førsteholdet skal præstere med mange unge spillere, der ikke har den samme erfaring på det her niveau, men de gør det alle virkelig godt. Vi har vist i de her kampe, at uanset hvem vi sætter på banen, så kan vi dominere mod de hold, vi er oppe mod."

"Jeg er meget stolt over det, de præsterede i dag, men på trods af alt det gode, som vi leverer i dag, så må vi også bare erkende, at det ikke var godt nok. Vi skal være skarpere til både at skabe chancer og til at score på dem, vi har, og det er derfor, vi taber i dag," sluttede Alfred Johansson.

Emil Rohd
Emil Rohd. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Kort om kampen
Allerede i de første 5-6 minutter skabte vi to store chancer. Først var Victor Froholdt alene med keeperen på en glimrende frispilning fra Thomas Jørgensen, men fik ikke sendt bolden forbi ham, og kort efter prikkede Noah Sahsah bolden tæt forbi efter et giftigt indlæg fra Emil Rohd.

Vi var klart det bedste hold på banen, og vi kunne mest, ville mest og prøvede mest, og selv om tyskerne var på bolden i perioder før pausen, så var det os, der satte det ene fine angreb og efter det andet.

De store chancer udeblev dog, indtil et minut før pausen, hvor en Dortmund-forsvarer havde hånd på bolden på et indlæg fra Emil Møller. Desværre hamrede Noah Sahsah bolden på indersiden af stolpen, hvorfra den sprang i spil igen, og derfor gik vi til pause med 0-0.

Thomas Jørgensen
Thomas Jørgensen. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Uafgjort var stadig nok til avancement, men selv om tyskerne tog teten i starten af 2. halvleg - hvor Dithmer havde en fremragende redning på et forsøg fra Bamba - så forfaldt vi aldrig til at spille på krydset, men arbejdede os ind i kampen igen og jagtede et føringsmål.

Fra midten af 2. halvleg begyndte vi igen at dominere, og i et enkelt tilfælde lignede det også, at vi skulle have haft et straffespark mere. Men 0-0 holdt sig, indtil det 87. minut, hvor Paris Brunner kom højest på et sjældent tysk indlæg og headede bolden i nettet til 1-0.

En hård skæbne for vores drenge, men når skuffelsen har lagt sig, kan de stadig se tilbage på en række store præstationer i Youth League-gruppespillet. Det giver fortsat stor optimisme om fremtiden for vores sindssygt dygtige Talentafdeling.